Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
maude 25.5.2008 16:21  11769
phanny - Makro mezi ně asi nepatří, co :-(

Jelena - no, mě právě ale přišlo mdlý a věřím tomu, že kdybych tam přidala houby a podlila vínem a jinak okořenila, tak mi to chutná. Jenže to jsem v žádném receptu na ratatouille nenašla, takže ho hodnotím jako slušný základ!!! dobrých zeleninových jídel :-)))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.5.2008 15:37  11767
Velkoobchody kde prodávají profiu suroviny Knorr.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 25.5.2008 14:14  11766
Maudeimho ano... vpodstatě tam není nic jiného, než co se ve většině receptů na ratatouille uvádí běžně. Jde jen o poměr surovin - víc toho, co mi chutná, méně toho, co mi nechutná apod.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 25.5.2008 08:34  11765
Myslím, že člověk může improvizovat a najír takový poměr, který mu chutná. Já dávám mnohem míň papriky, protože tepelně zpracovanou nemám ráda. Takže až kekonci tam dám jednu nakrájenou na pidinudlčky a jen ji v tom promíchám, aby se nerozblemcala.
maude 25.5.2008 07:56  11764
Jelena - "hodně hub, zalévám vínem..." je to ještě ratatouille?

phanny - přidávám se k dotazu Cova. Taky bych ráda zkusila. Jediný, co jsme totiž zkonstatovali, že by to bylo dobrý ke grilovanýmu masu, ale na to je to moc pracný.

Foxka - ten muj recept byl podobný, ale asi jde o poměr zeleniny. Jako nebylo to nedobrý, ale prostě mě to nenadchlo :-(
cova 24.5.2008 23:27  11763
phannyA kde se to dá potkat...?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.5.2008 22:45  11762
Sorry za zklamání z blafu, ale tahle konzerva je fakticky úžasná. Večeříme to s kuskusem. Je to dobré i studené, jako příloha ke grilovanému masu. Perfektně ochucené a křehounká zelenina, ani já to takhle dobře neuvařím.
shelle Shelle - Good Service 24.5.2008 22:42  11761
phanny [11760]: Jsem cekala lanyzovy krem.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.5.2008 21:08  11760
Není to sice recept, ale pokud tohle někde potkáte, kupte, nemá to chybu (akorát ta pixla je velká celá stojí něco přes 500 Kč.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 24.5.2008 21:07  11759
ratatouille v létě dělám a moc mi chutná... chutnalo dokonce i leckterým vyloženým masožravcům v mém okolí, kteří se jinak na bezmasá jídla tváří vyloženě podezřívavě...
ale dělám ho teda dosti vydatné, spoustu dobré zeleniny, hodně rajčat - čerstvých i z plechovky, hodně hub a zalévám jedině vínem. Je to mňamka :)
shelle Shelle - Good Service 24.5.2008 20:56  11758
Maude [11755]: Ratatouille chutna, ale odvazana z toho nejsem.

Jinak jsem salatova. Zkus ty redkvicky a jarni cibulku, jak sjem tu nedavno psala. Na olivoleji par minut podusis, potom osolis (ci opepris, ale ja pepr nepouzivam). V salatu je to naprosto vynikajici. Krasne to zmekne a je to mnamka.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 24.5.2008 20:49  11757
ratatouilleJá ho dělala několikrát v létě, inspirovaná tímhle receptem: http://dolcevita.blog.cz/0708/nejslavnejsi-blaf-sveta a chutnalo nám...
maude 24.5.2008 20:45  11755
Děláte někdo ratatouille? Nebo jedli jste někdy někdo? Chutná vám?
Já ho vždycky chtěla ochutnat a dneska jsem měla nějaké kulinářské záchvaty a zjistila jsem, že mám všechny ingredience, tak jsem se do něj pustila podle receptu v jedné osvědčené francouzské kuchařce a zklamání obrovský :-( A to mám zeleninový jídla ráda. Normálně jsem ho nakonec rozmixovala a použija jako základ na majdu na špagety. Ta ovšem byla vynikající :-)

A pak jsem dělala polévku s plněnými těstovinami z posledního Apetitu a doporučuju. Ta mi chutnala.

No a pak se musím pochválit za večerní kreaci :-) Milujeme saláty jako hlavní jídlo, zvlášť když obsahují teplou složku. Takže večer jsem udělala salátek z listových salátů, cherry rajčátek a kukuřice - zálivka z olivového oleje, worchesteru, vinného octa, hořtice, soli, pepře. A na to jsem navrch dala krevetky osmahnuté na česneku a chilli papričce, zakápnuté citrónovou šťávou a scherry a mňam, mňam, mňam!!!
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.5.2008 20:43  11754
Panzani neexpresjsou OK, ale asi díky nějakému marketingovému záměru jsou dobře schované u země, ve výši očí jsou pouze ty nejdelé express (teda v naší Bille).

Ghigi špagety fakt zmizely :-(
mina 24.5.2008 12:24  11753
Teketapacuketa s tunakem a syrem (nejlepe fetou) je uzasny. Ja to delam tak, ze rozricnu cukety podelne, vydlabu vnitrek cuket, ktery dam na panvicku se lzickou olivoveho oleje, a az pusti stavu tak k tomu pridam tunaka a dam do toho trochu kecupu. tim plnim vydlabane cukety, na to dam syr a dam zapect. da se to jist teple i studene a je to moc dobre.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt