Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.6.2008 07:46  11783
St. PierreByli jsme u nich na návštěvě, je to moc příjemná farma ne moc daleko od Prahy. na výrobu sýrů nemají moc technologii, takže jestli si dobře pamatuji, vyrábí sami pouze jogurty. Ve všem ostatním spolupracují s těma rakušanama. Což ale nemění nic na tom, že ty kozí výrobky pod značkou St. Pierre jsou výborné. Už jen jednoduchá věc: Nakrájet bagetu, na ní kozí sýr a nechat zapéct v troubě. Výborné.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.6.2008 02:09  11782
jak se tu tuhle mluvilo o tom ratatouille, tak já jsem dneska dělala takovou rybí variaci, sice bez lilku a cukety, zato s masem...

na dno pekáčku trochu olivového oleje, na kostky pokrájená paprika, na to filety pangasia, jen lehce opepřené a osolené, mírně zalít bílým vínem. Šup do trouby. Mezitím na pánvičce osmahnout a lehce podusit: hodně cibule, další papriku (já měla žluté kapie, aby to bylo barevnější), žampionky, následně po osmahnutí přidávám dvě konzervy loupaných rajčat i se šťávou, ještě nějaké vínko, jeden rajský protlak a jednu kostku slepičího bujónu. Chvilku podusím a naleju to na ty sumečky a nechám ještě 45 minut péct (měla jsem to asi na 200). koření: sůl, pepř, oregano. Dlabala jsem to ještě večer studené, fakt mňamka.

akorát jsem zapomněla na česnek... ten by se tam taky docela sešel.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.6.2008 14:28  11781
Koza mi nejvíc chutnala pečená v malé řecké vesničce jménem Athani.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 31.5.2008 20:17  11780
Shelle [11779]: Abych pravdu řek, tak pořádně nevim jakej.
shelle Shelle - Good Service 31.5.2008 20:14  11779
mrcos [11778]: Myslis ten cesky? Z te rady bud pepu, nebo kral. hermelinu? Ten miluju.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 31.5.2008 20:13  11778
Shelle [11777]: Já kozy rád.
Posledně jsme měli kozí camembert. Lahůdka. Ale do toho pribiňáku bych se asi nehrnul.
shelle Shelle - Good Service 31.5.2008 20:07  11777
phanny [11776]: Ja s tim mam prave problem, ze v apetitu o tom spali jako o Pribinacku, takze ocekavani byla velika. Ale zkusim tomu dat jeste jednu sanci.

Tak ona koza vseobecne chutna malokomu, ale mne jo.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.5.2008 13:53  11776
Pribiňáka neznám, mě to chutmá jako Termix :-), ale z mého okolí to taky chutná jenom mě :-).
shelle Shelle - Good Service 30.5.2008 22:03  11775
phanny [11774]: Jestli jde o toho Pribinaka, tak ten mi nejel.
Ale ten zakaldni syr moc, i pitivo.

AKorat na mem syru je napsano, ze je z Rakouska :(
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.5.2008 22:00  11774
St. PierrePrávě jsem v naší Bille objevil výrobky české kozí farmy pod jménem St. Pierre. Jedním slovem lahodné. Kozí kefír je nejlepší mléčný výrobek, který jsem kdy ochutnal. Vanilkový kozí tvaroh s pravou vanilkou a bez ethylvanilinu je taky fantazie (i by tam té vanilky mohlo být míň).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.5.2008 08:33  11773
Hm, lečo, to bych si dala:-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.5.2008 08:03  11772
Ratatouille je příjemné letní jídlo. Víno ani houby do něj ale nepatří.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.5.2008 19:52  11771
Maude [11769]: ja v receptu videla vino, houby nikdy :-)
nenufer 25.5.2008 16:23  11770
Makro ma Knorr co ja viem ale po tomto som sa este nepozerala
maude 25.5.2008 16:21  11769
phanny - Makro mezi ně asi nepatří, co :-(

Jelena - no, mě právě ale přišlo mdlý a věřím tomu, že kdybych tam přidala houby a podlila vínem a jinak okořenila, tak mi to chutná. Jenže to jsem v žádném receptu na ratatouille nenašla, takže ho hodnotím jako slušný základ!!! dobrých zeleninových jídel :-)))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt