Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.6.2008 16:37  11840
Ragů je maso dušené se zeleninou. Může obsahovat brambory, luštěníny, uzeniny. Guláš je vlastně taky ragů.
nenufer 12.6.2008 11:34  11839
ragu je podla mna dusene
shelle Shelle - Good Service 12.6.2008 11:04  11838
raguCo si myslite, ze je ragu?

Ja si vzdy myslela, nejake "pecene" mlete a ted nejak zjistuji, ze asi spis ne.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.6.2008 20:18  11837
A já hlásím, u nás už je doprodávají. Včera jsem koupila pytlík z několika posledních a už jen dva druhy.
gotreg 7.6.2008 16:37  11836
Ještě k těstovinám - jak zde proběhl sentiment po značce Ghigi, určitě jsem je viděl v globusu a určitě je mají v shopu ČS Agip (to bylo kontrolováno dnes ráno .-)
alchymista 6.6.2008 08:38  11835
Ale kdež, kdyby to byl někdo jinej, tak už Lidl dávno zveřejní jeho fotky :)
gvi 6.6.2008 07:47  11834
vinylnení naivní, já si prostě myslim, že někomu stálo za to, ztížit Lídlu vstup na trh... a jinak do něj taky nechodim, co sem do něj snad jednou dvakrát nahlídla, tak mi prostě není sympatickej...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.6.2008 07:41  11833
PhannyTen recept vypadá moc zajímavě. Já Macka docela můžu. Podle jeho knihy vaříme celkem často. Jen je vždycky třeba mít na paměti, že je to Macek. :-)

Gvi: Tak promiň :-) Tahle hláška mi prostě naskočila po tvém silně naivním příspěvku :-)
gvi 5.6.2008 23:05  11832
vinyl toho je ti třeba?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.6.2008 18:26  11831
Mackova čekanka z RelexuJak mi ty jeho články moc neseděj, dnešní recept mi zachutnal.

čekankové puky podél rozpůlit, v pekáčku orestovat na másle šalotku, přidat čekanku řezem dolů, zalít sklenkou bílého, sklenkou kuřecího vývaru, osolit, opepřit, ocitronovat, ocukřit lžící cukru a půl hodinky péct. Zvlášť v kastrůlku na másle orestovat další trochu šalotky, přidat oloupaná rajčata na kostičky, krátce podusit - na hustou směs. Po upečení čekanky vyjmeme na talíř, do kastrůlku přidáme výpek, nasekanou petržel a dochutíme. 4ekanky přelijeme omáčkou a posypeme plátky pražených mandlí. Požíral jsem s čerstvou bagetou a mlaskal.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.6.2008 11:56  11830
Vaši Piču jsem taky nevidel a veřim,že ju máte
gvi 5.6.2008 10:57  11829
no hlavně co já vim, tak nikdo nikdy nedoložil, že ty stromy pokáceli lidi od Lídlu
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.6.2008 10:14  11828
scalexTak ok:-) Do Lidlu chodím velmi málo, tak jsem tam žádný podobný dny nechytila.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.6.2008 08:15  11827
vzhledem k tomu ze ve meste je priroda nejhezci zalita betonem, tak tech par stromu kolem lidlu je jako nic .o) navic mam teda pocit ze lidloafera byla tezce nafouknuta, bo se dokola omilaly jen dva nebo tri jejich obchody. ale ze jiny nakupni centra treba byly duvodem zplundrovani takovyho skvostu jako byla smichovska tatrovka, tomu rikam pruser
scalex Scalex 5.6.2008 07:36  11826
kvitko [11824]: když byly v Lidlu řecké dny asi před čtvrt rokem, tak jsem si tam pár věcí koupil a na všech bylo uvedeno "Vyrobeno v Řecku".

Stejně tak před 14 dny byly v Lidlu italské dny a měli tam spoustu potravin vyrobených v Itálii.

Já si fakt na Lidl nemůžu stěžovat. U nás pokáceli jen jeden (hnusnej) strom a vysadili v okolí několik nových.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt