Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 18.6.2008 12:40  11865
shelle . zkus specifikovat věk těch dětí
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 12:37  11864
dotazPoradite mi prosim nejaky predkrm pro deti?

Polevka bude kureci vyvar se zeleninou a pismenky.
Hlavni kure s hranolky.

A chtela bych, aby take neco dostaly, kdyz budou mit predkrm dospeli.

A dalsi dotaz, vymyslim vubec cele svatebni menu pro dospele.
Predkrm - sunkove rolky s krenem
Polevka - spenatovy krem
Hlavni - TEMNO - chci panenku, aby byla s hodne zeleninou a trochu omacky, klidne neco se syrem, ale at to neni moc hutne. A zadny pepr.

Hodi se ty rolky k tomu spenatu? uvitam i napady na jiny predkrm.
mina 17.6.2008 17:59  11863
nevim, jestli to uz tady bylo, ale super kucharka pro zacatecniky (bohuzel jenom v anglictine, ale opravdu srozumitelne), je tady. jsou tam kratke videa, recepty jsou jednoduche, prehledne, ne moc drahe ale pritom napadite a fantasticky chutnaji
shelle Shelle - Good Service 16.6.2008 21:10  11862
phanny [11861]: Tak to je pitome. V patek nemuzu, v sobotu nemuzu a v nedeli nevim. Ale diky za tip.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.6.2008 21:08  11861
Aha, loni to určitě začínalo dřív. Takže bych tam šel hned na 12. Koupíš si vstupenku, loni bylo v rámci vstupného i 10 bodů na konzumaci. No a pak korzuješ mezi stánky a objednáváš si degustační porce jednotlivých pokrmů, za které platíš body. Přičemž ty opravdové dobroty stojej 6 bodů a víc. Takže to nakonec vyjde celkem draho, nechali jsme tam s manželkou asi 2 a půl tisíce. Během odpoledne tam bylo už dost narváno a u stánků byly fronty.
shelle Shelle - Good Service 16.6.2008 20:52  11860
phanny [11859]: Ja bych sla letos poprve.

Co presne myslis tim dopoledne? v programu pisou od 12.

A muzes pripomenout prosim, jak to probiha a tak?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.6.2008 20:50  11859
ShelleJe lepší jít dopoledne, není tam tolik lidí a můžeš si i pokecat s chefem. Teda alespoň tak to bylo loni. Já se tam letos nedostanu, ač jsem se těšil, loni to bylo na podzim ne?
shelle Shelle - Good Service 16.6.2008 18:58  11858
Jdete?http://www.praguefoodfestival.com/

Premyslim, kdy jit. V sobotu nemuzeme. Tak jestli ma cenu jit v patek odpo nebo spis v nedeli pak (jenze tam nevim, jestli se vratime v sobotu nebo az v nedeli po poledni).
shelle Shelle - Good Service 15.6.2008 18:56  11857
Scalex [11856]: Lehce OT, ale musim to zminit.

jsem si endke davala jidlo a bylo tam osano, ze to je obalene corn flaky. Takze sjem cekala presne to, co pises ty. Tatka to pridava ruzne do strouhanky a tak. Ale omyl. Prisel steak posypany lupinky. Tak to me docela zarazilo.
scalex Scalex 14.6.2008 22:27  11856
Vlít do řídkého jogurtu nebo kefíru trochu citronové šťávy, osolit, nechat v tom kuře pár hodin (ideálně přes noc), rozdrtit kukuřičné lupínky na maděru, vmíchat do nich trochu soli a citronové kůry, vytáhnout kuřecí kousky (nudličky, medailonky či celé řízky) z kefíru, ihned obalit v lupínkové drti a šup do žhavého oleje.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.6.2008 16:17  11855
Kuře je nejlepší jen osolit a ocitronovat.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 14.6.2008 15:22  11854
dobrý je hodit do směsky trochu prdopeče. Maso tím zkřehne. Dělá to tak teta a je to celkem fajn :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.6.2008 13:31  11853
"do úvahu" - moc hezké spojení
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.6.2008 13:31  11852
Takže vezmu-li do úvahu i to, co mi kdo napsat do icq, stejně to nakonec patláme všichni dost podobně. I já jsem tedy opět patlala. Jen vynechávám všechny ty mouky a solamyly.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.6.2008 12:48  11851
Anka .. tož já dělám následující

sůl, pepř + koření, co mi padne zrovna pod ruku + olej, worcester, hořčice, vajíčko, hl. mouka .. do těstíčka se zamíchá maso a následně se smaží

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt