Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 18.6.2008 13:53  11876
Spíš praktická - nebude problém se špenátovým krémem v tom, že děti se pravděpodobně ušpiní a rodiče pak nebudou moc nadšení, protože budou prát či převlíkat?
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 13:50  11875
Scalex [11874]: Cerveny jediny snesu.

To ja radsi palive, ale ne s mletym peprem.
scalex Scalex 18.6.2008 13:49  11874
Pepř je základní koření, bez něj je jídlo často fádní. Mluvím samozřejmě o běžném použití pepře jako jedné z mnoha ingrediencí, nikoli přímo o pfeffer steaku a podobných. Navíc existuje třeba červený pepř, který se u nás poměrně málo používá a je to velká škoda, protože chutná znamenitě, takřka nepálí a má zvláštní exotickou chuť, kterou jiným kořením nenapodobíš.

Já osobně nesnáším pálivá jídla, ale bez pepře si teda život v kuchyni vůbec nedovedu představit. Sůl, pepř, paprika, kmín. Kdybych si měl vybrat čtvero koření, s nímž bych měl vystačit až do konce života, byly by to tyhle čtyři.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 13:42  11873
makovec [11872]: Ne meho. Pepr davam snad jen do vyvaru.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.6.2008 13:41  11872
proc ne pepr ? to je prece zaklad kazdyho jidla ?
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 13:29  11871
Scalex [11870]: Docetla jsem po Dětem se to vizuálně i chuťově líbilo. :))
scalex Scalex 18.6.2008 13:25  11870
My jsme měli pro děti na svatbě jako předkrm muchomůrku - vajíčko na tvrdo, z hřebíčku oči, z kousku kapie pusa (vajíčko lehce naříznout a do otvoru vložit kousíček červené kapie), na vajíčku posazené vydlabané rajče, ozdobené tečkami z majonézy. To celé posazené na trošce bramborového salátu (tak, aby to stálo) a obložené potrhaným listovým salátem (jako že tráva). Dětem se to vizuálně i chuťově líbilo.

Špenátovku bych taky raději nevolil (i když já sám bych se po ní utloukl), polévku bych dal klasickou a o to víc ozvláštnil hlavní jídlo.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 12:47  11869
theophill [11867]: Kren jim davat nechci, ale neco jim strcit chci :) Broskev me take napadla. Plnene rajce, okurka, proste neco maleho, aby mely.

A spenatovka je jeste ve vzduchu, zatim ji chci, protoze ji maji vybornou a prijde mi zase jina. Ale klasice s knedlickem se vylozene nebranim.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 12:44  11868
Jinak k tomu muzete rovnou doporucit aperitiv a vino :) Ve vinech s emoc nevyznam, tak odrudu hlavne nejakou a aby bylo na vyber bile i cervene.

A jeste dodatek pro hlavni dospele jidlo - zadny pepr, zadne houby.
theophill 18.6.2008 12:44  11867
shelleZrovna jsem chtěla říct - hlavně nedávej dětem šunkovou rolku s křenem :-), ty naše to vůbec nejí.

Jednou jsem měla jako předkrm broskev s nějakou kuřecí pěnou (té tam bylo jen trochu v místě, kde obvykle bývá pecka), to by myslím špuntům mohlo chutnat.

a ten špenátový krém - budou to svatebčené jíst? Jako podklad pod alkohol bych volila spíš nějakou klasickou hovězku.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 12:42  11866
klupi [11865]: Ruznorody :) 2-12. Ale aby to bylo pro ty male od dvou let i. Zatim jsme u plneneho rajcete nebo sunkoveho zavitku s tvarohem.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 18.6.2008 12:40  11865
shelle . zkus specifikovat věk těch dětí
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 12:37  11864
dotazPoradite mi prosim nejaky predkrm pro deti?

Polevka bude kureci vyvar se zeleninou a pismenky.
Hlavni kure s hranolky.

A chtela bych, aby take neco dostaly, kdyz budou mit predkrm dospeli.

A dalsi dotaz, vymyslim vubec cele svatebni menu pro dospele.
Predkrm - sunkove rolky s krenem
Polevka - spenatovy krem
Hlavni - TEMNO - chci panenku, aby byla s hodne zeleninou a trochu omacky, klidne neco se syrem, ale at to neni moc hutne. A zadny pepr.

Hodi se ty rolky k tomu spenatu? uvitam i napady na jiny predkrm.
mina 17.6.2008 17:59  11863
nevim, jestli to uz tady bylo, ale super kucharka pro zacatecniky (bohuzel jenom v anglictine, ale opravdu srozumitelne), je tady. jsou tam kratke videa, recepty jsou jednoduche, prehledne, ne moc drahe ale pritom napadite a fantasticky chutnaji
shelle Shelle - Good Service 16.6.2008 21:10  11862
phanny [11861]: Tak to je pitome. V patek nemuzu, v sobotu nemuzu a v nedeli nevim. Ale diky za tip.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt