Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 16:02  11886
ShelleNa panenku bez hub a pepře jsem tu nedávno dával recept. Teplá zelenina jako příloha a nový brambůrek je ideální kombinace.

Špenátové polévce bych se vůbec nebránil, vzájemné krmení bude fotogeničtější :-))).

Šunková rolka a plněná brozkev nejsou zrovna originální předkrmy. Co třeba domácí paštika v listovém těstě s brusinkovým přelivem, plněný čekankový list (v přepodledním reflexu od Macka moc hezký recept), krevetový koktejl. Rozhodně něco bez šunky, pokud má být z prasete hlavní chod.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.6.2008 14:31  11885
kvitko [11883]: suchy led z benzinek by nepomohl?
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 14:30  11884
kvitko [11883]: Ne, proc?

Velke mnozstvi ledu se da urcite koupit, maji ho treba v makru.

Kdyz kupuji ryby, tak jsou na ledu v polystyrenove krabici.

Ja bych se ale fakt bala (o fobich ze zkazeni jidla jsem tu uz urcite psala), takze bych spis zaridila, aby to nekdo privezl pozdeji. Mate vsechno na te louce? A je to obed a pak raut nebo tak nejak celodenni raut?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.6.2008 14:28  11883
shellElektřina jde, ale kdo by vozil lednice! A na ele budou napojený taky jiný věci:-) Na zahradě .. spíše na louce. K dispozici ještě mám krytej potok a studánku, kde chladno je, ale spíš na nápoje:-) To víš, než se všecko upeče a sní, někam se to musí dát. Přenosný lednice mám v merku, ale to moc dlouho nevydrží. Ještě pár chladnějších sklípků, ty budou muset asi stačit. Neomdlelas?:-))

Nedá se někde sehnat větší množství ledu? Jako se dřív vozily krychle ledu do hospod nebo tak něco:-)
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 14:22  11882
kvitko [11880]: Co presne potrebujes a jak dlouho to bude mimo?

Problem je nejen to, ze to bude venku, ale na vedru. Fakt tam nejde nejak natahnout elektrina? Myslela jsem, ze to mate na zahrade.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 14:21  11881
kvitko [11880]: Blbe.

Zalezi, co to je. Zabalit do novin. Prensone lednice s mrazicimi "vecmi". Lednice v aute.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.6.2008 14:18  11880
Já řeším jinou věc, jak uchovat potraviny, které potřebují lednici bez lednice:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.6.2008 14:15  11879
Muchomůrky jsem jako dítě milovala. To by se dětem líbilo. O plněný rajče bych moc nestála:-)
Jej, to bude pokydaných špenátem! A to nejde dobře dolů, kor ze svátečního:-)
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 13:56  11878
Evelyn [11876]: Deti maji vyvar, ty bych spenatem netrapila :) Ale kdyz budou zlobit, tak uvidi!
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 18.6.2008 13:55  11877
Evelyn .. děti budou mít vývar
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 18.6.2008 13:53  11876
Spíš praktická - nebude problém se špenátovým krémem v tom, že děti se pravděpodobně ušpiní a rodiče pak nebudou moc nadšení, protože budou prát či převlíkat?
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 13:50  11875
Scalex [11874]: Cerveny jediny snesu.

To ja radsi palive, ale ne s mletym peprem.
scalex Scalex 18.6.2008 13:49  11874
Pepř je základní koření, bez něj je jídlo často fádní. Mluvím samozřejmě o běžném použití pepře jako jedné z mnoha ingrediencí, nikoli přímo o pfeffer steaku a podobných. Navíc existuje třeba červený pepř, který se u nás poměrně málo používá a je to velká škoda, protože chutná znamenitě, takřka nepálí a má zvláštní exotickou chuť, kterou jiným kořením nenapodobíš.

Já osobně nesnáším pálivá jídla, ale bez pepře si teda život v kuchyni vůbec nedovedu představit. Sůl, pepř, paprika, kmín. Kdybych si měl vybrat čtvero koření, s nímž bych měl vystačit až do konce života, byly by to tyhle čtyři.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 13:42  11873
makovec [11872]: Ne meho. Pepr davam snad jen do vyvaru.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.6.2008 13:41  11872
proc ne pepr ? to je prece zaklad kazdyho jidla ?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt