Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.6.2008 19:18  11903
ShelleNo dobře, tak nejsee poctivá čtenářka, ale ty zas zneužíváš inforamce z jiných klubů :-))).
Radši mi řekěnte, kde se to kupuje - máme koncem měsíce naplánovaný velký grilování.
A blahopřeju ! (do jinýho klubu kvůli tomu nepůjdu)
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 19:16  11902
FoxkaA sup domaci ukol a muzes si prelozit prvni odstavce http://www.commerce-chypre.fr/halloumifrench.htm
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 19:14  11901
Foxka [11897]: Ty ale nejsi poctiva ctenarka, vid? Kdyz tu halloumi propaguji uz roky :)

Kypersky syr, ktery se griluje a neroztece.

http://farm2.static.flickr.com/1043/1256317421_de902fe635_o.jpg
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.6.2008 19:13  11900
shelleJak dlouho? Něco přes noc do příštího odpoledne a večera, něco od rána do večera. Ještě to musím promyslet. Hlavně se jedná o maso, uzeniny, sýr.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.6.2008 19:11  11899
zblunceSuchý led jsem nikdy nepoužívala, neodpařuje se to nějak nebo tak něco?
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 19:11  11898
kvitko [11896]: Tak ja se ptam proto, kolik hodin to ma kde cekat. Ale kdyz nevim, kolik ceho mate, tka bych univerzalne radila hdone ledu a hdone tech chladicich tasek (lednic) s mrazicimi tentononc. Zajistit vsemu stin.

Sladke zadne venecky nebo cokoli s cerstvym vejcem. A pokud jde o jidlo, tak velmi opatrne s majonezou a kuratama. A pokud to je mozne, tak proste neco enchat v lednici u nekoho blizko doma a pozdeji pro to zajet.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.6.2008 19:11  11897
Co je halloumi?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.6.2008 19:07  11896
shelleNo, my to nějak slavnostně neřešíme, spíš trampsky. Na oběd, raut a podobně to nedělíme, prostě bude oheň, gril a jak se co dopeče, dochystá, doohřeje, to se sní:-)
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 19:06  11895
Normalne si na zadnou muchomurku z vajicek v detstvi nepamatuji.

S kamaradkou doted se zasnenym pohledem vzpominame, jak moje mami na nejakou narozeninovou oslavu udelala plnena rajcata a na ktera si ona vubec nepamatuje a my zkousely ruzne varianty, ale nic nebylo to ono presne, protoze si samy nepamatujeme, co v nich vlastne bylo.

Jako mala jsem mela nejradsi olivy a salaty a citronovu zmrzlinu.
gotreg 18.6.2008 18:58  11894
Šunková rolka je sice přežitek, ale kromě svatby či nobl fůnusu si to člověk nedá :-)
(ale halloumi ... hm ... byl bych v ďábelském pokušení)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.6.2008 18:46  11893
Mochomůrky z vajíček jsem jako dítě zbožňovala a byla jsem ochotná sníst i to rajče. Plněné rajče bych nepozřela (s tím bych měla problém i dnes;). Dětem bych určitě dala něco veselého nebo něco, co rády mlsají. Moc bych neobtěžovala zeleninou, nedej bože s nějakou hnusnou a podezřelou náplní, kterou neznají:))

Na šunkovou rolku s křenem bych se fakt vykašlala, to už v dnešní době snad není zapotřebí;) Varianta halloumi mi přijde výborná.

Špenátová polévka? No snad máš ověřeno, že aspoň většina lidí to je schopná jíst. Se špenátem si můžeš poměrně naběhnout, protože je hodně lidí, kteří ho nemají rádi natolik, že to nepozřou ani ze slušnosti. Tak, jako šunková rolka mi přijde přežitek, tak hovězí knedlíčkové polévky bych se rozhodně nebála:)
zuz 18.6.2008 18:17  11892
Tak to já půjdu s gratulací do příslušného klubu, o kterém jsem neměla ani ponětí :o)))
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 17:51  11891
phanny [11890]: Na Halloumi nic, ale neco chci k tomu. Asi by k tomu byl nejlepsi nejaky salat a nyl by to studenoteply predkrm.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 17:17  11890
Co je na grilovaném halloumi složitého? Jo, to je fajn předkrm! Caprese je taky ok, akorát bych potom nedával žádnou krémovou omáčku.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 16:11  11889
phanny [11886]: A Caprese? Jinak teda my jsme vlastne vymysleli, ze soucasti predkrmu by melo byt grilovane Halloumi. Proc je to tak slozite?

A diky za pripominku, to spolecne krmeni me doted nenapadlo. Ja si porad rikala, co na ten spenat kdo rekne, ale nedoslo mi, ze to budu jist take.

zuz [11887]: Smis :) A ano.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt