Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 20:32  11908
phanny [11907]: A studeny nic? A s jakou polevkou bys teda myslel?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 20:29  11907
ShelleVždyť to může být klidně teplý předkrm a podávat se po polévce ne? Plátek grilovaného sýra, talíř pocmrndat olivovým olejem, k tomu kytičku z listových salátů, zelenou a černou olivu a kousek křupavé bagety. Ideální předkrm. Případně to rovnou podávat na kousku bagety á la bruschetta. Pro děti bude taky topinka, jen dětsky ozdobená (nějakej veselej ksichtík) a vymalováno.
gvi 18.6.2008 20:01  11906
Kvitkoněco pro děti:
Mexické závitky
Zeleninový salát s řízečky
Masové koule na grilu
Kuřecí minipizzy

Jinak, v Apetitu už bylo opakovaně i celé svatební menu...

shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 19:28  11905
kvitko [11900]: Jako ja mam trauma ze zkazeneho jidla, takze ja bych si maso takhle venku dlouho nelajzla.

Pokud je studeny potok, slo by to nejak zabezpecit a nechat v nem. Pokud je jistota, ze to nezmizi. Jinak bych si nakoupila ty chlazici tasky a zkousela doma, jak to tam vydrzi. Ale videla jsem ted, co udelaly jen blbe venecky, co byly na stole skoro 12 hodin a fakt bych nechtela, aby vsichni vzpominali na moji svatbu jako na tu, po ktere jim bylo blbe.

jestli to mate blizko bydliste zucastnenych, tak bych to rvala do jejich lednic a pak pro to vzdy nekoho poslala.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 19:21  11904
Foxka [11903]: Kdybsy byla pocitva, mela bys o ukol mene.

K sehnani v reckych obchodech. Ja znam jen ty v Praze.

A diky :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.6.2008 19:18  11903
ShelleNo dobře, tak nejsee poctivá čtenářka, ale ty zas zneužíváš inforamce z jiných klubů :-))).
Radši mi řekěnte, kde se to kupuje - máme koncem měsíce naplánovaný velký grilování.
A blahopřeju ! (do jinýho klubu kvůli tomu nepůjdu)
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 19:16  11902
FoxkaA sup domaci ukol a muzes si prelozit prvni odstavce http://www.commerce-chypre.fr/halloumifrench.htm
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 19:14  11901
Foxka [11897]: Ty ale nejsi poctiva ctenarka, vid? Kdyz tu halloumi propaguji uz roky :)

Kypersky syr, ktery se griluje a neroztece.

http://farm2.static.flickr.com/1043/1256317421_de902fe635_o.jpg
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.6.2008 19:13  11900
shelleJak dlouho? Něco přes noc do příštího odpoledne a večera, něco od rána do večera. Ještě to musím promyslet. Hlavně se jedná o maso, uzeniny, sýr.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.6.2008 19:11  11899
zblunceSuchý led jsem nikdy nepoužívala, neodpařuje se to nějak nebo tak něco?
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 19:11  11898
kvitko [11896]: Tak ja se ptam proto, kolik hodin to ma kde cekat. Ale kdyz nevim, kolik ceho mate, tka bych univerzalne radila hdone ledu a hdone tech chladicich tasek (lednic) s mrazicimi tentononc. Zajistit vsemu stin.

Sladke zadne venecky nebo cokoli s cerstvym vejcem. A pokud jde o jidlo, tak velmi opatrne s majonezou a kuratama. A pokud to je mozne, tak proste neco enchat v lednici u nekoho blizko doma a pozdeji pro to zajet.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.6.2008 19:11  11897
Co je halloumi?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.6.2008 19:07  11896
shelleNo, my to nějak slavnostně neřešíme, spíš trampsky. Na oběd, raut a podobně to nedělíme, prostě bude oheň, gril a jak se co dopeče, dochystá, doohřeje, to se sní:-)
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 19:06  11895
Normalne si na zadnou muchomurku z vajicek v detstvi nepamatuji.

S kamaradkou doted se zasnenym pohledem vzpominame, jak moje mami na nejakou narozeninovou oslavu udelala plnena rajcata a na ktera si ona vubec nepamatuje a my zkousely ruzne varianty, ale nic nebylo to ono presne, protoze si samy nepamatujeme, co v nich vlastne bylo.

Jako mala jsem mela nejradsi olivy a salaty a citronovu zmrzlinu.
gotreg 18.6.2008 18:58  11894
Šunková rolka je sice přežitek, ale kromě svatby či nobl fůnusu si to člověk nedá :-)
(ale halloumi ... hm ... byl bych v ďábelském pokušení)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt