Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.6.2008 21:33  11917
Teda ale babičky pěkně zmateš, když jim k dortíku nedáš kafe;)
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 21:32  11916
phanny [11915]: Tak nevim, jak to ted udelat.

A ke kave mam nechat alespon ty kolacky? Popelniky nebudou.

A kdyz chci jako digestif dezertni vino, tak ho mam dat s dortem?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 21:27  11915
Scalex:-) K tomu se podávají jiné nápoje, dezertní vína a tak. Před podáváním kávy se totiž tradičně uklízí tabule, odnáší se veškerý nepotřebný inventář i látkové ubrousky a nedopité skleničky, naopak se přináší popelníky a nabízí se doutníky. Ano, je to takové prvorepublikové, ale např. státní bankety tak fungují stále.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 21:21  11914
Naprosto v pořádku. Ten sýr po jídle by měl být ale hodně odlišný od toho předkrmového. Doporučil bych pravý Roquefort a Sauternské víno (ne, láhev nestojí 10 000 korun jako v Makru, nechá se sehnat i za normální cenu srovnatelnou s portským). Tahle kombinace je naprosto smrtící (alespoň já neznám lepší souznění pokrm-víno).
scalex Scalex 18.6.2008 21:20  11913
phanny [11910]: to se skutečně mají lidé nejdřív naprat "nasucho" moučníkem, zákuskem a zmrzlinou a až poté jim milostivě bude podána káva?
scalex Scalex 18.6.2008 21:19  11912
Já bych lidská traumata ze školního špenátu nepodceňoval.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 21:13  11911
phanny [11910]: Diky.

Chtela bych po hlavnim dat syry. A pak by mel byt dort a misy s kolacky a minizakusky. A k tomu bych chtela tu kavu, je to moc spatne?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 21:10  11910
Jinak sled chodů ve složitém menu:

Aperitiv
Studený předkrm
Polévka
Teplý předkrm
Ryba
Hlavní chod
Sýr
Teplý moučník
Zákusek
Zmrzlina
Ovoce
Káva
Digestiv

Celé se to pochopitelně podává zřídka. Chci říci, že studený předkrm být prostě nemusí, může být teplý a ten následuje po polévce.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 21:04  11909
klidně tu špenátovou.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 20:32  11908
phanny [11907]: A studeny nic? A s jakou polevkou bys teda myslel?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 20:29  11907
ShelleVždyť to může být klidně teplý předkrm a podávat se po polévce ne? Plátek grilovaného sýra, talíř pocmrndat olivovým olejem, k tomu kytičku z listových salátů, zelenou a černou olivu a kousek křupavé bagety. Ideální předkrm. Případně to rovnou podávat na kousku bagety á la bruschetta. Pro děti bude taky topinka, jen dětsky ozdobená (nějakej veselej ksichtík) a vymalováno.
gvi 18.6.2008 20:01  11906
Kvitkoněco pro děti:
Mexické závitky
Zeleninový salát s řízečky
Masové koule na grilu
Kuřecí minipizzy

Jinak, v Apetitu už bylo opakovaně i celé svatební menu...

shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 19:28  11905
kvitko [11900]: Jako ja mam trauma ze zkazeneho jidla, takze ja bych si maso takhle venku dlouho nelajzla.

Pokud je studeny potok, slo by to nejak zabezpecit a nechat v nem. Pokud je jistota, ze to nezmizi. Jinak bych si nakoupila ty chlazici tasky a zkousela doma, jak to tam vydrzi. Ale videla jsem ted, co udelaly jen blbe venecky, co byly na stole skoro 12 hodin a fakt bych nechtela, aby vsichni vzpominali na moji svatbu jako na tu, po ktere jim bylo blbe.

jestli to mate blizko bydliste zucastnenych, tak bych to rvala do jejich lednic a pak pro to vzdy nekoho poslala.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 19:21  11904
Foxka [11903]: Kdybsy byla pocitva, mela bys o ukol mene.

K sehnani v reckych obchodech. Ja znam jen ty v Praze.

A diky :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.6.2008 19:18  11903
ShelleNo dobře, tak nejsee poctivá čtenářka, ale ty zas zneužíváš inforamce z jiných klubů :-))).
Radši mi řekěnte, kde se to kupuje - máme koncem měsíce naplánovaný velký grilování.
A blahopřeju ! (do jinýho klubu kvůli tomu nepůjdu)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt