Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.6.2008 07:40  11948
PiemontPrávě jsem se vrátil z Piemontu a musím říct, že to je skutečný ráj labužníků. Nebyla zrovna sezona lanýžu, takže mohlo kuchařské umění vyniknout na jiném poli. V každé prdeli (pardon malé romantické vesničce) je vynikající restaurace, o které si může Praha nechat zdát. Ta bývá dost často Michellinská. Po ochutnávání Barola a Barbaresca přes den, nemůže být lepšího zakončení. Doporučuji vyrazit.
gvi 25.6.2008 07:36  11947
malinová bábovkaApetit červen 08 - včera jsem vyzkoušela a doporučuju, jen ještě přijít na to, jak to udělat, aby se všechny maliny nesvezly dolů a pak nekomplikovaly vyklepnutí z formy...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.6.2008 07:35  11946
phannySamozřejmě Tokajské :-) Jinak ty Sauterne co jsem měl mě příliš neoslovily, příliš jednoduché, ale byly to levné kusy. Teď jsem objednal tak 20 lahviček ročníku 2007, takže za 2 roky ti řeknu víc :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.6.2008 18:34  11945
vinylPředpokládám že jsi myslel Tokajské :-), ale zkoušel jsi Sauternes? O řád jinde (tedy v kombinaci s rokfórem). Já tyhle cibébovitá vína moc nemusím, přijde mi že tu plíseň z toho cítím.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.6.2008 10:31  11944
phanny ad několikachodové menu na svatbu a spolSouhlasím, že snoubení vína s jídlem při několikachodovém menu je geniální, rokfór se sladkým vínem taky miluju (já tedy s Tojským), ale užíval bych si ho spíš v menší společnosti, která ho ocení. Společnost babiček a tetiček to dle mého není. Navíc aby to bylo dokonalé, byla by potřeba dobrá restaurace, která to zvládne, což není levné. Navíc u nás kde je v restauraci zvykem prodávat víno zhruba 3x dráž než běžná cena by to s vhodným vínem bylo komplikované. Takové luxusní menu bych si pak připravil nebo zašel do dobré restaurace jen ve dvou.


tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 23.6.2008 18:48  11943
To fakt naštve.
Týden vyrábím kandované jahody. V důsledku z pěti kilo zůstala taková hrstička, která se vleze do jedné zavařovací sklenice.
Ale je to sakra dobré....
tinuska 20.6.2008 17:27  11942
Muzu ledvinky osolit hned ze zacatku vareni, nebo je to jako s jatry, solit az na konec?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.6.2008 14:54  11941
sestricka to mela tak, ze bezny tvdry (rum, becher a fernet) byly vyndane ven a k dispozici na stole, cokoli na baru (tvrdeho) se platilo...
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 19.6.2008 14:50  11940
Mne teda prijde prirozeny,ze na svatbe je zdarma pivo,vino,nealko a ze panaci (i bez zetonu) se platej. Takze bych se nestresovala a tvrdy proste zpoplatnila;-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.6.2008 12:57  11939
Scalex [11938]: Podobne to mel ted kolega, co se zenil pred 14 dny. Podle me je to bezva reseni.
scalex Scalex 19.6.2008 12:02  11938
My jsme to měli na svatbě tak, že víno, pivo a nealko se podávalo zdarma, každý host dostal 2 žetony na libovolné panáky a kdo chtěl panákovat dál, tak si to u baru sám platil (navíc ti, kteří panákovat nechtěli, mohli své žetony někomu věnovat).

Naše svatba ale byla trošku jiná v tom, že ve svatební den byl jen oběd pro nejbližší (něco pod 20 lidí), kde se kromě přípitku nepanákovalo a bezprostředně po skončení oběda (předkrm, polévka, hlavní jidlo, zákusek) svatební den skončil a všichni si šli po svém. A druhý den od oběda do druhého dne do snídaně byl mejdan pro cca 70 lidí a tam jsme právě zavedli ty žetony. Na pozvánkách jsme uvedli, že jídlo, pivo, víno a nealko a dva paňácové jsou zdarma a zbytek, že si lidé musí zaplatit. S obsluhou baru jsme ovšem měli také vyjednány speciální ceny, takže pijáci kupovali prakticky za nákupky a my jsme jen obsluze dorovnali marži. Z ohlasů bylo vidět, že si hosté rozhodně nestěžovali - panáky je stály jak v poslanecké kantýně a my jsme přitom finančně nevykrváceli.
zuz 19.6.2008 11:50  11937
shelleno alkohol je asi pak největší položka a vím, že je to pro mnohé páry velké dilema jak to s pitím alkoholu celé zařídit...
Ideální je hodně teplé počasí, aby se konzumovalo levnější pivo a víno a do tvrdého se tolik nešlo :o)
scherie Scherie 19.6.2008 11:23  11936
mina - letos v dubnu.-) hostina byla v Olomouci
shelle - nám dokonce dovolili vzít jednu láhev domácí slivovice..ale nějak na ní nedošlo, fakt nás bylo málo; večerní hospůdka s kamarády stála skoro stejně jako oběd s rodinou:-)a to se tam jen pilo:-)
shelle Shelle - Good Service 19.6.2008 10:55  11935
Scherie [11932]: Tak, co jsem videla rozpocet jine svatby, co tam byla, tak obed, kde byla polevka, predkrm, hlavni jidlo bylo za necelych 300, bez piti. Grilovani se uctuje od snedenych kusu, no nejhorsi bude ten alkohol.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.6.2008 10:21  11934
minaTak můžete udělat kávovou chvilku se spousty druhy kávy:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt