Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
maude 27.6.2008 11:12  11977
Tak jsem si domů donesla červencový Apetit a i když mě tam neoslovilo tolik receptů jako minule, zase lituju, že musím držet dietu :-( Do těch cheescaků bych se třeba pustila hned!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.6.2008 10:35  11976
JoshuaTo zní výborně, nechceš hodit recept? V Barceloně jsem měl houbovou zmrzlinu a byla famozní, dělat jsem ji ale nezkoušel. Jinak doporučuji tvé pozornosti receptík v mém 11265 - Lanýžový krém z bílé čokolády se zmrzlinou z Madagaskarské vanilky
joshua 27.6.2008 10:30  11975
vinyldneska si udelam zmrzlinu ze zeleneho caje. Jedl jsem ji v tom Sushi Pointu a je to vynikajici vec. Vytunil jsem recept tak to jdu vyzkouset. :-) Nahoru pak lístečky máty a meduňky... kolem sladka poleva ze zeleneho caje...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.6.2008 09:11  11974
Joshuak humrovi nemusí být jen œampaňské, vynikající bude i s nějakým plným bílým vínem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.6.2008 09:09  11973
ShellePřijde mi to takové divné. Někdo cizí v naší kuchyni. Doma si uvaříme sami. Radši se pěkně oblečem a někam vyrazíme.
joshua 27.6.2008 09:08  11972
vinyltaky mam rad i osvedcene kombinace jidlo/vino... ale zaujmou me i jiné, podle nalady... podle intuice...

V Miyabi jsem byl, delaji tam docela dobre sushi, ale nejak vynimocne me neoslovilo. Miyabi je dobre zmedializovana restaurace, chodi tam hravat Matousek na shakuhachi a delaji se tam ruzne akce...
Podle me vynikajici sushi delaji, i kdyz se to nezda, kluci v Sushi Pointu na Příkopě.

Humra chci zkusit taky ale je fakt, ze nemam k nemu dobre vino. Ale diky za info, rad to taky zkusim :-) Poohlednu se i po tom sampanskym.
shelle Shelle - Good Service 27.6.2008 09:04  11971
vinyl [11970]: Tak mne to prave prislo takove pekne a zajimave.

Proc bys nechtel?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.6.2008 08:58  11970
shelleKuchaře domu bych nechtěl. To co jsme byli bylo tohle:

http://www.allegria.cz/jidlo-a-piti.php
shelle Shelle - Good Service 27.6.2008 08:53  11969
vinyl [11968]: K tomu zazitku. K vanocum jsem koupila od esennce Sushi u vas doma. Prijde ti kuchar domu na asi tri hodiny a sushi udela, ukaze, vysvetli, udela, ty si pochutnas. Kdyz jsem tam v dubnu ci kvetnu volala, abych nas objednala, tak mi rekli, ze zmenili dodavatele a ze to ted stoji dvakrat tolik. A ze mi bud vrati penize nebo at si vyberu jiny zazitek.

Pravnik mi sice rekl, ze ty jejich obchodni podminky jsou na zalobu, ale asi bych si nijak nepomohla. To mi muzou pak poslat nejakou manu a tvrdit, ze je sefkucharka nekde v sushi restauraci a zazitek bude priserny.

Takze mam po zazitku, dalsi tri tisice do toho davat proste nehodlam. A jeste jsem nestastna, protoze kdyz pominu drobnosti ruzne, tak jsem ani nedala Tessovi nic k Vanocum. Takze z tehle veci jsem vylecena. Prijd emi sprosty, ze kdyz je ten kupon casove omezeny, ze proste mi pak reknou, at si priplatim, pritom by to mela byt jejich starost.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.6.2008 08:39  11968
Joshuaad víno: Jídlo a víno jsou pro mě rovnocení partneři, kteří se musí doplňovat. To co jsem zmínil je osvědčené, pokud máš jiné chutě, samozřejmě tvoje věc :-)

Pokud jsi velký milovník sushi, doporučuji, přes jednu agenturu zprostředkovávající zážitky, na jejíž jméno si nemůžu vzpomenout, zakoupit "vaření s šéfkuchařem" v sushi restaurantu Miyabi. Po asi pěti méně tradičních japonských chodech přijde šéfkuchař s prkýnkem a přímo před tebou ti dělá sushi, kecáte a tak. Šéfkuchař Lambert je velký sympaťák a strávili jsme tam tak 3 hodiny. Doporučuji.

Minule jsem Humra jen 10 minut vařil v court bujonu. Dá se i ve vodě. Dneska chci podle Alaina Ducasseho humra vařit jen 1 minutu (vaření je nezbytné, protože je nutné humra usmrtit) a pak 10 minut péct v troubě. Doplním ho šafránovými nudlemi a hlavně šampaňským Bruno Paillard 1996. Trochu oslavujeme :-)
joshua 27.6.2008 08:15  11967
tím "na cely zivot" jasem nemyslel to, ze kdyz to čék nedela celej zivot tak neumi nic... ale jenom to, ze se v tom sosustavne daji nachazet nove poznatky, napady, zrucnosti... Je to jako s kazdym jidlem ktere pripravujes se zajmem. Porad se ucis.
joshua 27.6.2008 08:12  11966
vinylAd víno – jasne, ale ja jím k nemu to co mi k nemu chutná, nehledím na to co "by se melo" k danemu vinu jist... Spise naopak, k jidlu se pije a Tokajík je pro me naprosto univerzalni k mnoha jidlum. Takova limonádka. :-) Ale kazdy to ma samozrejme jinak.

Ad sushi – ja na tom vidim mnoho obtiznych veci, protoze se ho snazim delat dobre i kdyz ho pak jen snim... Nůž nesmi niko jiny chytnout do ruky, to pak rvu jako slon. A krajet, to je dalsi kapitola...
Nicmene, po nekolika malo sushi "akcich" je skoro kazdy schopen udelat sushi, ktere je obstojne a u ktereho bezny clovek nepozna nic a mysli si, ze to je v pohode. Ale to jeste neznamena ze to je v poradku. Jazyk neni vagina, ten neco citi... :-)) a jeste kdyz a nejakou referenci tim hur... :-)
Podle toho co pises tak to sam dobre znas. :-) A ano, sushi je vicemene zpestrení, je s tim tolik prace, ze mi to je vzdy skoro lito delat jenom jako objemove krmivo pro nasycení se.

Italka a Francouzska taky vynikajici... v podstate je stridam s tou Japonkou (nejenom sushi).

Jak delas humra? To me zajima... :-P
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.6.2008 07:29  11965
joshuaJak praví phanny, taktéž na sushi nevidím nic obtížného a na celý život. I když vím, že japonští kuchaři se prvních pár let učí jen krájet a správný nůž má cenu zlata. Sushi je ale pro mě jen zpestření, preferuji spíš italskou nebo francouzskou kuchyni. Dneska budu dělat humra, takže se moc těším :-)

BTW: K pětiputňovému Tokajském spíše rokfór, k tvrdém řádně vyzrálemu sýru spíš podobně vyzrálé červené. K méně vyzrálemu typu Gruyer zas tělnaté bílé. :-)
joshua 26.6.2008 22:45  11963
phannyano, to mas svym zpusobem pravdu. V tom umeni se jedna hlavne o vzhled a o formu. Ale i samotnou ryzi je dost tezke pripravit aby byla spravna. Ja jsem si naucil hubu v japonsku a ted mam nevyhodu, ze porad hledam tu chut. Kdyz delas japonskou ryzi treba Nishiki tak to chce docela trenink aby mela tu spravnou chut. To neni jen ryze, to je i Tenzo (cukr, sul, Mizukan... vsechno musi mit spravny pomer a spravnou teplotu jinak je ryze moc sladka, moc kysela, moc lepkava, malo lepkava atd...) :-) Proste mi chybi tech 30 let zkusenosti.
Ale to je v pohode, docela ryzi zvladam... spise mi jde o know how jak dobre delat stvercove, kvetinkove, trojuhelnickove a podobne tvary s presnou kresbou uprostred atd... na netu jsou toho tuny a v japonsku se dost ucim od lidi co to umi, ale porad chci nove informace...
Takove to domaci sushi na jidlo, to je vicemene v pohode.

Jinak i ja mam rad lososa, tunaka... ryba musi byt prvotridni bez jakekoli vune a pachu. Zazvor si uz nakladam sam a wasabi to je uzasna vec i na chleba :-P
Omeletu moc neumim, porad se mi pripaluje a neumim ji dobre prokladat. V rolkach se to ztrati ale na ryzi ji dat nemuzu kvuli vzhledu.

Teprve dneska po roce a pul probiram fotky z meho prvniho sushi - to je bžunda kdyz se ted na to koukam... :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.6.2008 21:59  11962
JoshuaNějak jsem nikdy nepochopil co je tam tom k učení na celý život. Uvařit rýži, ochutit, rozmíchat, zamotat do řasy s něčím dobrým (moje oblíbené jsou: tuňák, vaječná omeleta, okurka, losos). K tomu dobrou sojovku, rozpustné wasabi a hromady zázvoru.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt