Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
joshua 29.6.2008 15:00  12033
žbluňceAhaaaaaaaa.... Ty myslis asi ten Marzipáááán? No... asi mi neco unika, ale neni mi jasny tvuj negativni vstup do te debaty. Pokud nemas co rict, tak mlceti zlato... zlatko... zlaticko... ;-)

... marzipan delam docela casto a vim co to obnasi... akorat vzdy se seru s tim aby byli mandlicky na kasicku, víš? ;-)

A Phanny je profík, umí, a vi o cem mluví, da se s nim konstruktivne debatovat... jinak bych se vubec tady neptal kdybych netusil ze sem obcas chodi dva/tri gurmáni a kulinari. A tak jsem se HO zeptal jak to dela on.
Neptal jsem se: "prosim prosim dej mi nejaky osvedceny recepis, protoze ja jsem jeste malicky a chci aby mi hned vsechno fungovalo napoprvé... jsem linej jak prase si to vyzkouset a sedim porad doma jak knedla, jenom nadávám a každý me sere, a tak potrebuji nejenom prst ale nejlépe celou ručku..."

To je opravdu to cesko uz tak degenerovane, ze kdokoli se ozve tak ma implicitne negativní ton aniz by mel sebemensi duvod? NIKDE na svete jsem se s tim nesetkal a byl jsem a pracoval uz skoro vsude.
A dotytcny se pak divi, ze s nim luvim tak jak on se mnou... protoze je jasne ze to tak chce a ja mu to jenom umoznim a nastavim zrcadlo... To se fakt svet v prdel obrací a je plný negativistických, frustrovanych, unavenych, a mrzutych lidicek, kteri si mysli, ze chce nekdo poslouchat to jak jsou imrvére nasraní?
Vzpamatujte se.
joshua 29.6.2008 14:47  12032
žbluňce?? jako kdo ma na co prijit? Postipaly vas vcely nebo co? :-))
kokos kokos 29.6.2008 13:36  12031
Nemůžete toho nechat. Nějak není dobré nechat si kazit něco co funguje.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.6.2008 13:17  12030
Joshua [12028]: si to vygoogli a vyzkousej sam, ne? prece necekas, ze na to tady za tebe nekdo prijde...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.6.2008 13:17  12029
Teketapa [11991]: ja tam davam najemno nastrouhanou bramboru...
joshua 29.6.2008 00:58  12028
slozeni mi je jasne aj jsem to doma zkousel ale mandle poradne rozemlit, to asi fakt rucne nejde. Proto jsem se ptal esi nemas nejaky fórichtung anebo tip. Ok, tak ja to nejak vymyslim :-)

jdu spat, ted jsem se vratil z oslavy a meli tam lososí kaviar, ten ruskej... se mi delali koule za usima...

Ad zelaky - diky.

Tak brum brum...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.6.2008 22:43  12027
Zelákyhttp://www.kolomaznik.cz/zelaky/

Jinak u nás je mají větnamci.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.6.2008 22:42  12026
Echtes marcipanSe kupuje, neboť k jeho výrobě je třeba třecí stroj, něco na způsob mandlu. JInak jsou to mandle s cukrem, nic jiného, jen je potřeba je rozemlít na kaši. Doma to fakt nejde.
maude 28.6.2008 20:24  12025
Nenufer, AlchymistaDíky za tipy!
maude 28.6.2008 20:24  12024
Takový pěkný klub to tu býval... :-(
joshua 28.6.2008 14:04  12023
phannymno... zni to dobre :-P Kakabus nemam ale neco vymyslim. Jsem hodne na zeleninu a pamatuji si ze Kim-či chutnalo skvele.
Diky!

juuu... ted jsem dostal chut na sladke jak nejaka mamima... Normalne bych jedl cokoladu jak chleba. Jdu si udelat dobrou kavu a neco k tomu asi upeču. Rodinu jsem poslal na vikend za kamoskou na chatu, takze jsem sám sameček samutinkej a muzu delat umeni :-D
Jeste upravim par fotek a pak seru tyden na praci...

Jo, nevis nahodou jak se dela Echte Marzipan?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.6.2008 13:47  12022
Kim-čiChce to mít kakabus, čili hrnec na zelí, stačí i na 5 litrů, ale aby měl kolem hrdla žlábek na vodu. Potom to těsní a tolik nesmrdí.

Suroviny
Čínské zelí, bílá ředkev, pórek, čerstvý zázvor, čerstvý česnek, sezamové semínko, korejská rybí omáčka, korejské čili (obojí se dá koupit tuším v Praze na Karláku).


Zelí přepůlíme, zasypeme solí a necháme ať pustí štávu (klidně přes noc). Potom vypereme ve vodě a hodně vymačkáme. Ředkev nastouhat na hrubo, pórek na kolečka nakrájet. Česnek i zázvor na jemno nakrájet. Nestrouhat a nemixovat, potom to ztratí grády. Sezamové semínko přes noc namočit do vody, potom do hněda opražit na suché pánvi. Nakonec vše smíchat, nacpat do hrnce, dobře utemovat, navrch talířek nebo prkýnko a šutr. Prostě nechat kvasit jako normální kysané zelí. A dolévat vodu do žlábku, jinak je to jak když se někde někdo pos*al.
joshua 28.6.2008 13:18  12021
phannyjeste historka - jsem si jednou rekl, ze kdyz muzu nalozit zazvor tak ze muzu do stejneho typu nalevu nalozit i na platky nakrajenou mrkev a bude to spolecne pochoutka. :-D Mno... tyden jsem vetral barák. To byl smrad jako kráva. Siláž hadra. Doma to nezkousejte! :-)) Vsechno to slo do hajzlu.
joshua 28.6.2008 13:12  12020
phanny :-)) to musi byt smradu jak v hradu :-) Ale Kimči je vynikajici, jedl jsem ho kdysi v Koreji a ted jsi mi dal brouka do hlavy... ale neumim to, ani nevim co do toho vsechno jde a jak se to fermentuje.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.6.2008 13:05  12019
JoshuaZázvor domácí zkusím. Já si takhle zvykl ke všemu požírat kim-či, které každoročně kvasím v kuchyni, k nelibosti manželky a návštěv.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt