Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.6.2008 18:08  12049
pet mi staci. dik
maude 29.6.2008 17:49  12048
Anka: já nejdřív nechávala hermelíny jenom v lednici, ale pak se mi tam jednou nevešly, tak byly nejdřív venku a ukázalo se to jako super šťouch :-) Tak jsem testovala a nejvíc se mi osvědčily dva dny venku (na zemi ve špajzu) a pak lednice popř. těsně před podáváním hoďka venku.
A malý nakládaný hermelínky - jo, to bych si taky dala říct! Já ale v takovém rozměru viděla jen kozí :-(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.6.2008 17:41 - Oblíbené kluby (13:08) 12047
Už abych pomalu začala kupovat suroviny, co? Za chvíli jste tu jako na koni. Jen bych potřebovala zajet do IKEA pro větší dózu, ta moje je tak na pět kousků:(
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.6.2008 17:36  12046
ja ho soupam do spajzu. cili chladnejc nez pokojova teplota, ale teplejc nez v lednici. a hlavne je tam tma
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.6.2008 17:35  12045
V posledním Apetitu byl recept na nakládaný hermelín se švestkama a badyánem. Nezkoušeli jste někdo? Jinak, já ho nechávám pár dní v pokojové teplotě a pak ho dám do lednice.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.6.2008 17:31 - Oblíbené kluby (13:08) 12044
A když jsme u těch hermelínů... Vím, že se tu recepty řešily mockrát, stejně si pořád nakládám po svém, ale napadá mě: V jakém prostředí ho necháváte uležet? Pořád v lednici nebo to nějak střídáte s "teplem"? Nemáme sklep, tak ho mám pořád v lednici, ale teď mě napadlo, že by mu možná pár dní (prvních nebo posledních?) při pokojové teplotě nemuselo ublížit, ba právě naopak.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.6.2008 17:28 - Oblíbené kluby (13:08) 12043
kokosJe menší, ale co si vzpomínám z obchodu, tak úplná jednohubka to také není. Představa, že mám naloženou sklenici hermelínků o průměru 3 cm je hodně lákavá:)
kokos kokos 29.6.2008 17:05  12042
MAkovec: na té stránce je i hermelínek o velikosti 80 g. Což je o dost menší, než normální.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.6.2008 17:02  12041
no estli se nepletu tak se hleda mensi hermelinek... sem uz taky pred casem potkal v hospode takovy maly hermeliny. mensi nez ten sedlcanskej (ten maj u nas v krame a neni to on)
kokos kokos 29.6.2008 17:00  12040
zblunce [12039]: Možná bych měl říct něco o strýčkovi G, ale já budu jen tuctovej uživatel. Myslím si že je to Sedlčanský Hermelínek, ale s receptem ti nepomůžu. Já nakládám jen utopence.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.6.2008 15:57  12039
Jak vlastne dopadlo hledani minihermelinku - nasli jste neco? Blizi se nam oslava, tak bych je nalozila...

A jak dlouho dopredu je dobre nalozit utopence? mate nejaky dobry receptik?
scalex Scalex 29.6.2008 15:30  12038
Prosím všechny přítomné, aby se v debatách zaměřili POUZE na recepty a popisy. Pokud jim nějaký debatující lidsky nesedí, nechť prosím užijí lopuší vymoženost zvanou ignorovátko. Děkuji za pochopení, trs banánů přiletí až těm, kteří přeci jen nepochopí.
joshua 29.6.2008 15:21  12037
makovec:-))) ty fakt netusis jakou kokotinu jsi napsal? To mas kolem sebe doma vsechny stejny? Ty vole...
A di se vyblejt, co by si se s tim sral :-DD

... to snad neni pravda...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.6.2008 15:13  12036
cesko neni degenerovany, ale obcas odnekud vyleze pozitivista s chovanim na facku, kerej vsechno vi, vsechno zna a o cem vi kulovy tak o tom aspon poucuje
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.6.2008 15:11  12035
klid, ten bude ten svuj pozitivismus a asertivitu nahodou desne rad sirit mezi lidi

du blejt, decka

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt