Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
maude 11.7.2008 15:08  12080
Děláte někdo soufflé? Jde mi o to, jak moc nabude resp. kam až mám naplnit mističky...?

A jak dlouho myslíte, že vydrží marináda na grilování? domácí, ne kupovaná
shelle Shelle - Good Service 8.7.2008 17:10  12079
Kdo se chystate v nedeli nebo pondeli na Kampu?
shelle Shelle - Good Service 1.7.2008 17:34  12078
phanny [12077]: Diky, takhle to staci. Mne slo prave o to, abych to mela treba den dva predem. Jeste je tam olej, chilli, sul.

Tak jsem zvedava, zkusim teda obe. Mne v cizine ta BBQ omacka desne chutna, ale tady jsem ji jeste neobjevila, aby mi presne tak moc chutnala.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.7.2008 17:20  12077
ShelleDlouho předlouho = pomalu (na mírném ohni), do požadované konzistence.

Vydrží to řádově dny, pokud to uděláš dost kyselé a naliješ horké do sklenice tak týdny. Jestli do té s kolou nepatří nic kyselého, tak vydrží nejdéle týden.
shelle Shelle - Good Service 1.7.2008 17:15  12076
phanny [12075]: A tim "moc" myslis co? Den predem alespon? A dlouho predlouho musis trosku upresnit.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.7.2008 17:14  12075
ShelleCibule, česnek,oloupaná odsemínkovaná rajčata, anglická slanina amerického typu (prostě to co se Americe nebo i v anglii prodává pod názvem bacon a smaží k snídani), hnědý cukr, med, sůl, pepř, ocet dle chuti. Vařit dlouho, předlouho. Poměry nevím, dělám to baj voko. V lednici moc dlouho nevydrží, leda dost okyselit a horké nalít do sklenice - vpodstatě zavařit.
shelle Shelle - Good Service 1.7.2008 17:06  12074
gvi [12072]: Barbecue omacka, jak pisu v titulku.

vinyl [12070]: Hele, tak porad nejakou tvoji osvedcenou. Klidne to zkusim.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 1.7.2008 17:03  12073
gvi [12072]: ne .. ti tam dávali ještě česnek a husí hlavu
gvi 1.7.2008 17:02  12072
co to má být? Cola, povidla a cibulka? To je z receptů pejska a kočičky?
shelle Shelle - Good Service 1.7.2008 15:13  12071
vinyl [12070]: Vr.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.7.2008 15:04  12070
ani to dobré být nezačne :-)
shelle Shelle - Good Service 1.7.2008 14:35  12069
BBQ omackaV mlade fronte byl recept - povidla, cola, cibulka, worcester atd, kratce povarit, pak do lednice.

Jak dlouho myslite, ze to vydrzi dobre? Dny? Tydny?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.7.2008 11:38  12068
Carne Crudo V Piemontu mě nejvíc zaujal tento pokrm. Je to piemontská klasika - vpodstatě tatarák z telecí svíčkové ale ochucený pouze olivovým olejem, pepřem a zakápnutý citronovou šťávou. V neděli jsme zkusili sami a vynikající. Doporučuji.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 30.6.2008 13:59  12067
Jej, oni tam (uz) nemaji ceny:-(
Sem si jista,ze tam byli (?)
Hmm,tak to ja nevim:-( Ja hojedla jen parkrat tech kavarnickach,kam dodavaji. Plus "protekcne",ze to privezl tata, nekolikrat (jako sponsorsky dar to dostali:-) )
Ale ja odhaduji,ze to nebude vyrazne vysi,nez ve velkoobchodech, rekla bych stejne. Ale asi jistota je tam cinknout
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.6.2008 13:34  12066
mountDík za tip, a od místa naší svatby je to celkem i kousek! To se hodí, akorát tam nemají ceny. Ráda přispěju na dobrou věc, ale co si představit?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt