Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.7.2008 12:53  12094
nekde na smichove ? ze bych se zasobil.. ja ho prave kupoval u kongu na hloubetine a oni me zklamali ze ho nemeli
gotreg 13.7.2008 12:49  12093
opravdovej česnek kupuju ve vietnamské zelenině
(a poslední kilo jsem koupil ve stánku u silnice, kde ho distribuoval jakýsi rozkolísaný kulak)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.7.2008 22:55  12092
Čínský je zlo, to je fakt. Teď jsem byla v makru a nutně jsem česnek potřebovala, tak jsem koukala po českém. Nebyl, zkusila jsem španělský. Uvidíme.
shelle Shelle - Good Service 12.7.2008 21:01  12091
makovec [12090]: My bohuzle nejvic kupujeme v hyper. Driv jsem chodila na pankrackou trznici, nez ji zrusili. kde jsem brala vetsinu ovoce a zeleniny. Ted bych asi zkusila Havelak nebo Holesovice. Ani tu v okoli nemame normalni zeleninu :(
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.7.2008 20:58  12090
mimochodem, kde kupujete ceskej cesnek ? zelinar v hloubetine me dneska rano tezce zklamal ze ho nema a musel sem tak vzit za vdek cinskym (a na chuti je to sakra znat)
shelle Shelle - Good Service 12.7.2008 20:56  12089
Ja kupuji kabicku v hyper, kde jsou vzdy tri barvy.
maude 12.7.2008 19:56  12088
Já kupuju čerstvý červený chilli papričky v Intersparu. Jen zřídka je nemají.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.7.2008 18:57  12087
Jo, potvrzuji trojbalení červených feferonek billy, taky je k tomuto účelu používám. Každopádně to chce čerstvé, se sušeným chilli to nefunguje.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.7.2008 17:48  12086
zrovinka se mi na to varej spagety. posyp si pak spagety strouhanym parmazanem.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.7.2008 17:47  12085
covece, presne k tomuhle ucelu pouzivam papricky kupovany v bille. bejvaj v takovy maly vanicce, baleny po trech. sou moc dobry
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 12.7.2008 17:03  12084
Muzete mi nekdo doporucit dobry chilli papricky a kde je kupujete? Chtel jsem zkusit spagety s restovanym cesnekem a chilli paprcikami na olivovem oleji.
maude 11.7.2008 17:50  12083
Shelle, phannyDíky, přesně něco takového jsem potřebovala slyšet!!!
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.7.2008 17:13  12082
Maudeasi do 4/5 mističky. Ale čím míň, tím líp. Když toho bude málo nevadí, když to uteče tak je to škoda.

Trvanlivost marinády záleží na složení. Koření v oleji měsíce, med se sojovkou a citronovou šťávou tak 3 dny.
shelle Shelle - Good Service 11.7.2008 15:12  12081
Maude [12080]: Ja to delala parkrat a dala jsem kousek pod kraj misticky. Ma to udelat ten bobek nahoru vlastne.

maude 11.7.2008 15:08  12080
Děláte někdo soufflé? Jde mi o to, jak moc nabude resp. kam až mám naplnit mističky...?

A jak dlouho myslíte, že vydrží marináda na grilování? domácí, ne kupovaná

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt