Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.7.2008 14:06  12134
maudeAno, jedno teplý jídlo na den dejme tomu. Záleží na domluvě, buď se v daný den třeba k obědu/večeři něco uvaří nebo si každej něco zařídí po svým. Já se ptala jen proto, abych měla co lovit z rukávu, až se bude vařit, zbytek neřešte:-) Jedu tam poprvé, tak úplně nevím. Ostatní už tam byli a normálně si vařili na sporáku v kuchyňce.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.7.2008 13:12  12133
RoyalPokud je pro tebe vaření kazení, pak ano. Mě biftek na terásce našeho apartmánu, společně s lahvinkou Chateau Haut Batailey 2004 udělal vyloženě radost.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.7.2008 12:51  12132
vinylNevím, jestli bych si kazil vařením pobyt na nějakém místě, kam se hned tak nepodívám. Spíš to studené a občas hospůdku, ano.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.7.2008 12:23  12131
Royalkdyž jsme byli v Bordeaux, objeli jsme široké okolí a načli poze jednu, slovy jednu, dobrou restauraci. Tudíž při delším pobytu na jednom místě není od věci si obden něco uvařit. Zvlášť je li to francie, kdy je v každý prdeli místní trh, přípdně dobře zásobený supermarket. Přes den vynikající sýry či uzeniny a večer uvařit nějakou dobrůtku nebo zajít do místní restaurace.
maude 15.7.2008 11:50  12130
Tak teď jsem se ztratila - buď je to o tamějších potravinách a chutích každého člena posádky (12125) a pak opravdu nevidím důvod, proč vařit hromadně a jak na tom ušetřit, když budete jídlo kupovat tam a nebo je to o hromadném levném vaření (12118) a pak se vymyslí jedno teplý jídlo na den, základní suroviny s sebou a vaří se co nejjednoduššeji...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.7.2008 11:10  12129
Už vůbec by byl hřích jet do Francie a tam sedět v kempu a vařit.

Jezte syrový a uvařit si nechte občas někde.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 15.7.2008 10:47  12128
třeba rádi hřeší :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.7.2008 10:40  12127
kvitkoTak ve Francii by byl hřích dělat buřtguláš a podobný záležitosti.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 15.7.2008 10:36  12126
kvitkoA jaký máte možnosti? Oheň a kotlík, propanbutenovej přenosnej vařič, kuchyň se sporákem a troubou,...? Kempy jsou zařízený různě.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.7.2008 10:35  12125
Kuchyně prý bude k dispozici, takže nějakej sporák asi. Hlavně, budem ve Francii, takže spíš to bude o tamních potravinách a o chutích každého člena posádky.
maude 15.7.2008 10:33  12124
Těstoviny jsou jistotka!
Na čem přesně budeš vařit? Na ohni nebo na campingovém vařiči? Mám i další tipy z podobných akcí...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.7.2008 10:32  12123
Ani vlastně nevím, jak se dělá, ale to nebude nic složitýho:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.7.2008 10:32  12122
buřtguláš je klasika, ale dva týdny ho jíst?:-)
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 15.7.2008 10:25  12120
kvitko, udělej buřtguláš
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.7.2008 10:21  12119
v kampu v Pauillacu jsme vařili artičok, kachní prsa a hovězí steak. V kampu v Albě zas krevety, těstoviny s lanýžem, ossobuco a steak z piemontu. Jestli ale budeš vařit na ohni, asi to bude náročnější. Chápu, že rada je bezcená, jen jsem zavzpomínal na kampy :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt