Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
maude 15.7.2008 21:56  12145
No, tak pokud chcete nakupovat tam, tak přeci není co řešit a plánovat dopředu...? Přizpůsobíš se cenám, nabídce a okamžitým chutím. Koneckonců, samotný frantíci ti udělají "domácí menu" z oranžového melounu s bagetkou se slaným máslem, salátu s tuňákem, sýrů a jogurtu na desert :-)
A minutková kuchyně je minutková, pže je rychlá a jednoduchá :-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 15.7.2008 21:52  12142
phannyMyslela jsem ty vlastní konzervy :-).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.7.2008 18:25  12141
Právě z "české dovolenkové klasiky" je ta parta poučena. Ceny v místních supermarketech jsou srovnatelné, ba i nižší, s našima. Pytlíkovky ani nevyužili. Ale jo, taky jsme vždycky vozili domácí vepřovky třeba na vodu nebo s našima na dovolenou. Do Francie bych to ale fakt nevozila:-)

vinyl: ústřici bych zrovna teda nepozřela, ale na ostatní se těším:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.7.2008 17:38  12140
...do Francie konzervy... šparjapanno! To je jako vzít si do karibiku vlastní nafukovací bazének a čachtat se v něm v hotelu na balkóně!
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 15.7.2008 17:18  12139
Ač jsem se smála zvyku mé maminky zavářet pře dovolenou konzervy do sjkal (ach, naše třítýdenní dovolené v Jugoslávii... kdy jseme cestu 2x spali někde v kempu, stavěli tam stan, nafukovali matračky atd....), loni jsme syna před cestou do Španělska vybavila vlastnoručně zavařeným gulášem a obranými pečenými kuřecími stehny - a prý jim to tam přišlo fakt k chuti.
Tím chci jen říct, že ani ve Francii bych se "české" dovolenkové klasiky nezříkala - těstoviny, dobrý polívky z pytlíku, který se dají různě obohatit, ba i ty konzervy se vždycky hodí.

vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.7.2008 15:10  12138
Bretaň je moc pěkná. Sice tu nepěstují víno, ale zas dělají výborné calvados. Samozřejmě je tu moře, takže ryby a spol luxusní. V Cancale na trhu jsem si koupil čerstvé ústřice, lahůdka, nikde jinde nemůžou být lepší. Městečka mají úžasnou atmosféru. Dělají výborné crepes (něco jako palačinky) a pak gallets, což je totéž akorát na se "slanou" náplní. Můžu doporučit jednu dobrou restauraci v St. Malo a jednu výbornou v Brestu, kde tedy kromě této restaurace nic zajímavého není.:-)
shelle Shelle - Good Service 15.7.2008 15:02  12137
OTBretagne zavist. Nej nej nej nej nej cast Francie.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.7.2008 15:01  12136
vinylBretaň, okolí Lorientu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.7.2008 14:16  12135
kvitkokam přesně?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.7.2008 14:06  12134
maudeAno, jedno teplý jídlo na den dejme tomu. Záleží na domluvě, buď se v daný den třeba k obědu/večeři něco uvaří nebo si každej něco zařídí po svým. Já se ptala jen proto, abych měla co lovit z rukávu, až se bude vařit, zbytek neřešte:-) Jedu tam poprvé, tak úplně nevím. Ostatní už tam byli a normálně si vařili na sporáku v kuchyňce.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.7.2008 13:12  12133
RoyalPokud je pro tebe vaření kazení, pak ano. Mě biftek na terásce našeho apartmánu, společně s lahvinkou Chateau Haut Batailey 2004 udělal vyloženě radost.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.7.2008 12:51  12132
vinylNevím, jestli bych si kazil vařením pobyt na nějakém místě, kam se hned tak nepodívám. Spíš to studené a občas hospůdku, ano.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.7.2008 12:23  12131
Royalkdyž jsme byli v Bordeaux, objeli jsme široké okolí a načli poze jednu, slovy jednu, dobrou restauraci. Tudíž při delším pobytu na jednom místě není od věci si obden něco uvařit. Zvlášť je li to francie, kdy je v každý prdeli místní trh, přípdně dobře zásobený supermarket. Přes den vynikající sýry či uzeniny a večer uvařit nějakou dobrůtku nebo zajít do místní restaurace.
maude 15.7.2008 11:50  12130
Tak teď jsem se ztratila - buď je to o tamějších potravinách a chutích každého člena posádky (12125) a pak opravdu nevidím důvod, proč vařit hromadně a jak na tom ušetřit, když budete jídlo kupovat tam a nebo je to o hromadném levném vaření (12118) a pak se vymyslí jedno teplý jídlo na den, základní suroviny s sebou a vaří se co nejjednoduššeji...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.7.2008 11:10  12129
Už vůbec by byl hřích jet do Francie a tam sedět v kempu a vařit.

Jezte syrový a uvařit si nechte občas někde.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt