Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.7.2008 12:34  12150
Mátu bych spíš usušila...
nenufer 17.7.2008 12:23  12149
mozno by z toho sil robit na zimu domaci matovy sirup :-)
shelle Shelle - Good Service 17.7.2008 12:22  12148
rychlonoh [12147]: Asi zalezi, na co to chces. Do mojita bych ji na par dni klidne zamrazila, ale dlouhodobeji bych se toho neodborne bala. Teda ze po rozmrazeni asi nic moc.

To davej do piti. Delam do dzbanu - cervena ovocna stava, trochu mrazeneho ovoce a hodne maty. Nebo normalne jen vody citrony / limetky, matu led. Stoupne ti spotreba.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 17.7.2008 12:11  12147
jde zamrazit mata? - mam toho metrak na zahrade....
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.7.2008 07:16  12146
No, díky za rady, ale jak nakoupit a co se dá sehnat v restauraci vím:-)))
maude 15.7.2008 21:56  12145
No, tak pokud chcete nakupovat tam, tak přeci není co řešit a plánovat dopředu...? Přizpůsobíš se cenám, nabídce a okamžitým chutím. Koneckonců, samotný frantíci ti udělají "domácí menu" z oranžového melounu s bagetkou se slaným máslem, salátu s tuňákem, sýrů a jogurtu na desert :-)
A minutková kuchyně je minutková, pže je rychlá a jednoduchá :-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 15.7.2008 21:52  12142
phannyMyslela jsem ty vlastní konzervy :-).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.7.2008 18:25  12141
Právě z "české dovolenkové klasiky" je ta parta poučena. Ceny v místních supermarketech jsou srovnatelné, ba i nižší, s našima. Pytlíkovky ani nevyužili. Ale jo, taky jsme vždycky vozili domácí vepřovky třeba na vodu nebo s našima na dovolenou. Do Francie bych to ale fakt nevozila:-)

vinyl: ústřici bych zrovna teda nepozřela, ale na ostatní se těším:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.7.2008 17:38  12140
...do Francie konzervy... šparjapanno! To je jako vzít si do karibiku vlastní nafukovací bazének a čachtat se v něm v hotelu na balkóně!
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 15.7.2008 17:18  12139
Ač jsem se smála zvyku mé maminky zavářet pře dovolenou konzervy do sjkal (ach, naše třítýdenní dovolené v Jugoslávii... kdy jseme cestu 2x spali někde v kempu, stavěli tam stan, nafukovali matračky atd....), loni jsme syna před cestou do Španělska vybavila vlastnoručně zavařeným gulášem a obranými pečenými kuřecími stehny - a prý jim to tam přišlo fakt k chuti.
Tím chci jen říct, že ani ve Francii bych se "české" dovolenkové klasiky nezříkala - těstoviny, dobrý polívky z pytlíku, který se dají různě obohatit, ba i ty konzervy se vždycky hodí.

vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.7.2008 15:10  12138
Bretaň je moc pěkná. Sice tu nepěstují víno, ale zas dělají výborné calvados. Samozřejmě je tu moře, takže ryby a spol luxusní. V Cancale na trhu jsem si koupil čerstvé ústřice, lahůdka, nikde jinde nemůžou být lepší. Městečka mají úžasnou atmosféru. Dělají výborné crepes (něco jako palačinky) a pak gallets, což je totéž akorát na se "slanou" náplní. Můžu doporučit jednu dobrou restauraci v St. Malo a jednu výbornou v Brestu, kde tedy kromě této restaurace nic zajímavého není.:-)
shelle Shelle - Good Service 15.7.2008 15:02  12137
OTBretagne zavist. Nej nej nej nej nej cast Francie.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.7.2008 15:01  12136
vinylBretaň, okolí Lorientu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.7.2008 14:16  12135
kvitkokam přesně?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.7.2008 14:06  12134
maudeAno, jedno teplý jídlo na den dejme tomu. Záleží na domluvě, buď se v daný den třeba k obědu/večeři něco uvaří nebo si každej něco zařídí po svým. Já se ptala jen proto, abych měla co lovit z rukávu, až se bude vařit, zbytek neřešte:-) Jedu tam poprvé, tak úplně nevím. Ostatní už tam byli a normálně si vařili na sporáku v kuchyňce.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt