Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.7.2008 08:36  12191
maudene
maude 18.7.2008 08:15  12190
vinyl: a máš srovnání s předchozími ročníky?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.7.2008 07:30  12189
Kachna: nejlepší je jen kachní prsíčko, orestovat v pánvi a pár minut dopéct v troubě. Pozoruhodné je konfitovanéí kachní prso, to se několik hodin při nízké teplotě peče v kachním sádle. Jako příloha "Sarlat style potatoes". K pití vyzrálé Burgundské.

Phanny: Vpodstě to stálo za prd, směs turistů a důchodců zamezovala beztproblémovému přístupu ke stánkům. Vína i pak stála za prd, s vyjímkou jednoho alsaského vinařství. Jídlo zastupovala Brasserie M, kdy za mírný poplatek byly k dispozici malé porce dýňové polévky, 1 šnek a kuřecí ragů s rýží. Povedené. Ale kultura stolování nula. Jak víno tak jídlo všechno z plastu. O nic jsi nepřišel.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.7.2008 07:04  12188
Serete. S kachnou. Jak já bych si ji dal...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 17.7.2008 21:32  12187
Francie na KampěStálo to za návštěvu?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.7.2008 18:05  12186
Vanda [12182]: Přesně tak, v kachním směru jednoznačně upřednostňuji klasiku. Zelíčko a brknedlík k tomu.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 17.7.2008 17:33  12185
MrMar [12181]: Kachna na ananasu
Odzkoušeno. Je to dobré a není to tak tučné, pokud někomu tučnější vadí.
maude 17.7.2008 17:22  12184
Pak je taky dobrý, kdybys chtěl něco netradičního, rozmatlat med se sojovkou a troškou vody a tím kachnu popatlat. Patlá se i v průběhu pečení. Překvapivě není moc sladká, zato má krásnou kůrku. Příloha br. knedl :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 17.7.2008 16:37  12183
Hrome, já mám ale hlad!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.7.2008 16:36  12182
nasolit, okmínovat, upéct :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 17.7.2008 15:37  12181
Nemáte někdo nějaký osvědčený recept na pečení kachny?
shelle Shelle - Good Service 17.7.2008 15:31  12180
Jsem si ted nasla suchou matu ve vlasech, jak sjem tu mluvila o te vuni.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.7.2008 15:31  12179
Bude to tu ještě někdy o jídle nebo se už budeme jenom pást?:)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.7.2008 15:17  12178
fajn.. me se doma na okne premnozila bazalka... muzu ji skoro vyvazet .))))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.7.2008 14:36  12177
Já mám okno spíše na jih, takže odpoledne tam pěkně smaží slunce. Bylinkám se nedaří, ani když je zastíním, prostě vedro, sucho. I když, letos by se možná dařilo:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt