Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.7.2008 11:42  12197
Babička mi donesla borůvky a chtěla bych si z nich udělat takový ten smetanovo piškotový dort. Co to udělá, když část těch borůvek do té smetany rozmačkám, aby ji obarvila a ochutila? "Nerozbiju" tím nějak tu smetanu (např. že by mi to neztuhlo:))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.7.2008 17:59  12196
Neverending story: Nakládaný hermelínNaložila jsem hermelíny. Úplně stejně jako už mnohokrát. Nemám ráda ty, které už tečou, příp. dokonce sodovkovatí. Takže týden (z toho tři dny mimo lednici) mi přišel tak jako akorát. Jenže poprvé se mi stalo, že z těch hermelínů mám pocit, jako by se nejen vůbec nerozležely, ale naopak ještě trochu ztvrdly, zhrudkovatěly nebo já nevím, jak to nazvat. Moc blažená z nich teda nejsem:(
Jsou to Pepové.
denise 18.7.2008 12:41  12194
Ta kachna mě zaujala, v neděli jdu do toho.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 18.7.2008 12:17  12193
Díky všem...
mina 18.7.2008 12:07  12192
MrMarkachna bez prace: pry vyborna
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.7.2008 08:36  12191
maudene
maude 18.7.2008 08:15  12190
vinyl: a máš srovnání s předchozími ročníky?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.7.2008 07:30  12189
Kachna: nejlepší je jen kachní prsíčko, orestovat v pánvi a pár minut dopéct v troubě. Pozoruhodné je konfitovanéí kachní prso, to se několik hodin při nízké teplotě peče v kachním sádle. Jako příloha "Sarlat style potatoes". K pití vyzrálé Burgundské.

Phanny: Vpodstě to stálo za prd, směs turistů a důchodců zamezovala beztproblémovému přístupu ke stánkům. Vína i pak stála za prd, s vyjímkou jednoho alsaského vinařství. Jídlo zastupovala Brasserie M, kdy za mírný poplatek byly k dispozici malé porce dýňové polévky, 1 šnek a kuřecí ragů s rýží. Povedené. Ale kultura stolování nula. Jak víno tak jídlo všechno z plastu. O nic jsi nepřišel.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.7.2008 07:04  12188
Serete. S kachnou. Jak já bych si ji dal...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 17.7.2008 21:32  12187
Francie na KampěStálo to za návštěvu?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.7.2008 18:05  12186
Vanda [12182]: Přesně tak, v kachním směru jednoznačně upřednostňuji klasiku. Zelíčko a brknedlík k tomu.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 17.7.2008 17:33  12185
MrMar [12181]: Kachna na ananasu
Odzkoušeno. Je to dobré a není to tak tučné, pokud někomu tučnější vadí.
maude 17.7.2008 17:22  12184
Pak je taky dobrý, kdybys chtěl něco netradičního, rozmatlat med se sojovkou a troškou vody a tím kachnu popatlat. Patlá se i v průběhu pečení. Překvapivě není moc sladká, zato má krásnou kůrku. Příloha br. knedl :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 17.7.2008 16:37  12183
Hrome, já mám ale hlad!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.7.2008 16:36  12182
nasolit, okmínovat, upéct :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt