Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 22.7.2008 15:59  12241
Anka 12238!!!
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.7.2008 15:58  12240
Smaženice z žampionů není smaženice!
Anka [12235]: Z kotrče je skvělá falešná dršťková.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.7.2008 15:58  12239
Do bílé houbové polévky jedině muchomůrku růžovou ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 15:56 - Oblíbené kluby (11:12) 12238
Renda [12236]: On takový kousek úhoře lehce podmazaný francouzskou horčicí a obalený rýží, to je taky fajn sushi:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 15:53 - Oblíbené kluby (11:12) 12237
Čárky v prvním souvětí si doplňte dle libosti, v tom rozčilení jsem je nějak zapomněla dělat:)
renda Renda 22.7.2008 15:52  12236
Dobre, muze to bejt dobry, ale nebudu to nazyvat smazenici, ale zampionama s valickama...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 15:51 - Oblíbené kluby (11:12) 12235
Žampion je na rozdíl od hřibovitých hub houba pro mě zcela bezcharakterní hodící se na pizzu, v horším případě na obalení, ale do pořádné české smženice či bramboračky patří zásadně houba hřibovitá, jak píše Renda. To je totiž ta pravá vůně hub. Akorát do bílé houbové polévky je záhodno dávat houby světlejší a tvrdší (ideálně třeba kotrč), protože tmavé houby ji ztmaví a ještě zaslizovatí, což ne každému chutná. To ale zase už neplatí v případě kulajdy, tam už zase patří jen hříbky:)
joshua 22.7.2008 15:48  12234
vsak jo... ale kde je napsano ze musime jist to co je v "tabulkach"? :-)
Dobre upravene zampiony a zalite vajickem jsou fakt vynikajici vec. Ale je fakt ze jak pro koho... to je zcela normalni.
renda Renda 22.7.2008 15:46  12233
Mno, kdyz smazenice nebo bramboracka, tak jedine s houbama hribovitejma... Coz zampion rozhodne nejni:)
joshua 22.7.2008 15:40  12232
AnkaV cem by to bylo barbarstvi? Zampiony jsou skvele houby do skoro cehokoli. A vynikajici je smazenice s houbou Shiitake. Je to chutove a i prinosem pro organimus snad nejuzasnejsi houba jakou priroda vymyslela. Kdyz pujdes v brizovem lese tak si nejakou ze stromu utrhni a treba jen privonej...
joshua 22.7.2008 15:37  12231
Dejvidjak neomezene? za jaky poplatek?
joshua 22.7.2008 15:36  12230
MrMartaky jsem nesnasel olivy a ted bych mohl do pohara s nima srcit hlavu... Se sushi to bylo stejne... ale Sushi je po 1000 let potvrzena hra chutí a vsech prisad dohromady a je jenom otazkou zbaveni se predsudku ze ryba je syrova a je to pak vytecna chutova hra!
Ostatne tu rybu tam skoro neni citit, protoze jak losos, ci tunak, tak i maslova ryba ktere se nejcasteji pouzivaji, jsou chutove docela inertni a jsou nadherne mekke a voni jenom po slane morske vode. Nesmi mit ani maly rybí zápach. A ani nemaji, pokud jsou cerstve.
Ja se priznam ze ma rad takve stredni "certvosti", kdy uz ta rybina je trochu citit.
Proste dobra sushi ryze+ryba+nakladany zazvor+sojovka+wasabi = iniciacni obrad do sveta dalsich experimentu. Protoze pokud si to jednou zamilujes, tak to budes muset mit! :-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.7.2008 15:32  12229
Joshua: Vyčerpávající. Děkuji.Právě byc hrád zkusil to Palladium,kde toho mohu snist neomezene :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 15:32 - Oblíbené kluby (11:12) 12228
Používat na smaženici žampiony je barbarství. To je, jako když mi v jedné hospodě předložili bramboračku z žampionů. Tak jsem jim ji zase s díky vrátila.
joshua 22.7.2008 15:22  12227
Dejvidpodle meho nazoru jsou v praze dve finalni mista kam se da jit na solidni sushi a i na kus atmošky. Jedno je restaurace Miyabi na Navratilove 10 a druhe je Sushi Point na Prikope 19, pasaz Myslbek.

V Miyabi jsem nebyl spokojen s chuti ryze, byla citit "kuchyni a nadobim a uterkou", nicmene moji prisedici, kteri jedi sushi jednou za rok, nepoznali nic, takze vlastne pohoda. Jinak to tam bylo ok, trochu slabsi caj. Miyabi je hodne medialne proflakla restaurace protoze se tam delaji akce ceskojaponske spolecnosti a casto tam hraje Matousek na Shakuhachi... ale atmosfera hrajici se na japonsky styl s umelym kamenem a pod... me neoslovuje a proto tam uz nechodim. Doporucuji ale rozhodne vyzkouset.
Ceny jsou zde:
http://www.miyabi.cz/

Sushi point na Prikope - doted tam chodim protoze to mam cestou na Florenc (jsem z Brna) a nemam nic proti chuti a vuni suhi tam podavaneho... velike vyhrady mam v tom ze kdyz si objednas podle jidelniho listku tak ti toho prinesou pulku nez co je na fotce. Bohuzel. I sushi, na fotce jsou to docela kousky a pak ti prinesou maki sushi a jeou to takove zatky do lahví. Nigiri je v pohode.
maji tam dobre ryby a i kdyz nejsou uplne cerstve (chladici boxy) tak mi tam sushi chutna nejvic. A ijine veci co tam maji, dobry caj a vytecnou zelenou zmrzlinu atd... Doporucuji.

Ceny zde:
http://www.sushi-point.cz/sushi-point-myslbek.php
vzdy tamnecham kolem cca 500,- a odchazim sice uzasne chutove uspokojeny ale hladovy :-) najist se poradne, znemena tam nechat cca 1500,- Ale jak kdo samozrejme. Nekomu staci 6kousku maki za 250 a je happy. Jde o ten chutovy zazitek.

Pak jsem jeste projel ruzne jine sushi restaurace, jedna je na staromaku, tam maji excelentni caj!! Ale sushi bych jim nacpal do zadku a zasil.
Chce to zkouset, ja mam projetych mnoho restauraci v Kobe a mnoho v Osace a delam si sushi doma sam a jsou to poradne "delobuchy" :-P, takze ja uz budu z principu frflat na vsechno co je u nas... ale je fakt, ze tyhle dve spominane jsou fakt takove, ze si muzes udelat referenci jak asi ma sushi chutnat.
Umeleckou stranku nekomentuji, to se neda, je nahony vzdalena od "estetickeho standardu"... ale neurazí. A o to jde.

Staci?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt