Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
joshua 22.7.2008 17:05  12266
gotregpletes se. Protoze nechces tak tam nepoletis. Zato ty penize (cca 30tis spatecni letenka) probendis jinak a nanavratne... je to jenom o prioritach. Ano obcas si udelam "vikend"... ale taky potom makam jako fretka treba mesic v kuse... Vsechno je za neco. Ale je definitivne jiste, ze to co chceme to mame. Vzdy a bez vyjimky. A Ty taky!
joshua 22.7.2008 17:03  12265
Klupitesi me uprimne ze si myslis o me ze jsem debil... ja si narozdil od tebe tohle nemam pravo myslet a tak se ti klanim s uctou a stoprocentne vim ze jsi uzasna zena/mamka/babicka... nevim... ale Jedno vim jsite ze nemam pravo te jakkoli soudit.

Radeji mi rekni co ted papáš... :-) Uhore? :-) Ze stromu? :-)
gotreg 22.7.2008 17:02  12264
Ony by se Tvé rady daly číst, kdyby si slezl ze své hory Fuji a uvědomi si, že pro většinu lidí je cesta do Osaky v úrovni životního snu, nikoliv víkendovou akcí v oblasti kulinářské antropologie.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.7.2008 17:00  12263
Joshua: :-)) hned bych nasedl a letěl.
joshua 22.7.2008 17:00  12262
Klupiaha tak ty jsi "nejaka"... omlouvam se, nemuzu vedet jaka sedmimilá bytost za smajlikem uzasnym skryva se... :-)
Kdo te zná ten ví, ale ja neznam a tak nevím... a zarucene nebudu vedet uz za tyden zas... Omlouvam se teda podruhé s predstihem :-)

A krasneho dne preji. Opravdu.
joshua 22.7.2008 16:48  12261
MrMar... jeste sushi - taky je dulezite jakou chaluhu pouzijes. Jine jsou korejske a jine jou japonske, kazda je na neco vhodnejsi. maji jinou chut a taky tuhost. Musi se vyzjkouset mnoho vyrobcu a pak pouzivat od jednoho. No taky komponenty pouzivane v sushi jsou zasadni... treba krabi tycinky (surimi), za to bych zavíral :-)) Naopak vajecna omeleta s vyvarem Dashi, petkrat prolozena, nadherne zluta a bez kazu... to je opticky i chutovy pozitek. atd atd.. máslové avokádo... atd atd... kiwi! anebo lososí kaviár!! atd atd..

problem je, ze u nas delaji sushi povetsinou pristehovalci a dam na to krk, ze ve vetsine moc nevedi "ktera bije" (cest vyjimkam)... Proto je dobre obcas naskocit v utery anebo ve ctvrtek do letadla (prima linka Ruzyne - Incheon), za 12 hodin vystoupis u Soulu, tam pockas 7 hodin na spoj do Osaky (cekas proto aby to bylo levnejsi) a za dalsi dve hodiny vystupujes na KIX a rovnou si muzes dat sushi ktere te uzemni. :-)) Je to nejlevnejsi cesta jak ziskat referenci, pokud se clovek o to chce zajimat. Opravdu se ta reference tezko hleda u nas.
Je to proto, ze kazdy z toho u nas anebo v americe dela luxusni zalezitost (neco jako Mekdonald :-)) ) (pritom jde o obycejne jednoduche jidlo chudych) a delaji kolem toho auru jakoby to byla nejaka rocket science... a te "luxusni obálce" ja pak podrizena kvalita a 10x zvednuta cena oproti sushi v japanu. O chuti a vzhledu ani nemluvim. I kdyz ten vzhled je u tech "sushi na nakrmeni se" sporny i v japanu, proste jde o jidlo. Umeni se z toho dela jenom pri lepsich prilezitostech... atd... atd...

Je to kopecek ryze ale nadela se s tim cavyku jako se Smazenici® :-))
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.7.2008 16:41  12260
Nad vyjádřováním některých lidí tady žasnu. Viz. nějaký/nějaká Klupi.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.7.2008 16:39  12259
nebo nějaké
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 16:37  12258
Jen jestli nějaká. Jestli ne nějaký.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.7.2008 16:35  12257
pardon uhore
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.7.2008 16:34  12256
když se nějaký Joshua ptá jak debil, kde pstruha ulovit, odpoví mu nějaká klupi jako debilovi
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 16:33  12255
JoshuaVzpomínáš, co jsi napsal? Ad uhor - je vynikajici ale kde ho sehnat cerstveho. Tak já ti jen odpověděla.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 16:33  12254
kokos [12252]: Není, neboť ty nevyrobí tolik dobroučkého slizu:))
joshua 22.7.2008 16:32  12253
Ankaale ja vim ze se da chytit :-) ja jen mluvim s kazdym tak jak on semnou. Nejaky/nejaka Klupi mi rekla, ze na strome tak proc bych ji to vyvracel... reknu diky a sezenu anebo ulovim si ho tam kde to bude nejjednodusii. Dyt je to v pohode... :-)

Ad smazenice - uz jsem rekl, je to tim, ze nevim co je Smazenice® a proto delam tak zasadni a neodpustitelne chyby :-) Dyt jsme jenom lidi... Taky si myslim ze to je v pohode.
kokos kokos 22.7.2008 16:29  12252
Anka [12250]: No jo ale pravdu má MrMar. Nejlepší smaženice je z masáků a to tedy hřiby jaksi nejsou :-))
Tak to nehroť.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt