Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.7.2008 07:17  12285
Zrovna nedávno jsem dostala chuť na chleba se sádlem a cibulí! Ale kde vzít dobrý sádlo, aby to bylo "to ono" a se škvarkama:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.7.2008 21:55  12284
imho
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.7.2008 21:55  12283
rychlonohNezlob se, ale nejlepší škvarky jsou z prasátek.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 24.7.2008 21:46  12282
jen tak na okraj a mimo misu, nejlepsi jsou stejne skvarky z holubinek..... teda IMHO.
renda Renda 23.7.2008 10:31  12281
Mountbestieeee, tohle mi v pracovni dobe nedelej, ted mam jemnoulinkou pasticku z kolonialu az na monitoru:)))
alchymista 23.7.2008 10:31  12280
:)))
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 23.7.2008 10:30  12279
Jo,ja tam mela jehneci vindaloo. A rano sem myslela,ze ovecka porodi pikantni jehnatko:-)))
alchymista 23.7.2008 10:21  12278
Tak jsem to nemyslel, jen tam bylo toho kari tolik, až se dělaly mžitky před očima :) Speciálně vindaloo chci někdy vyzkoušet, koukal jsem, že ho nabízí i s jehněčím.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 23.7.2008 10:11  12277
Sice jsem tzam jedla jen jednou,ale osobne pochybuju,ze tam maj spatny, zkazeny jidlo. Je to proste inďácká kuchyne, vic mastna, vyrazne palivejsi...proste nas zaludek na to nemusi byt pripraven. Ale o spatnem jidle, sptne uprave to podle mne neni.
alchymista 23.7.2008 09:58  12276
Jednou jsem si tam dával nějaký extra pálivý kuře, jelikož jsem myslel, že taky něco snesu. Bylo mi z toho tak blbě, že jsem se pak celej večer musel léčit rumem :)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 23.7.2008 09:33  12275
:-))
je fakt, zhe ja sem socka,mne bufáčová kultura nevadi, ale taky sem si rikala, ze priste spis si to moc dobre jidlo objednam, kdyz to nabizi, nekam k sobe a snim v pohodlnejsich podminkach;-)
alchymista 23.7.2008 09:26  12274
hm, to v tý Mikovcový.... to je bufáč hadr :)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 23.7.2008 08:42  12273
Zkusil už někdo indickou kuchyni? já bych do toho docela šel
Ve Varech jsem zkusila indickou restauraci TANDOOR (pry je i v Praze). Nikdy jsem v ni nebyla a ani na ni neznam reference (a sem socka a neznaboh a zadny gurmet:-) )
Dala jsem si KURECI PHALL u ktereho bylo psano EXTRA SILNE OSTRA OMACKA (napr. u vindaloo bylo psano "jen" velmi ostra:-) )
Pri objednavce cisnik ztisil hlas a :"ta je ale hodne ostra,jste si jista,ze ji chcete?"
Ja:"ano"
On:"uz jste to nekdy jedla:"
Ja ze ne,ale ze mam rada palivy,ze mam rada korejskou kuchyn a ta je moc paliva.
On ze tedy OK. Pak se prisel este zeptat,kde je korejska restaurace (byl zklaman?ze ne ve Varech,ale v Praze)
Celkem se on i jeho kolega mne sli jeste dvakrat optat,zda ten phall zvladnu:-)
Az jsem se bala,jak mne varovali.
Vysledek? Jo,palivy hodne,to jo.Ale podle varovani sem cekala mnohem horsi peklo,dalo se to snist v pohode.
Pekne mne oba pozorovali a v prubehu se parkrat prisli optat,zda to zvladam:-)))

Rikam si,esli i pres varovani,ten phall nebyl udelan neindicky,ale evropsky,tedy min palive?

Kdyz jsem o tom pak premyslela, zpetne, tak mi ten phall prisel o trosku palivejsi nez vindaloo,ktere jsme mely s Vampirkou v bufetu Himalaya - http://www.himalayagroup.cz/cz/indexcz.html
Himalayu doporucuju,sice ten v ty Mikovcovy vypada jako bufáč, ale evidentne je to bufáč pro indy zijici v Cechach a jidlo ,resp. autenticnost a ostrost:-) tam nesidi. Ale v indii jsem nikdy nebyla, tak nemohu srovnavat.
joshua 22.7.2008 21:50  12272
Ano je to tak... ve vsech pripadech.

Do indicke bych taky docela sel, ale zatim nevim jak. Musim nekde vyzkouset nejdrive original. :-) Jinak nemuzu vedet jak co chutna a jak to pak udelat :-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.7.2008 19:43  12271
Joahua: Mám podobný názor, když člověk za něčím pevně jde, tak se mu to povede. Já za pár věcmi tvrdě šel, protože jsme chtěl a všechny mi vyšly. Souhlas s tebou. Ano, je to o prioritách a o tom něco moc chtít a dělat pro to všechno. Ale to jsme OT :-)

Zkusil už někdo indickou kuchyni? já bych do toho docela šel.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt