Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 2.9.2008 16:14  12394
zblunce [12391]: Ja mungo delam porad s hollandii a posolit, to se mistale neprejedlo. Mungo nebo cocku. Vojteska byva z hyper nahnila. Tu fakt rovnou vyhazuji.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 2.9.2008 14:49  12393
Osmazit a jako prilohu. Soucast rizota atp.
gotreg 2.9.2008 14:44  12392
vyhodit ...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.9.2008 14:38  12391
Mate nekdo napady, co s klickama? krome salatu :-)
shelle Shelle - Good Service 2.9.2008 08:53  12390
Mountbatten [12387]: Ja bych ti ji treba i dala, pokud doma zjistim, ze neni jeste prosla, mame v lednici nadbytek uz rok.

Jinak to maji v hypernove (alespon nasi) u tech drahych cizich syru.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 2.9.2008 08:40  12389
Instantní fondue jsem nedávno viděla v Tescu. Myslím, že měli dokonce dva druhy.

Jinak příprava fondue mi zabere 15 minut, to mi za kupování instantních nestojí.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.9.2008 08:29  12388
Dík za rady, jestli se odhodlám, něco vytvořím:-)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 2.9.2008 08:28  12387
A ja trebas tu instantni mrdku chci!!!Zkuste nez radit takhle,tak poradit,kde to sehnat!
(ze to jde udelat ze syra a jak vim taky,parkratjsem todelala a ano,zabere to cas a ano sem lina a ano,klidne si o mne myslete,ze jsem gastronomicky cune, ale mne ta instantni mrdka neprisla zla.
Samozrejme,kdyz tu mrdku nebudou mit v zadnem obchode "po ceste domu",tak to udelam klasicky; to uz by se mi casove nevyplatilo kvuli tomu obihat prahu;-) )

Banka:dik(zrovna interspar nikde v dohledu nemam,ale ok!)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.9.2008 08:24  12386
fondue jde udělat z každého trochu tučnějšího sýra, netřeba kupovat nějakou instantní mrdku.
banka 2.9.2008 08:12  12385
fondue jsem viděla v Intersparu (tam mi přijde, že mají nejvíc zahraničních sýrů) i v tescu.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 2.9.2008 08:11  12384
btw:kde sezenu takovy ty instantni fondue?Prodava se to jeste?V Bille na Florenci sem to nevidela,je to jinak bezny zbozi?(Tesco napriklad?videl to tam nekdo "dneska"?)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 2.9.2008 08:10  12383
LILEK - me oblibene:nalozit tak na dva tri dny do sojove omacky. Dase to pak jist i takto syrove,ale mnohem lepsi je to lehce osmahnout a uplne nej grilovat na grilu:-)
(ja dycky na mejdancich u mne doma grilosmazim na svem lihovem ufounovi;-),mivam tak pet, sest ruzne nalozenych misticek zeleninny.Az mne uz kamaradi podeziraj,esli nejsem vegetarian:-))) )
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.9.2008 22:17  12382
Sušší na grilu, zapečenej zas naopak ;)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.9.2008 22:17  12381
kvitko: Zapečený těstoviny na způsob rajčata, olivy, sýr, lilek jsou taky moc fajn.

Scalex: Když on je lilek hodně mokrej a tím, že je na plátky cca 1 cm se zbaví "přebytečný" vody a aby nebyl uplně vysušenej, tak na to stačí ten olej s česnekem. Já teda radši když je sušší, jinak mi přijde takovej houbovatej.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.9.2008 19:00  12380
Gril nemám, jenom sklokeramiku a remosku:-) A něčím naplnit lilek a zapéct? Recepty si samozřejmě najít umím, ale víte jak to je:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt