Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.9.2008 11:20  12415
vinylDost nepřesnej teploměr, ale jinej nepoužívám...:o))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.9.2008 08:49  12414
RoyalRukou :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.9.2008 08:03  12413
Máte někdo nějaký trik jak odhadnout zda gril "správně" hřeje?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.9.2008 07:18  12412
phannyJo, tak nějak to je. Já nějak neuměl odhadnout ty kotlety. O víkendu jsem zkusil to křehčení a - moooc dobré, Diky Scalexi!
O marinádě jsem se zmínil spíš proto, že některé jsou vhodnější k dlouhodobějšímu působení - naložení masa.
S tou šťávou mě to naučili kluci, kteří to znají z Kypru. Ale u suchého masa (kýta, kotleta) to ještě nemám moc vychytané.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.9.2008 20:38  12411
RoyalNa marinádě nezáleží. Jde jen o způsob pečení. Máš-li maso suché a tvrdé, je to prostě přepečené. Tenké plátky je třeba grilovat na větším žáru než silnější. Jinak v argentině naučený způsob grilování je: Plácnout na rozpálenej gril, v momentě kdy se na horní straně masa objeví kapičky šťávy z masa tak otočit, v momentě kdy se na horní straně objeví kapičky šťávy je to hotové. A vyplatí se ochutnávát. Dopéct to jde vždycky, ale přepečené se hodí už jen pro hafíky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.9.2008 19:35  12410
Mountbatten [12409]: To v receptech bývá, ale často to nejde uskutečnit, protože ten sýr se prostě nerozpustí ;o)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 5.9.2008 14:22  12409
Sirin: jojo, priste zkusim (v receptu bylo "po rozpusteni syru":-) )
Ne nad lihacem,normalne na plotne,nad lihacem udrzovat v teple u stolu;-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.9.2008 13:25  12408
MountbattenTak zkus ten škrob dát dřív než sýr, pak by se to nemělo začít srážet. Ty rozehříváš sýr celou dobu jen nad liháčem?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.9.2008 12:30  12407
ScalexTak díky, při nejbližší příležitosti vyzkouším. Marinádu dávám nějakou "mexickou, pikantní s červeným vínem" rozmíchanou v olivoleji. To by mohlo fungovat.

Jo, uhlí je alchymie. Nejhorší je, že nikde nemají v průběhu sezóny to stejné. Takže jsem koupil v Plusu a dobrý, za týden na to jsem si v Lysý málem uříznul ostudu bo Plusovský uhlí bylo ohnivzdorný (ještěže Anka měla nějaké brikety...)

Vlastně mi tak napadá, že já maso před grilováním nesolím právě proto, aby nepustilo šťávu. To možná dělám chybu.
scalex Scalex 5.9.2008 12:21  12406
Royal: Kotletu nenaklepávám, ale propíchám vidličkou a posypu ji směsí "Křehké maso" od Kotányi. Ona to je v podstatě sůl, troška škrobu a enzym, který způsobí zkřehnutí masa. Maso takhle nechám naložené cca 6 hodin (maximálně by se mělo nechat 12, pak už se svalovina příliš rozloží a maso by bylo rozblemcané). Pak dám maso rovnou na gril a až na grilu ho potírám marinádou.

Kotletka nesmí být příliš tenká, aby se nevysušila. Důležité je taky dát ji na gril a jakmile se maso zatáhne, tak ho obrátit, aby se zatáhlo i z druhé strany a šťáva zůstala uvnitř.

No a pak už jen musíš experimentovat s dobou grilování. Zkoušej prstem, jak maso pruží a dělej třeba tři kotlety najednou a po pár minutách zkus tu první nakrojit a uvidíš, jak vypadá uvnitř. Každý gril peče trošku jinak a je potřeba vychytat, jak je na tom ten tvůj. Univerzální časy tu moc neplatí, záleží na vzdálenosti masa od uhlí, na výhřevnosti uhlíků a možná i na rosném bodu. 8^) Je to trochu alchymie.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.9.2008 12:07  12405
Nějakej tip na kotletku na grilu aby byla krásně šťavnatá a křehoučká, máte někdo? Z kotlety vždycky spolehlivě ugriluju suchej kramflek.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 5.9.2008 11:59  12404
Jo,ja tam tu moucku dala taky:-(Podle receptu teda az se mi syr rozpustil ve vine.Teda rozpustil,no,byl uz trochu tekutej (a kolem voda:-))) )
Ne,tak uplnej prusvih to nebyl,tekl,teda spis tahnul se,nad lihacem to bylo fajn,prezrali sme se....
Holt musim trenovat;-)

Scalex:hmm,diky!
(napad:nakrajet,nacpat do papricek a to osmahnout;-) )
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.9.2008 11:57  12403
MountbattenS tím jsem taky bojovala, nakonec jsem vzala na milost škrobovou moučku. Dává se jí malá lžička do zahřátého vína a nic se ti nesrazí. Bývá to psané v receptech u nás a říkala mi to i kamrádka, která studovala ve Švýcarsku.

Jinak já dávám pro dvě osoby 250-300g sýry.
scalex Scalex 5.9.2008 10:56  12402
Jednou se mi stalo něco podobného a tu hroudu jsem nakrájel na plátky, obalil a udělal z toho smažák. To, že to už jednou bylo rozteklý, se na výsledku zas tak neprojevilo. 8^)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 5.9.2008 10:54  12401
instantni fondue mrdkaJelikoz sem ji cestou domu nepotkala a taky,ze sem si rekla,ze mne ti gastronómove z Lopuchu pekne sepsnuli, sem tzo zkusila udelat sama a samozrejme se mi to nepovedlo!!!!
Se to malo spojilo,ta voda (vino) se syrem,takze gumova hrouda syra valici se v syrove vode z toho byla:-)))
(oukej,zas takovej pruser to nebyl,ale....)

Kazdopadne nevim,jak sem prosla na to,ze fondue z 800gramu syra je oukej pro dve osoby:-D Takze mam v lednici pulku kastrolu ztuhle syrove gumovite hmoty:-))) Nevite co s tim?Krom vyhodit o hajzliku:-)Esli se to nejak da upotrebit?
(napadlo mne vydolovat,nakrajet na prouzky,zapect s jalapenoskama atp. ..)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt