Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.9.2008 11:59  12421
Pozorováním zjištěno, že je to tak polovina doby hoření uhlí do chvíle, než zbyde pár žhavých uhlíčků.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.9.2008 11:57  12420
12416...otřenou do sucha.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 8.9.2008 21:16  12419
Z kotrče je výborná "sekaná".
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 8.9.2008 19:02  12418
V klubu Říše rostlin došlo na houby a zpracování kotrče. Já osobně mám hodně rád dršťkovou z kotrče.
Přivedlo mě to na myšlenku, že možná někdo máte tipy a ne uplně tradiční/klasický houbový vychytávky, tak sem s nima, prosím :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.9.2008 13:25  12417
jakmile zčerná, máš to moc rozpálený.
scalex Scalex 8.9.2008 13:11  12416
Nad správně rozpáleným grilem bys (tak 2 cm nad mřížkou) neměl udržet dlaň déle než 4 vteřiny.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.9.2008 11:20  12415
vinylDost nepřesnej teploměr, ale jinej nepoužívám...:o))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.9.2008 08:49  12414
RoyalRukou :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.9.2008 08:03  12413
Máte někdo nějaký trik jak odhadnout zda gril "správně" hřeje?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.9.2008 07:18  12412
phannyJo, tak nějak to je. Já nějak neuměl odhadnout ty kotlety. O víkendu jsem zkusil to křehčení a - moooc dobré, Diky Scalexi!
O marinádě jsem se zmínil spíš proto, že některé jsou vhodnější k dlouhodobějšímu působení - naložení masa.
S tou šťávou mě to naučili kluci, kteří to znají z Kypru. Ale u suchého masa (kýta, kotleta) to ještě nemám moc vychytané.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.9.2008 20:38  12411
RoyalNa marinádě nezáleží. Jde jen o způsob pečení. Máš-li maso suché a tvrdé, je to prostě přepečené. Tenké plátky je třeba grilovat na větším žáru než silnější. Jinak v argentině naučený způsob grilování je: Plácnout na rozpálenej gril, v momentě kdy se na horní straně masa objeví kapičky šťávy z masa tak otočit, v momentě kdy se na horní straně objeví kapičky šťávy je to hotové. A vyplatí se ochutnávát. Dopéct to jde vždycky, ale přepečené se hodí už jen pro hafíky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.9.2008 19:35  12410
Mountbatten [12409]: To v receptech bývá, ale často to nejde uskutečnit, protože ten sýr se prostě nerozpustí ;o)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 5.9.2008 14:22  12409
Sirin: jojo, priste zkusim (v receptu bylo "po rozpusteni syru":-) )
Ne nad lihacem,normalne na plotne,nad lihacem udrzovat v teple u stolu;-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.9.2008 13:25  12408
MountbattenTak zkus ten škrob dát dřív než sýr, pak by se to nemělo začít srážet. Ty rozehříváš sýr celou dobu jen nad liháčem?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.9.2008 12:30  12407
ScalexTak díky, při nejbližší příležitosti vyzkouším. Marinádu dávám nějakou "mexickou, pikantní s červeným vínem" rozmíchanou v olivoleji. To by mohlo fungovat.

Jo, uhlí je alchymie. Nejhorší je, že nikde nemají v průběhu sezóny to stejné. Takže jsem koupil v Plusu a dobrý, za týden na to jsem si v Lysý málem uříznul ostudu bo Plusovský uhlí bylo ohnivzdorný (ještěže Anka měla nějaké brikety...)

Vlastně mi tak napadá, že já maso před grilováním nesolím právě proto, aby nepustilo šťávu. To možná dělám chybu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt