Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 12.9.2008 12:47  12423
ja radsi mlcim po svem debaklu:-)))

(ale koupila sem normalne v Tescu v pultovem prodeji 800gramu eidamu (45%niho) a pro zpikantneni chuti jeden pivni syr.Mela sem to pro dva,IMO to je pro ctyri.
shelle Shelle - Good Service 12.9.2008 12:38  12422
syrove fondue 2Muze mi prosim nekdo presne napsat, co koupit za syry (a jake mnozstvi)?

Osoby 4, ale bude to jen na chut, budeme grilvoat a pak delat syrove a pak cokofondue, takze spis na vyzkouseni.

A kupovat budeme bud v cheesy (ty holandske syry) nebo v hypernove.

Dekuji.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.9.2008 11:59  12421
Pozorováním zjištěno, že je to tak polovina doby hoření uhlí do chvíle, než zbyde pár žhavých uhlíčků.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.9.2008 11:57  12420
12416...otřenou do sucha.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 8.9.2008 21:16  12419
Z kotrče je výborná "sekaná".
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 8.9.2008 19:02  12418
V klubu Říše rostlin došlo na houby a zpracování kotrče. Já osobně mám hodně rád dršťkovou z kotrče.
Přivedlo mě to na myšlenku, že možná někdo máte tipy a ne uplně tradiční/klasický houbový vychytávky, tak sem s nima, prosím :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.9.2008 13:25  12417
jakmile zčerná, máš to moc rozpálený.
scalex Scalex 8.9.2008 13:11  12416
Nad správně rozpáleným grilem bys (tak 2 cm nad mřížkou) neměl udržet dlaň déle než 4 vteřiny.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.9.2008 11:20  12415
vinylDost nepřesnej teploměr, ale jinej nepoužívám...:o))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.9.2008 08:49  12414
RoyalRukou :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.9.2008 08:03  12413
Máte někdo nějaký trik jak odhadnout zda gril "správně" hřeje?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.9.2008 07:18  12412
phannyJo, tak nějak to je. Já nějak neuměl odhadnout ty kotlety. O víkendu jsem zkusil to křehčení a - moooc dobré, Diky Scalexi!
O marinádě jsem se zmínil spíš proto, že některé jsou vhodnější k dlouhodobějšímu působení - naložení masa.
S tou šťávou mě to naučili kluci, kteří to znají z Kypru. Ale u suchého masa (kýta, kotleta) to ještě nemám moc vychytané.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.9.2008 20:38  12411
RoyalNa marinádě nezáleží. Jde jen o způsob pečení. Máš-li maso suché a tvrdé, je to prostě přepečené. Tenké plátky je třeba grilovat na větším žáru než silnější. Jinak v argentině naučený způsob grilování je: Plácnout na rozpálenej gril, v momentě kdy se na horní straně masa objeví kapičky šťávy z masa tak otočit, v momentě kdy se na horní straně objeví kapičky šťávy je to hotové. A vyplatí se ochutnávát. Dopéct to jde vždycky, ale přepečené se hodí už jen pro hafíky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.9.2008 19:35  12410
Mountbatten [12409]: To v receptech bývá, ale často to nejde uskutečnit, protože ten sýr se prostě nerozpustí ;o)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 5.9.2008 14:22  12409
Sirin: jojo, priste zkusim (v receptu bylo "po rozpusteni syru":-) )
Ne nad lihacem,normalne na plotne,nad lihacem udrzovat v teple u stolu;-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt