Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gotreg 23.9.2008 07:24  12463
Globus, zn. Mascarpone, cena ca 50 káčées za kelímek
shelle Shelle - Good Service 23.9.2008 07:10  12462
Tak ja si pamatuji kdysi cenu z hyper 40kc za ten maly kelimek 180-200g. Ale aktualne ted netusim :(
gvi 23.9.2008 07:04  12461
omlouvám se, vim, že to tu už několikrát proběhlo, ale tentokrát už se asi nevyhnu užití mascarpone /do náhražky se mi nechce a ani se to s ohledem na příležitost nehodí/, mohli byste mi poradit, na kolik teď přijde, ve kterém super/hyper je nejlíp k dostání a třeba i pod jakou značkou?
shelle Shelle - Good Service 22.9.2008 15:32  12460
vinyl [12459]: A to?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.9.2008 15:13  12459
Kdybych chtěl čirou náhodou dělat šafránovou omáčku, asi bych to udělal takhle: orestoval kořenovou zeleninu, zalil vývarem (ne z kostky) s rozpuštěným šafránem, tak půl hodky povařil a propasíroval. Sůl, pepř, může být troška bílého vína. Ale radši dělám šafránové rizoto.
smallblot 22.9.2008 15:07  12458
šafránová omáčkaPozná alebo má niekto osvedčený recept na šafránovú omáčku?
mina 22.9.2008 13:22  12457
co treba zapect nejakou zeleninu s masem (neco jako musaka) a navrh dat ten syr?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.9.2008 09:11  12456
misulinaNo, jestli ho nechceš sníst s česnekem, provensálským kořením a olivama, tak jinak nevím.
misulina misulina 22.9.2008 09:09  12455
Dostala sem kilo balkánského sýra v nálevu. Co s ním? Saláty už nemůžu ani vidět, smažit asi nee, na mě moc slaný.. Co ho naložit? Nějaké nápady? Díky.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 21.9.2008 21:39  12454
gotregJá čas od času na šípky chodím, ale je to dost opruz. Píchá to, šípky se musí skoro uštípnout....
Běžte radši na houby. Nebo na plané trnky, z nich jsem pila/a notně jsem se zlískala/ výborný likér.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.9.2008 19:38  12453
Navlečený šípky, jeřabiny, slunečnice atd. dávám taky na stromeček!:-))
Anka: už se těším, po roce budou zase Vánoce:-)
gotreg 21.9.2008 19:20  12452
Well, šípkový čaj nerad, na Vochomůrčí rýmu využívám šlivku.
A Marťasovi jsem slíbil, že až uzrají, tak na ně půjdeme a něco s nima provedeme ...
Jinak jsem našel jakýsi recept na sirup (šťávu), kterej zvládnu i já :)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 21.9.2008 18:54  12451
gotregNevím sice, proč chceš šípky využívat jinak než na čaj, ale prosím.
Z šípků - čerstvých - se dá udělat marmeláda/děsně pracné - musí se vyškrábat vnitřky/, nebo víno.
A jinak, holky, nechci být nevrlá, ale s vánocema v září jděte opravdu k šípku. o)))
gvi 21.9.2008 18:31  12450
Ankatěšíme se;-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.9.2008 18:07  12449
Šak šak, klub Vánoce otevřu, počítám, někdy v první polovině listopadu:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt