Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.10.2008 13:57  12491
tak jsem vcera mela uplne uzasny dezert - somloi galuska

trochu mi to pripomnelo nocky, na ktere jsme chodily se Shelle, nez nam zavreli Jonatana :-(
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 2.10.2008 10:34  12490
ShelleMyslíš, že z neslazeného mléka uděláš karamel?
shelle Shelle - Good Service 1.10.2008 08:49  12489
Vcera jsem udelala z noveho apetitu ty javorovokaramelove rezy na strane 99.

Delala jsem to do trochu vetsi kualte formy, tak jsem dala vic na zaklad. Nebyla jsem si jiste, ktere kondenzovane mleko v receptu mysli a manzel koupil Salko, tak jsem tam dala to, i kdyz jsem chtela spis to neslazene. S tim to zkusim priste. 100g cokolady na horni polevu mi prislo malo. Ale ja jsem cokomaniak.

Je to dobry, akorat v tom moc necitim ten javorovy sirup a je to podle me tim Salkem.

Ale tak hlavnimu stravnikovi to chutna. A dnes to jdu testovat na dalsich subjektech.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.9.2008 07:36  12488
phannyTak díky za tip. No - znáš to, člověk (já) dává často přednost tomu, co má u huby než by pro to jel třicet tam a třicet zpátky. Ten Lídlovskej mě teda neurazil, ale někde v Boleslavi snad koupím kousek v celku, jen mi ještě nikde nepadnul do oka, protože jsem nehledal.
shelle Shelle - Good Service 25.9.2008 16:40  12487
Sice ne parmezan, ale vcera jsem teda delala to fondue a moc se povedlo. A krome cenove fakt nevidim nejakou vyhodu v tom kupovat tu hotovou smes, ksoticky jsem krajela par minut. A pak to docela rychle roztalo.

Ty alkoholy jsem snad trefila spravne :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.9.2008 16:32  12486
RoyalNo, parmezán sice smrdí, ale rozhodně ne acetonem. Jinak jestli se dostaneš někam mimo Doksy, kup si někde kousek parmezánu v celku, v lednici Ti vydrží rok (mě teda ne, sežeru ho dřív). Nastrouháš si dle potřeby.
shelle Shelle - Good Service 24.9.2008 12:08  12485
Minule to delal zkuseny kamarad, dneska musim byt ta zkusena ja.

Tak jsem zvedava, jak trefim ta mnozstvi, hlavne toho alkoholu teda. Peta tam lil dost vina a prave te tresnovice. A kdyz jsem se ptala, kolik mam dat, tak to bylo porad, to uvidis, to poznas.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2008 12:00  12484
Je to fuk, dávám co je při ruce, i slivovici. Je to jen aby to mělo maličko říz.
shelle Shelle - Good Service 24.9.2008 11:56  12483
syrove fondue 3Ze se k tomu vracim. Nemam tresnovici, jen slivovici, vadi to moc?

A byla by lepsi treba merunkovice (nez slivovice) nebo je to fuk a mam proste koupit tu tresnovici? Zase slivovici mam domaci.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.9.2008 09:22  12482
(modrý sáček z Lidlu takhle nesmrdí)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.9.2008 09:21  12481
dotasKoupil jsem parmezán, tušímže v Plusu. Takový převážně žlutý sáček se zipem 100g. Smrdí mi to acetonem tak, že jsem toho značnou část vyhodil. Je to vada nebo vlastnost?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2008 09:13  12480
ShelleDo máčky, rizota, paely...
shelle Shelle - Good Service 24.9.2008 09:08  12479
vinyl [12478]: Rada nad zlato :)

Jak bych jeste ten safran mohla vyuzit? Byl docela drahy, tak ho skudlim, na druhou stranu bych ho rada pouzila.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2008 09:05  12478
shelleMy koupili v Makru takovou pikslu, kde je asi 30 minipisliček tak dávám jednu, takže s nitkama ti neporadím. Prostě přiměřeně :-)
shelle Shelle - Good Service 24.9.2008 08:30  12477
vinyl [12476]: A kolik se toho ma dat? Ja si koupila na dovolene, ale jaksi nevim, jak se ty nite davkuji.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt