Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 25.10.2008 16:16  12542
Me se osvedcilo uvarit si pokazdy cerstvy...
keosan 25.10.2008 16:13  12541
CestovinyAhoj, zaujimal by ma vas nazor na pripravu cestovin.

Niektori sefkuchari totiz tvrdia, ze cestoviny sa NIKDY nepreplachuju. Ini zase tvrdia, ze sa maju preplachnut studenou vodou, aby sa nelepili, ak sa odkladaju na neskorsiu konzumaciu.

Tak ako je to ? Cestoviny varim a do vody daval som a aj olej, aby sa nelepili, ale zatial som ich taketo tusim nenechaval napr. v ladnicke.

Ake metody pouzivate a co sa vam osvedcilo pri cestovinach /aby boli chutne a nelepili ani po dlhej dobe/ ?
renda Renda 25.10.2008 15:31  12540
VandaAz se mi sbihaj sliny, jak sem si to precetla...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.10.2008 14:10  12539
ze svíčkové tatarák - ideláně kupu dobře nachuceného tataráku - a pozvat k tomu bandu lidí, popíjet, pozobávat s počesnekovanýma topinka a funět blahem :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.10.2008 20:32  12538
nakrájet, tak na 3cm plátky, plácnout na rozpálenou pánev, nejlépe na tento typ , počkat až se na vrchní straně objeví kapičky šťávy, otočit, osolit, počkat až se objeví kapičky šťávy, přendat na talíř, opepřit dle chuti a sníst.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 24.10.2008 17:43  12537
jak na něj, když jsme ho v životě doma nedělali? :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.10.2008 17:42  12536
hovězí panenka = svíčková. Z té je nejlepší biftek.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 24.10.2008 15:25  12535
Dotaz:

Poraďte mi něco excelentniho z hovězí panenky... prosííím. :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.10.2008 12:21  12534
ANKETA - BrasileiroOkamžitě se vyjádřete především vy, kteří jste psali, že byste šli! Zítra večer to vyhodnotím a volám do Brasileira zamlouvat termín. Budu počítat ty lidi, kteří budou v aktuální anketě (ta o letošním termínu).
shelle Shelle - Good Service 21.10.2008 10:38  12533
kvitko [12532]: Kvalita se vyplati. Kdyz se o ni staras. Pecu na tefal pekaci z roku 74.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.10.2008 10:36  12532
Máte někdo zkušenost s titanovkama Ballarini třeba? Se mi líbí jejich rendlík. Já jsem hroznej škudlil, než si něco koupím tak se musím desetkrát přesvědčit jestli jo a jestli to stojí za to, tak kdyžtak promiňte za zbytečné dotazy:-)))

Sorry Anka:-)
shelle Shelle - Good Service 21.10.2008 10:35  12531
kvitko [12528]: Skrabance jsou ok, nesmi byt videt vrstva pod.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.10.2008 09:40  12530
BRASILEIRONová anketa!!!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.10.2008 09:17  12529
Scalex: drátěnky ani kovový a hrubý nádobí na to nepoužívám, to je snad základ vědět?:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.10.2008 09:17  12528
Teflonku mám, nějakou střední třídy, ale právě už dost odřenou - za rok a půl častého užívání je to asi normální. A s jinýma značkama než Tefal, Tescoma zkušenost nemám.
Hm, titanovou jsem ještě neměla, že bych zainvestovala?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt