Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.10.2008 09:37  12549
BrasileiroCo Zblunce a Sirin? Mám s vámi na toho 28.11. případně počítat nebo to prostě nemůžete ani omylem?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.10.2008 09:36  12548
BrasileiroTakže jste si určili, že to bude pátek. Určili jste si také, že by to měl být pátek 28.11. Protože jsem organizátor a moderátor a prostě vrchnost, budu ještě chvíli smlouvat: Dot, Iltu, jak moc se vám to nehodí toho 5.12.? Mně by se to nakonec totiž hodilo víc:)) Ale když byste nemohli, tak zůstaneme u toho listopadu, no...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.10.2008 20:07  12547
Ovsem zrejme se jeji kvalita bude lisit dle nadmorske vysky.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 25.10.2008 20:06  12546
kdyz je nechas dostatecne dlouho odstat tak muzou
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.10.2008 20:06  12545
Jeste ze testoviny nemusi mit chrumkavou kurku...
scalex Scalex 25.10.2008 17:07  12544
Rendo, pozor, jestli spadneš do téhle debaty, přijdeš o rok života.
keosan 25.10.2008 16:26  12543
To robim tiez, ale niekedy to clovek neodhadne a ostanu tak este 1-2 porcie naviac. Pripadne take kuchyne, kde sa vari pre X osob /alebo v jedalnach, restauraciach, kde varia pre stovky ludi/...

Mimochodom, je tu niekto kto skusal vyrobu vlastnych cestovin ? Napr. nejakom stroji na cestoviny ? Viem, cestoviny sa dnes daju kupit rozne a chutne v obchodoch, ale napr. kedze dnes dostat kupit aj rozne druhy muk - razne, psenicne, ovsenne, jacmenne atd. - v roznych varianatach ako celozrnne, jemne, grahamove atd. - tak by to cestovinam mohlo dat novy rozmer. Plus, ak by sa to robilo strojcekom, bolo by to aj vzhladovo pekne/rovnomerne.
renda Renda 25.10.2008 16:16  12542
Me se osvedcilo uvarit si pokazdy cerstvy...
keosan 25.10.2008 16:13  12541
CestovinyAhoj, zaujimal by ma vas nazor na pripravu cestovin.

Niektori sefkuchari totiz tvrdia, ze cestoviny sa NIKDY nepreplachuju. Ini zase tvrdia, ze sa maju preplachnut studenou vodou, aby sa nelepili, ak sa odkladaju na neskorsiu konzumaciu.

Tak ako je to ? Cestoviny varim a do vody daval som a aj olej, aby sa nelepili, ale zatial som ich taketo tusim nenechaval napr. v ladnicke.

Ake metody pouzivate a co sa vam osvedcilo pri cestovinach /aby boli chutne a nelepili ani po dlhej dobe/ ?
renda Renda 25.10.2008 15:31  12540
VandaAz se mi sbihaj sliny, jak sem si to precetla...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.10.2008 14:10  12539
ze svíčkové tatarák - ideláně kupu dobře nachuceného tataráku - a pozvat k tomu bandu lidí, popíjet, pozobávat s počesnekovanýma topinka a funět blahem :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.10.2008 20:32  12538
nakrájet, tak na 3cm plátky, plácnout na rozpálenou pánev, nejlépe na tento typ , počkat až se na vrchní straně objeví kapičky šťávy, otočit, osolit, počkat až se objeví kapičky šťávy, přendat na talíř, opepřit dle chuti a sníst.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 24.10.2008 17:43  12537
jak na něj, když jsme ho v životě doma nedělali? :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.10.2008 17:42  12536
hovězí panenka = svíčková. Z té je nejlepší biftek.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 24.10.2008 15:25  12535
Dotaz:

Poraďte mi něco excelentniho z hovězí panenky... prosííím. :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt