Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.11.2008 19:03  12633
makovec [12632]: jak dlouho se pece v te troube? to zni zajimave...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.11.2008 18:51  12632
rozhodne rozebirat... to me naucila prave zkusenost kdy sem v hospode na obede pred lety nasel dozlatova osmazenou housenku uprostred karfiolu. takze rozebiram, vetsi ruzicky jeste rezu na pulky, poctive nahlizim do utrob a az pak hazu do horky vody .o)

no smazenej klasicky v oleji rozhodne predvarit. ovsem potkal sem uz verzi kdy se rozdelal na malinky ruzicky, obalil a pak na sucho pek v troube. tam uz nebylo treba ho predvarovat, on se tak nak vymeknul sam (a byl moc dobrej)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.11.2008 18:17  12631
Květák rozebírám, ve dvou ho celej nesníme a taky mám panickou hrůzu z různých housenek a pod., co tam bejvaj občas zalezlý:-))

gvi: někdo ho před osmažením smaží, někdo ne. Neuvařenej mi moc nechutná, je moc tvrdej. Ale zase nesmí být uvařenej moc, to je pak blemcavej:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.11.2008 18:09  12630
Tak kvetak hotov i sneden, dobre to bylo :)
gvi 13.11.2008 18:00  12629
vy to tu určitě budete vědět (já nad tím furt dumám), jak se dělal puding, když ještě nebyl v prášku, co se vaří s mlékem?

(jo a když je květák na obalení, tak se taky nejdřív vaří, nebo se rovnou smaží?)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.11.2008 16:58  12628
Nekdy priste, zatim se pokusim o mozecek :)
scalex Scalex 13.11.2008 16:34  12627
K vinylově receptu bych přidal špetku muškátového květu, s květákem se báječně doplňuje.
scalex Scalex 13.11.2008 16:33  12626
Vaříval jsem celý, ale na povrchu býval rozvařený a uvnitř ještě trochu tvrdý. To se vařením v rozebraném stavu eliminuje. 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.11.2008 16:33  12625
když už jíst květák... :-)Květák rozebrat, dvacet minut vařit v mléce, osolit, opepřit, rozmixovat a/nebo propasírovat, přidat kousek lanýžového másla. Ideálni k foie gras s bramborovou kaší.
scalex Scalex 13.11.2008 16:32  12624
Květák rozebírám.
renda Renda 13.11.2008 16:31  12623
Jasne:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.11.2008 16:30  12622
Tak si koukam muzu vybrat... :)
renda Renda 13.11.2008 16:29  12621
Kvetak rozebrat, at ho nemas plnej masa...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.11.2008 16:23  12620
Anka [12619]: Dik :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.11.2008 16:21  12619
Květák určitě celý:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt