Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 23.11.2008 21:33  12720
Anka [12718]: No ona je to dost dobrá móda.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 23.11.2008 21:30  12719
Anka: to nevím, ale mamka toho domů odněkud přitáhla pytel velkej jak celej šuplík mrazáku. :-)

Kluci, díky, určo jedno z toho zítra zkusím.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.11.2008 21:25  12718
Co to je, sakra, za novou módu, tahle ryba? Už člověk nemůže ani projít kolem knajpy, aby to na něj z tabule nekřičelo název téhle ryby.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.11.2008 21:15  12717
teketapaja ho dneska udelal zapececenyho se zeleninou a bramborem a delikatesa.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.11.2008 20:22  12716
Osolit, opepřit, na másle opéct z jedné strany, otočit, posypat strouhaným sýrem (ementál, gouda, eidam), podlít sklenkou bílého vína, přiklopit pokličkou a nechat podusit. Dobré s rýží.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 23.11.2008 20:16  12715
prosím, co dělat s poměrně peknými a velkými filetami pangasia? Obalenej a usmaženej nebo jen na kníně a másle už je nuda... :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.11.2008 18:13  12714
minaPrávě na ty scones. K tomu jahodový džem a konvičku dobrého čaje... Nějak takhle:

mina 22.11.2008 13:28  12713
phannyk cemu se pouziva clotted cream? videla jsem ho tu, ale pripadalo mi to jako mekci (vodnatejsi) maslo, tak na chleba asi nic moc a do omacek namisto sauer cream zase moc mastne, ne? nejaky tip?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.11.2008 11:33  12712
asi nevaří moc často
shelle Shelle - Good Service 22.11.2008 10:28  12711
Anglicka kuchyne me za ty roky stale neoslovila (i kdyz jsem toho zase tolik nemela), ale nastesti tu je vsude mezinarodni a hlavne to vyvazuji vybereme surovin v zasade vsude, v kazde male vecerce maji pro nas exoticke suroviny.

Ale kdyz uz se vari, tak delaji neco mezinarodniho. A i se mi libi ten zpusob stolovani, co jsem si oblibila ve Francii, ze se proste udela nekolik predkrmu, hlavniho jidla, priloh a da se to doprostred a kazdy si vezme, kolik a ceho chce.

gotreg 22.11.2008 09:46  12710
Mno, mam pocit, že angličané přinesli světové kuchyni postup "vařte do úplné ztráty chuti a za stálého míchání vylejte do hajzlu"
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.11.2008 09:21  12709
Pak taky podle toho vypadaj, že:-) Není to fish and chips nějaká tradice? I ve Francii? Myslím, že už Maupassant v Miláčkovi psal, že "chodili v Paříži kolem Seiny a jedli smažené ryby s brambůrky".
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.11.2008 08:43  12708
*nějaká velká písmena mi utekla ...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.11.2008 08:42  12707
makovec [12706]: Protože si doma neumí nic uvařit a tohle je v hospodách nejrychlejší ;)
Kamarád vaří v bristolu v restauraci a kolikrát je tak otrávený z chuťového nevkusu angličanů, že si musí doma ještě v noci uvařit "normální" jídlo.
S tím octem jsou prý úplně posedlí - asi je tak kuchyně tak nevýrazná, že to je po jeho použití aspoň "nějaká" chuť ;)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.11.2008 01:14  12706
co je vlastne na fish and chips tak uzasnyho (odpornyho) ? bo sem se s tim nikdy osobne nepotkal to povazuju za obycejny smazeny file s opecenejma bramborama

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt