Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.12.2008 09:43  12749
výstižné
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.12.2008 09:40  12748
Taky jsem na něj jednou koukala. Připadlo mi to spíš jako chalupářský vaření.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.12.2008 09:38  12747
Zahlédl jsem kousek Babicy a musím říst, že ještě horší než jsem si myslel. Nejenže neumí mluvit, on neumí ani vařit. Nebo spíš jeho způsob vaření zdá se mi být poněkud nešťastný. Do každé omáčky furt sype mouku, koření zeleninovým bujonem v kostce...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 30.11.2008 20:57  12746
gvi [12743]: pokud to máš na perníčky (ty z tuhého těsta) tak bych tu sodu pro jistotu ještě přidala. Jenom s práškem to nemusí vyskočit. Ty jsou fakt většinou na řidší těsta. Ale je fakt, že neznám složení toho oetkera (a nechce se mi to teď hledat) ;)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.11.2008 20:56  12745
Jé, koukám znova a nějak jsem četla rozdíl mezi práškem do pečiva a do perníku:-) Ale asi tak jak píše Vanda:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 30.11.2008 20:56  12744
v perníkovém koření je určitě skořice, pak ještě hřebíček, badyán ap... záleží, jakou směs koupíš nebo si uděláš. Složení perníkových koření určitě najdeš na netu hodně.
gvi 30.11.2008 20:56  12743
sem dvojitá lamaOetker má v kypřícím prášku do perníku i koření do perníku, vynechám sodu a jdu v poho péct, díky
gvi 30.11.2008 20:55  12742
jo, soda v receptu je... takže tu vlastně můžu vynechat...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 30.11.2008 20:53  12741
gvi [12737]: prášek ti to nakypří, ale moc neprovoní - ideální na perník litý na plech = buchta, koření ti to navoní, ale nenakypří = dává se do perníčků a ještě tam pak musíš přidat podle receptu nejaké kypřidlo a nejčastěji se dává soda.
gvi 30.11.2008 20:51  12740
hm, já mám Otkera, ale napadá mne, stačí tam tedy přidat lžičku skořice?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.11.2008 20:51  12739
Takže bych řekla, že to, co děláš bude chutnat a vonět po perníku?:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.11.2008 20:51  12738
Vitana - prášek do perníku: složení - kypřící látky, skořice, směs koření, kukuřičný škrob
Vitana - prášek do pečiva: složení - kypřící látky (difosforečnan disodný a hydrogenuhličitan sodný), pšeničná mouka :-)
gvi 30.11.2008 20:41  12737
jsem lama...jak moc velkej je rozdíl mezi práškem do perníku a kořením do perníku? Nakoupila jsem prášek, začala dělat těsto (to je tak ,když to člověk dělá jednou za rok) a zjistila, že v receptu se píše koření...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.11.2008 14:14  12736
vinylNene, je to spíš k tomu máslu. Jedná se o zahřívanou nepasterovanou smetanu. A double cream je vlastně šlehačka, jen má asi 50% tuku /šlehačka má 33/. Předpoužitím to trochu našleháš vidličkou, velmi rychle to zhoustne. K máslovým scones s jahodovou marmeládou je to delikatesní.
shelle Shelle - Good Service 24.11.2008 11:36  12735
vinyl [12731]: Jak jsem pochopila, je to sladkoslana ryba, zije v delte reky vtekaji do more.

Mne prave smrdi vsechno maso teda. Takze se k nemu snazim necuchat.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt