Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.12.2008 13:39  12804
mrcos [12803]: Ta stejná je i na Letenském náměstí. Nelze nenajít.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 14.12.2008 13:37  12803
sýryMám prosbu, někdo tu kdysi vychvaloval jakousi sýrárnu na Andělu. Můžete mě někdo nakopnout potřebným směrem? Nějak asi neumim hledat.
shelle Shelle - Good Service 13.12.2008 21:10  12802
MrMar [12801]: Ja to ted dlouho nevidela, tak nevim.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 13.12.2008 18:52  12801
Shelle [12800]: Dřív jo, teď už to upadá...
shelle Shelle - Good Service 13.12.2008 18:43  12800
Kluci v akci to pro tebe nesplnuji?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 13.12.2008 18:34  12799
Tak jsem se teď prvně podíval na Babicu na Nově a už se nikdy koukat nebudu. Copak tu nikdo neumí natočit pořádný pořad o vaření? Nebo tam aspoň sehnat člověka, co umí vařit (a pokud možno i mluvit)?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.12.2008 19:37  12798
zvladadosts droždím lze péci pouze bílé chleby, pokud chceš docílit chutě klasického českého chleba, potřebuješ kvásek. Občas se nechá koupit v obchodě /ale dlouho jsem ho neviděl, prodával se v mikroténovým sáčku, vaří se z toho kyselo/, nebo si ho můžeš udělat doma, ale trvá to. Stačí rozmíchat čistou žitnou mouku s vodou na řidké těsto a nechat stát na kuchyňské lince než začne kvasit (cca 3 dny). Potom se s tím nakládá jako s droždím, ale kynutí je třeba prodloužit. Jedodužší je fakt koupit směs, kde ten kvas je sušenej.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.12.2008 19:33  12797
makovecna karlovarský rozhodně rozdělit, tam ten sníh je dost důležitej
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.12.2008 14:56  12796
karlovarský neznám, ale vejce vždy rozdělujem.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.12.2008 14:51  12795
co myslite, do hmoty na karlovarsky knedliky radeji jen zloudky a nasledne snih uslehany z bilku nebo tam kydnout rovnou cely vejce ?
zvladamdost zvladamdost 12.12.2008 13:29  12794
Díky oběma.
misulina misulina 12.12.2008 08:25  12793
zvladamdostPoužívám sušené i čerstvé a ani při krátkých programech nemám problém. Jen před započetím kynutí kontroluji stav těsta. Jen jednou se mi nepovedl a to když jsem dala moc studenou vodu. Mrkni na stránky domacipekarny.dama.cz, jsou tam i zásady pro začínání s pekárnou atd:-)
scalex Scalex 11.12.2008 19:01  12792
Používám klasické sušené, jen se mi neosvědčily na krátké programy (dvouhodinové a kratší), těsto nestihne vyběhnout a chleba je takový jakoby sražený. Je lepší dát tomu kynutí čas.
zvladamdost zvladamdost 11.12.2008 18:54  12791
ahojky vespolek: mám otázku pro toho kdo umí s domácí pekárnou: Pokud se bude péci domácí chléb ne z koupené směsi ale z mouky, přísad a kvasnic: mám někde hledat a koupit nějaké speciální kvasnice na pečení chleba nebo mohu použít ty klasické kvasnice sušené třeba s tím modrým ptákem na obalu? Mouky chlebové jsem objevila ale po kvasicích mě nenapadlo se dívat.Pekárnu totiž dostanu od jéžíška a chci být připravena :-)) Díky za rady
nula nula všetko je tak, ako má byť 10.12.2008 13:59  12790
akorát ta velikost husy- 2,1 kg, se mi opravdu nezdá. Já dělám mnohem větší. :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt