Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gotreg 14.12.2008 13:54  12810
Sýrárna na Andělu je když jdeš od Anděla směrem k Malostranské - za první velkou křižovatkou (Štefánikova * Kartouzská).
Vedle je prodejna Gruzínských vín & koňaků a prodejna uzenářských lahůdek.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 14.12.2008 13:47  12809
mrcos a najdeš ji i na Karlínském náměstí nebo v Jugoslávské.o))))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.12.2008 13:45 - Oblíbené kluby (12:49) 12808
Letenský nám. je takový trojúhelník v jehož středu je Billa. A ten krám je v té uličce mezi Billou a sportem (velký rohový obchod, ve výloze mají lyže:))
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 14.12.2008 13:45  12807
Sem trouba. Díky, díky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.12.2008 13:44 - Oblíbené kluby (12:49) 12806
Cheesy
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 14.12.2008 13:40  12805
A jak se to jmenuje? :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.12.2008 13:39 - Oblíbené kluby (12:49) 12804
mrcos [12803]: Ta stejná je i na Letenském náměstí. Nelze nenajít.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 14.12.2008 13:37  12803
sýryMám prosbu, někdo tu kdysi vychvaloval jakousi sýrárnu na Andělu. Můžete mě někdo nakopnout potřebným směrem? Nějak asi neumim hledat.
shelle Shelle - Good Service 13.12.2008 21:10  12802
MrMar [12801]: Ja to ted dlouho nevidela, tak nevim.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 13.12.2008 18:52  12801
Shelle [12800]: Dřív jo, teď už to upadá...
shelle Shelle - Good Service 13.12.2008 18:43  12800
Kluci v akci to pro tebe nesplnuji?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 13.12.2008 18:34  12799
Tak jsem se teď prvně podíval na Babicu na Nově a už se nikdy koukat nebudu. Copak tu nikdo neumí natočit pořádný pořad o vaření? Nebo tam aspoň sehnat člověka, co umí vařit (a pokud možno i mluvit)?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.12.2008 19:37  12798
zvladadosts droždím lze péci pouze bílé chleby, pokud chceš docílit chutě klasického českého chleba, potřebuješ kvásek. Občas se nechá koupit v obchodě /ale dlouho jsem ho neviděl, prodával se v mikroténovým sáčku, vaří se z toho kyselo/, nebo si ho můžeš udělat doma, ale trvá to. Stačí rozmíchat čistou žitnou mouku s vodou na řidké těsto a nechat stát na kuchyňské lince než začne kvasit (cca 3 dny). Potom se s tím nakládá jako s droždím, ale kynutí je třeba prodloužit. Jedodužší je fakt koupit směs, kde ten kvas je sušenej.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.12.2008 19:33  12797
makovecna karlovarský rozhodně rozdělit, tam ten sníh je dost důležitej
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.12.2008 14:56  12796
karlovarský neznám, ale vejce vždy rozdělujem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt