Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.12.2008 11:52  12825
Panenku děláme vždycky v kuse, pak až se může nakrájet na medailony. Většinou rychle orestovat a pak tak 5 minut dopéct v troubě.
shelle Shelle - Good Service 15.12.2008 11:41  12824
nula [12823]: Souhlas.

My delame jen s rozmarynem, bylo to v nejakem receptu na fondue, ale delame si to normalne (postup dle nuly, akorat nechame pul hodiny v lednici - jen trochu olivoleje a rozmarynem posypat a vmnout do masa) se salatem.
nula nula všetko je tak, ako má byť 15.12.2008 11:38  12823
RoyalOno u těch lepších masíček je to spíše o tom, že v jednoduchosti je krása. Když už se to moc překombinuje, tak to častokrát nedopadne nejlíp. :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.12.2008 11:33  12822
nulaNo, díky, takže to se tak přibližně shodneme. Já buď vezmu čerstvé - tj. nenaložené a opékám jen opepřené, sůl až na konec. Nebo nakládám do jakési mexické pikantní marinády s červeným vínem - to pak zase je třeba na delší dobu a před opékáním otřít. Nicméně pořád mám pocit, že by to šlo líp.
nula nula všetko je tak, ako má byť 15.12.2008 11:18  12821
RoyalNo já nevím, jestli neurazím zdejší gurmány, ale já nakrájím panenku na hrubší medailony a pokapu je olejem a okořením (čím, to nechám radši na tobě, říkejme tomu třeba steakové koření). Nechám to chvíli odležet a pak to na pánvi opeču z obou stran tak, aby uvnitř zůstali jemně růžové. Ten čas neměřím, už to odhadnu. Popřípadě si jeden nakroj. Pak je vyjmu, dám do tepla a na pánvi s výpekem udělám omáčku. Taky různě. Třeba dám kapary a víno, jde dělat i s horčicí, nebo smetanová, se žampióny a tak. Vždyť ty máš fantazie dost.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.12.2008 11:01  12819
A když už jsme u té panenky: chtěl bych medailonky měkoučké, růžové a správně pikantní - poradíte někdo včetně postupu tepelné úpravy?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.12.2008 10:59  12818
shodou okolností jsem se válel u televizoru taky když Babica něco klohnil. Na to, že základ byla panenka se mu povedl zjevně odpudivý blaf.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.12.2008 09:56  12817
Letos bude jedním z vánočních darů babygouda ze sýrárny a láhev vína ;o)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.12.2008 08:38  12816
MrMar Taky jsem babicu teď viděl. Polejval steak worčestrovou omáčkou. S tímhle pánem jsem skončil.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.12.2008 14:49  12815
Cheesy AndělU zastávky Arbesovo náměstí, směr na Anděl.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.12.2008 14:24  12814
pfuj .. proč by si měl kupovat oslintaný papričky???
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.12.2008 14:22  12813
no az prodas ledvinu, tak pridej jeste rohovku a daruj kostni dren a kup si tam nakladany papricky plneny mozarellou, nakladany v olivovym oleji. ja je ttam oslintavam uz pres rok, ale jeste sem nevyhral ve sportce abych si je moh koupit
nenufer 14.12.2008 14:11  12812
Nová Cheesy je aj v Podolí, je vidiet pri vystupovaní zo zastavy Podolská vodárna
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 14.12.2008 14:01  12811
Ještě jednou díky.
Akorát nevim, jestli tam mám vůbec chodit eště letos. Asi si možná budu muset počkat na příští výplatu nebo prodat ledvinu (nebo tak něco).
gotreg 14.12.2008 13:54  12810
Sýrárna na Andělu je když jdeš od Anděla směrem k Malostranské - za první velkou křižovatkou (Štefánikova * Kartouzská).
Vedle je prodejna Gruzínských vín & koňaků a prodejna uzenářských lahůdek.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt