Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.12.2008 18:12  12831
Mně stačilo, když jsem viděl, co vyvádí se stejkem. Propekl to do velmi světlé růžové a říkal tomu "krvavé médium". V pánvi měl moc oleje a nepřidal na závěr máslo. A to nemluvím o tom, že je nakrájel moc tenké... :-(
nula nula všetko je tak, ako má byť 15.12.2008 13:27  12830
vinylJo, takhle v kuse je to určitě šťavnatější.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.12.2008 13:26  12829
vinylV tom (v kuse) asi bude tajemství úspěchu. Ten mamlas Babica do ní cpal špek zabalený do bazalky - má něco takového smysl?
shelle Shelle - Good Service 15.12.2008 11:53  12826
vinyl [12825]: Teplota, stupne?

Ja jsem na maso desne leva.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.12.2008 11:52  12825
Panenku děláme vždycky v kuse, pak až se může nakrájet na medailony. Většinou rychle orestovat a pak tak 5 minut dopéct v troubě.
shelle Shelle - Good Service 15.12.2008 11:41  12824
nula [12823]: Souhlas.

My delame jen s rozmarynem, bylo to v nejakem receptu na fondue, ale delame si to normalne (postup dle nuly, akorat nechame pul hodiny v lednici - jen trochu olivoleje a rozmarynem posypat a vmnout do masa) se salatem.
nula nula všetko je tak, ako má byť 15.12.2008 11:38  12823
RoyalOno u těch lepších masíček je to spíše o tom, že v jednoduchosti je krása. Když už se to moc překombinuje, tak to častokrát nedopadne nejlíp. :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.12.2008 11:33  12822
nulaNo, díky, takže to se tak přibližně shodneme. Já buď vezmu čerstvé - tj. nenaložené a opékám jen opepřené, sůl až na konec. Nebo nakládám do jakési mexické pikantní marinády s červeným vínem - to pak zase je třeba na delší dobu a před opékáním otřít. Nicméně pořád mám pocit, že by to šlo líp.
nula nula všetko je tak, ako má byť 15.12.2008 11:18  12821
RoyalNo já nevím, jestli neurazím zdejší gurmány, ale já nakrájím panenku na hrubší medailony a pokapu je olejem a okořením (čím, to nechám radši na tobě, říkejme tomu třeba steakové koření). Nechám to chvíli odležet a pak to na pánvi opeču z obou stran tak, aby uvnitř zůstali jemně růžové. Ten čas neměřím, už to odhadnu. Popřípadě si jeden nakroj. Pak je vyjmu, dám do tepla a na pánvi s výpekem udělám omáčku. Taky různě. Třeba dám kapary a víno, jde dělat i s horčicí, nebo smetanová, se žampióny a tak. Vždyť ty máš fantazie dost.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.12.2008 11:01  12819
A když už jsme u té panenky: chtěl bych medailonky měkoučké, růžové a správně pikantní - poradíte někdo včetně postupu tepelné úpravy?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.12.2008 10:59  12818
shodou okolností jsem se válel u televizoru taky když Babica něco klohnil. Na to, že základ byla panenka se mu povedl zjevně odpudivý blaf.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.12.2008 09:56  12817
Letos bude jedním z vánočních darů babygouda ze sýrárny a láhev vína ;o)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.12.2008 08:38  12816
MrMar Taky jsem babicu teď viděl. Polejval steak worčestrovou omáčkou. S tímhle pánem jsem skončil.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.12.2008 14:49  12815
Cheesy AndělU zastávky Arbesovo náměstí, směr na Anděl.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.12.2008 14:24  12814
pfuj .. proč by si měl kupovat oslintaný papričky???

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt