Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 24.12.2008 00:34  12857
Ale kontroluj to, jednou se mi tam seskvarila.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 24.12.2008 00:19  12856
Normálně - nalámu do hrníčku, zakápnu trochou vody, strčím do vlnky a zapnu...
marienka Marienka 24.12.2008 00:08  12855
Muzu rozhrivat cokoladu v mikrovlnce? A pokud ano, jak?
Nalehave:-)
gotreg 23.12.2008 22:14  12854
Jedl jsem klokana jednou jako "guláš" (pikantní, dost cibule a snad nějaká další zelenina), jednou snad jako pseudostejk s přelivem jakýmsi.
Dalo se
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 23.12.2008 21:58  12853
Děláte někdo na Štědrý den kubu z krup? Namáčíte je předem?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.12.2008 17:22  12852
Kdysi se tu řešilo klokaní maso. Trochu sem to pročítal, hledal po netu, ale moc moudrej z toho nejsem.
Máte někdo zkušenost s touhle flákotou? Mám dělat věčeři, tak bych nerad něco pokur...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.12.2008 10:13  12851
ne, pečení je hera :-)
shelle Shelle - Good Service 17.12.2008 10:13  12850
Ne peceni?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.12.2008 10:12  12849
shellejj, rádo se stalo, vaření je radost :-)
shelle Shelle - Good Service 17.12.2008 09:58  12848
vinyl [12846]: Takze jako dekujeme.
shelle Shelle - Good Service 17.12.2008 09:58  12847
vinyl [12846]: Na alobal jsme uplne zapomneli :)

Ale do trouby jsme to vratili a bylo to opravdu vynikajici. Ja mam hrozne trauma z nedodelaneho masa totiz, takze na grilu to casto necham "presusit", tohle bylo perfektni.

A pachal to manzel a teda ma podezreni, jeslti nemel plotynky moc rozehrate, ze se to hrozne rychle zhnedlo.

ALe tak hlavne, ze to dopadlo. Uz jsme objevili i tu panenku (a vime, jak se rekne hlavne), takze ta pujde ve ctvrtek. Mozna uz s alobalem :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.12.2008 08:50  12846
shelleČervené to jím rád :-) proto ten trik s alobalem. Ale jestli radši propečenější, tak to nech dýl v té troubě, to si musíš vychytat sama. Pro jistotu ještě zmíním, že na pánvi se to musí orestovat důkladně ze všech stran.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.12.2008 08:15  12845
phannyTak nějak cítím ten rozdíl, ale miluju třeba "slaninu" z jednoho řeznictví, která je v podstatě šesticentimetrový špek občas mírně znehodnocený vláknem masa.

Mám dojem, že ten rozdíl je podle toho, odkud je získán materiál - z bůčku je to snad slanina, odjinud snad špek. Ale přiznávám dopředu, že v odborné terminologii zcela jasno nemám. Pročež bych panenku klidně obalil tenkými plátky onoho velelahodného špeku.
(Nerad bych, aby poslední věta byla vnímána jako nějaká perverzní úchylka založená na mé symetrické postavě...)
shelle Shelle - Good Service 16.12.2008 21:28  12844
VinyleAsi ty instrukce nebyly uplne detailni. Nebo to jis na nas moc cervene.

Na te panvi se to ma delat na jaky "vykon" a jak dlouho?
denise 16.12.2008 15:36  12843
Já se koukám na Spektru na Jamie Oliviera a Nigelu. Jednoduchý, stručný, pochopím i já.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt