Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 22:08  12890
Aha, žloutky...
To těsto znám, jen mi přijde málo rozválené, ale jinak je to pohodlné, to zas jo ;)
Ještě takhle prodávají těsto na pizzu.

pankaplan panKaplan 27.12.2008 21:52  12889
VandaNo, domácí žloutky od babičky, akorát mám pocit, že si foťák trošku barev přidal (ale fakt je, že i tak je to krásně zlaté)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 27.12.2008 21:52  12888
samoopalovací krém?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 21:47  12887
pKčím to mažeš, že je to takový oranžový?
pankaplan panKaplan 27.12.2008 20:33  12886
Dneska jsem při hledání listového těsta v Tescu našel tohle:
Sklad.Obrazku.Net
Je to už rozválené listové těsto na pečícím papíře, výborná věc (ostatně ani jiné neměli). Fakt paráda, člověk to jenom rozloží na plech a nasází co potřebuje. Dělal jsem štrůdl, a takhle dopadl.
Sklad.Obrazku.Net Sklad.Obrazku.Net
Mimochodem - cukrujete pečivo, třeba štrůdl nebo bábovku? Já to nedělám, přijde mi to zbytečné.
gvi 27.12.2008 15:43  12885
no ono jednak už si nepamatuju, kde co mamka v kuchyni má, takže sem se jí občas musela zeptat a jednak je u našich kuchyně tak trochu průchodák, takže se vlastně nejde moc izolovat, ale ve výsledku byli celkem v poho, to když peču něco babičce, to je jiná...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2008 15:11 - Oblíbené kluby (20:23) 12884
mrcos [12883]: Já takhle byla schopná třeba přestat psát ve škole písemku, když se nade mě postavila učitelka. Odložila jsem propisku a významně čekala, až odejde.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 27.12.2008 15:02  12883
Jj, osobně nemám moc rád, když mi někdo byť jenom kouká pod ruce (myslim čumily, pomocníci a odborný dozor jsou něco jiného;)). A kdyby mi do toho začal někdo rejpat, tak si to může dovařit sám.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 14:57  12882
gvi [12881]: Nenech se odradit a ideální by bylo, pokud vaříš, aby u toho nikdo nebyl.
gvi 27.12.2008 13:52  12881
tak nakonec se mi podařilo tu připáleninu zhojit, na chuti ani na vůni nebyla poznat, omáčka byla jen jemně slanější, ale po smíchání s rýží dobrý, maso se podařilo, takže pochvala... mi vaření dělá radost, jenom z našich jsem prostě nějak nervozní...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.12.2008 13:41  12879
proc tu mizi prispevky???
alchymista 27.12.2008 12:00  12878
To ti nezávidím, v tý situaci bych asi ani nevařil a dovez bych jim hotovou pizzu, vaření má být radost bez stresu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2008 11:59 - Oblíbené kluby (20:23) 12877
Jak jako experimenty? V celé širé naší rodině se knedlíky uchovávají teplé právě pod peřinou:)
gvi 27.12.2008 11:44  12876
Ankahm, to už by naši asi ty moje experimenty nepřežili... Takhle se mi to přitom dušení trochu přichytlo a rodiče už vedou řeči o tom, že v ledničce se snad něco najde :( Prostě když chci uvařit doma, tak to nikdy nevyjde...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2008 11:01 - Oblíbené kluby (20:23) 12874
gvi [12870]: Co jako knedlíky? Do mísy a šoupnout do peřin:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt