Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 22:51  12898
panKaplan [12896]: Nejčastěji mívají mražené. Čerstvé u nás dodává jedna místní cukrárna do samošky na náměstí. V Alberu a podobných jsem na čerstvé listové těsto myslím ani nenarazila.
Hledej příště v mrazáku. A to mražené máš během chvilky povolené.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.12.2008 22:49  12897
pan KaplanTušm, že ten balíček, že kterého udělám 2 štrúdly, stojí něco kolem dvacky.
pankaplan panKaplan 27.12.2008 22:47  12896
Vanda [12895]: Aha, takže cca 3x dražší.. Mno, kdybych dělal štrůdl co víkend, asi bych taky šetřil :)) Navíc ale v tom Tescu měli jenom tohle, v Albertu ho třeba neměli vůbec (Můstek)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 22:44  12895
panKaplan [12894]: Z jednoho balíčku obyč listového těsta (cca 400 g) se udělají minimálně dvě "nohavice". Mražené stojí kolem 15 korun, čerstvé kolem 20.
pankaplan panKaplan 27.12.2008 22:36  12894
Shelle [12891]: No, dneska poprvé jsem sháněl listové těsto, takže pro mě je to opravdu Amerika :)
Foxka [12893]: Vlastně ani nevím, kolik stojí normální těsto. Tyhle čtyři balíčky stály dohromady v Tescu 116 Kč
S tím setřepáváním cukru to mám stejné, jen někdy mi to je na návštěvě hloupé. Doma ale zásadně necukruju, mám pocit, že je to zbytečné...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.12.2008 22:22  12893
Pohodlné to je, ale dost drahé. Dávám přednost balíčkům, ze kterých rozválím minimálně 2 takové placky. Kupuju vždycky 2 balíčky, tj. udělám 4 štrúdly - a do druhého dne v naší žravé rodině většinou zmizí :-).
Ale jako rychlovka na menší občerstvení jsou tyhle pláty dobré.
Moučníky necukruju a když mi někdo nabídne pocukrovanou bábovkuštrúdl, tak se ten cukr snažím setřepat.
shelle Shelle - Good Service 27.12.2008 22:16  12891
panKaplan [12886]: Ty dnes objevujes AMeriku, co? Testo, psi zivot.

Maji i na pizzu, jak pise Vanda, a na croissanty. Nejlevnejsi to je v makru, maji po kuse. A souhlas s Vandou, je lepsi to jeste roztahnout trosku. Ty platy mivali i ve Family Frost, ale tam byly mensi, takze spis na satecky. Fakt pohodlne.

Pocukrovane je to hezci a schvoas pod to nejaky ten nedostatek. Ja jak kdy a jak co.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 22:08  12890
Aha, žloutky...
To těsto znám, jen mi přijde málo rozválené, ale jinak je to pohodlné, to zas jo ;)
Ještě takhle prodávají těsto na pizzu.

pankaplan panKaplan 27.12.2008 21:52  12889
VandaNo, domácí žloutky od babičky, akorát mám pocit, že si foťák trošku barev přidal (ale fakt je, že i tak je to krásně zlaté)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 27.12.2008 21:52  12888
samoopalovací krém?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 21:47  12887
pKčím to mažeš, že je to takový oranžový?
pankaplan panKaplan 27.12.2008 20:33  12886
Dneska jsem při hledání listového těsta v Tescu našel tohle:
Sklad.Obrazku.Net
Je to už rozválené listové těsto na pečícím papíře, výborná věc (ostatně ani jiné neměli). Fakt paráda, člověk to jenom rozloží na plech a nasází co potřebuje. Dělal jsem štrůdl, a takhle dopadl.
Sklad.Obrazku.Net Sklad.Obrazku.Net
Mimochodem - cukrujete pečivo, třeba štrůdl nebo bábovku? Já to nedělám, přijde mi to zbytečné.
gvi 27.12.2008 15:43  12885
no ono jednak už si nepamatuju, kde co mamka v kuchyni má, takže sem se jí občas musela zeptat a jednak je u našich kuchyně tak trochu průchodák, takže se vlastně nejde moc izolovat, ale ve výsledku byli celkem v poho, to když peču něco babičce, to je jiná...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2008 15:11  12884
mrcos [12883]: Já takhle byla schopná třeba přestat psát ve škole písemku, když se nade mě postavila učitelka. Odložila jsem propisku a významně čekala, až odejde.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 27.12.2008 15:02  12883
Jj, osobně nemám moc rád, když mi někdo byť jenom kouká pod ruce (myslim čumily, pomocníci a odborný dozor jsou něco jiného;)). A kdyby mi do toho začal někdo rejpat, tak si to může dovařit sám.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt