Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
pankaplan panKaplan 27.12.2008 22:57  12900
Vanda [12898]: Aha, v mrazáku mě to nenapadlo hledat, koukal jsem do chladícího boxu, kam mě poslala nějaká paní, která doplňovala zboží... Horší bylo, že v Tescu neměli skořicový cukr - a ani skořici (nějak jsem si myslel, že smíchám cukr se skořicí, když už nic jiného). Takže nakonec jsem oblezl tři obchody, než jsem sehnal co jsem potřeboval. Už asi chápu, jak se cítí ženská, co tahá tašku se čtyřma kilama jablek :))
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.12.2008 22:56  12899
U nás v Bille, Intersparu i Kauflandu mívají i to čerstvé - v ledničce ho uchovávám max. 2-3 dny, i když by možná vydrželo déle, je okamžitě použitelné, je ho víc než mraženého (a vyjde i levněji - už jsem s tou cenou otravná, že jo :-)).
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 22:51  12898
panKaplan [12896]: Nejčastěji mívají mražené. Čerstvé u nás dodává jedna místní cukrárna do samošky na náměstí. V Alberu a podobných jsem na čerstvé listové těsto myslím ani nenarazila.
Hledej příště v mrazáku. A to mražené máš během chvilky povolené.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.12.2008 22:49  12897
pan KaplanTušm, že ten balíček, že kterého udělám 2 štrúdly, stojí něco kolem dvacky.
pankaplan panKaplan 27.12.2008 22:47  12896
Vanda [12895]: Aha, takže cca 3x dražší.. Mno, kdybych dělal štrůdl co víkend, asi bych taky šetřil :)) Navíc ale v tom Tescu měli jenom tohle, v Albertu ho třeba neměli vůbec (Můstek)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 22:44  12895
panKaplan [12894]: Z jednoho balíčku obyč listového těsta (cca 400 g) se udělají minimálně dvě "nohavice". Mražené stojí kolem 15 korun, čerstvé kolem 20.
pankaplan panKaplan 27.12.2008 22:36  12894
Shelle [12891]: No, dneska poprvé jsem sháněl listové těsto, takže pro mě je to opravdu Amerika :)
Foxka [12893]: Vlastně ani nevím, kolik stojí normální těsto. Tyhle čtyři balíčky stály dohromady v Tescu 116 Kč
S tím setřepáváním cukru to mám stejné, jen někdy mi to je na návštěvě hloupé. Doma ale zásadně necukruju, mám pocit, že je to zbytečné...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.12.2008 22:22  12893
Pohodlné to je, ale dost drahé. Dávám přednost balíčkům, ze kterých rozválím minimálně 2 takové placky. Kupuju vždycky 2 balíčky, tj. udělám 4 štrúdly - a do druhého dne v naší žravé rodině většinou zmizí :-).
Ale jako rychlovka na menší občerstvení jsou tyhle pláty dobré.
Moučníky necukruju a když mi někdo nabídne pocukrovanou bábovkuštrúdl, tak se ten cukr snažím setřepat.
shelle Shelle - Good Service 27.12.2008 22:16  12891
panKaplan [12886]: Ty dnes objevujes AMeriku, co? Testo, psi zivot.

Maji i na pizzu, jak pise Vanda, a na croissanty. Nejlevnejsi to je v makru, maji po kuse. A souhlas s Vandou, je lepsi to jeste roztahnout trosku. Ty platy mivali i ve Family Frost, ale tam byly mensi, takze spis na satecky. Fakt pohodlne.

Pocukrovane je to hezci a schvoas pod to nejaky ten nedostatek. Ja jak kdy a jak co.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 22:08  12890
Aha, žloutky...
To těsto znám, jen mi přijde málo rozválené, ale jinak je to pohodlné, to zas jo ;)
Ještě takhle prodávají těsto na pizzu.

pankaplan panKaplan 27.12.2008 21:52  12889
VandaNo, domácí žloutky od babičky, akorát mám pocit, že si foťák trošku barev přidal (ale fakt je, že i tak je to krásně zlaté)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 27.12.2008 21:52  12888
samoopalovací krém?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 21:47  12887
pKčím to mažeš, že je to takový oranžový?
pankaplan panKaplan 27.12.2008 20:33  12886
Dneska jsem při hledání listového těsta v Tescu našel tohle:
Sklad.Obrazku.Net
Je to už rozválené listové těsto na pečícím papíře, výborná věc (ostatně ani jiné neměli). Fakt paráda, člověk to jenom rozloží na plech a nasází co potřebuje. Dělal jsem štrůdl, a takhle dopadl.
Sklad.Obrazku.Net Sklad.Obrazku.Net
Mimochodem - cukrujete pečivo, třeba štrůdl nebo bábovku? Já to nedělám, přijde mi to zbytečné.
gvi 27.12.2008 15:43  12885
no ono jednak už si nepamatuju, kde co mamka v kuchyni má, takže sem se jí občas musela zeptat a jednak je u našich kuchyně tak trochu průchodák, takže se vlastně nejde moc izolovat, ale ve výsledku byli celkem v poho, to když peču něco babičce, to je jiná...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt