Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gvi 28.12.2008 11:42  12909
panKaplansmíchat cukr se skořicí je rychlovka, přímo skořicovej cukr se u nás nikdy nekupoval, listové zmražené je levné a obvykle k dostání v Kauflandech a v Plusu...
shelle Shelle - Good Service 28.12.2008 00:57  12908
Foxka [12899]: Se tremi (nebo ctyrmi?) detmi mi to sledovani cen otravne fakt neprijde. Spis pud sebezachovy.

A k tem zakladum, sice to je Anglie, ale u nas v samosce nemeli nove koreni, jen mlete. Takze jsem do vyvaru sypala prasek.

A predloni v lete zase nemeli nekolik dni zelirovaci cukr u nas v hyper. Zadny. Proste nekdy se to vykoupi a kdyz to nekdo blbe hlida, tak pak neni. Plus to musi do regalu nekdo donest a nekdy je lehci rict, ze to neni.
pankaplan panKaplan 27.12.2008 23:26  12907
Vanda [12904]: No, prolezl jsem celý regál s kořením (a to jsem tahal 4 kg jablek, 2 kg mandarinek...) a skořice nikde. Pak jsem koukal u vanilkového cukru - a vůbec u cukrů a nic. Pak jsem šel hledat prodavačku a o dvě uličky jsem ji našel - a tohle mi řekla (a nevypadala na někoho, kdo je tam na brigádě)

Foxka [12903]: Jo, štrůdl jsem neměl asi dva roky (nepočítám kupované a štrůdly v cukrárnách) :-) Ale já jsem hlavně chtěl udělat něco na nedělní snídani, protože se mi ráno nikam nebude chtít :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 23:20  12906
Foxka [12905]: Ono kolikrát ty prodavačky v hypermarketech netuší, co je ve vedlejším regálu...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.12.2008 23:14  12905
No ale když mu to řekla prodavačka, tak ji asi fakt něměli.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 23:11  12904
Tak já dávám do štrůdlu směs od Vitany - kupodivu se jmenuje "jablkový závin" a né štrůdl ;)
ale mletá skořice je snad všude, pK asi neumí hledat ;)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.12.2008 23:08  12903
Mně teda taky... Tos na na štrúdl musel mít děsnou chuť, když jsi podstoupil tuhle anabázi :-))
pankaplan panKaplan 27.12.2008 23:05  12902
Foxka [12901]: Schválně jsem se ptal a paní mi řekla, že ještě nedostali zboží, že je teď po svátcích vykoupená. Trošku mi to připomnělo staré časy...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.12.2008 23:02  12901
Neměli skořici??? To je divný, skořice je přece základní koření. Jo a nic nemíchám a valstěn štrúdl ani moc nesladím - prostě posypu jablka skořicí a někdy (když nejsou dost sladká) i normálním/vanilkovým cukrem.
Ale sladké štrúdly jsou stejně doména mého manžela (který si ostatně i těsto dělá sám - z tvarohu a hery nebo ze ztuženého tuku), já dělám spíš slané.
pankaplan panKaplan 27.12.2008 22:57  12900
Vanda [12898]: Aha, v mrazáku mě to nenapadlo hledat, koukal jsem do chladícího boxu, kam mě poslala nějaká paní, která doplňovala zboží... Horší bylo, že v Tescu neměli skořicový cukr - a ani skořici (nějak jsem si myslel, že smíchám cukr se skořicí, když už nic jiného). Takže nakonec jsem oblezl tři obchody, než jsem sehnal co jsem potřeboval. Už asi chápu, jak se cítí ženská, co tahá tašku se čtyřma kilama jablek :))
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.12.2008 22:56  12899
U nás v Bille, Intersparu i Kauflandu mívají i to čerstvé - v ledničce ho uchovávám max. 2-3 dny, i když by možná vydrželo déle, je okamžitě použitelné, je ho víc než mraženého (a vyjde i levněji - už jsem s tou cenou otravná, že jo :-)).
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 22:51  12898
panKaplan [12896]: Nejčastěji mívají mražené. Čerstvé u nás dodává jedna místní cukrárna do samošky na náměstí. V Alberu a podobných jsem na čerstvé listové těsto myslím ani nenarazila.
Hledej příště v mrazáku. A to mražené máš během chvilky povolené.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.12.2008 22:49  12897
pan KaplanTušm, že ten balíček, že kterého udělám 2 štrúdly, stojí něco kolem dvacky.
pankaplan panKaplan 27.12.2008 22:47  12896
Vanda [12895]: Aha, takže cca 3x dražší.. Mno, kdybych dělal štrůdl co víkend, asi bych taky šetřil :)) Navíc ale v tom Tescu měli jenom tohle, v Albertu ho třeba neměli vůbec (Můstek)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 22:44  12895
panKaplan [12894]: Z jednoho balíčku obyč listového těsta (cca 400 g) se udělají minimálně dvě "nohavice". Mražené stojí kolem 15 korun, čerstvé kolem 20.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt