Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.12.2008 13:37  12916
... a když se ta strouhanka nasucho ojede v kastrólku, tak je to pošušňáníčko ještě lepší :) ale pozor - rádo se to připálí ;)
pankaplan panKaplan 28.12.2008 13:08  12915
MrMar [12913]: Vidíš, s tou strouhankou jsem na to zapomněl, myslím že babička to tak taky dělala. Ale ona tam dávala hodně sekaných oříšků, kokos a tak dál - já kokos moc nemusím
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 28.12.2008 12:55  12914
Kupovat hotový těsto na pizzu mi přijde zbytečné. Dělat listové těsto musí být pěkný porod, ale těsto na pizzu je jen mouka, voda, olej a droždí....
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 28.12.2008 12:54  12913
panKaplan [12910]: Já ve štrůdlu jablka jemně podsypávám strouhankou, po zabalení natřu žloutkem a párkrát propíchnu vidličkou abych "uvolnil tlak".
nenufer 28.12.2008 12:32  12912
panKaplanNemackat jablka ale lepsie zavriet strudl, vajickom zalepit spoje.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.12.2008 12:10  12911
kaplanTohle listový těsto je vynikající. Ale taky patří mezi ty nejdražší, ano.-)

Jinak to na pizzu stejný výrobce mě nenadchlo. Tak hnusnou pizzu jsem ještě od sebe nejedla.
pankaplan panKaplan 28.12.2008 11:45  12910
gviPopravdě, já si včera v tom Tescu nebyl schopnej vzpomenout, jestli skořicový cukr je mix skořice a cukru, nebo je to nějaký ochucený cukr..

A ještě jedna věc - z toho štrůdlu mi při pečení vytékala "šťáva". Je to normální, nebo jsem měl ta strouhaná jablka "vymačkat"?
gvi 28.12.2008 11:42  12909
panKaplansmíchat cukr se skořicí je rychlovka, přímo skořicovej cukr se u nás nikdy nekupoval, listové zmražené je levné a obvykle k dostání v Kauflandech a v Plusu...
shelle Shelle - Good Service 28.12.2008 00:57  12908
Foxka [12899]: Se tremi (nebo ctyrmi?) detmi mi to sledovani cen otravne fakt neprijde. Spis pud sebezachovy.

A k tem zakladum, sice to je Anglie, ale u nas v samosce nemeli nove koreni, jen mlete. Takze jsem do vyvaru sypala prasek.

A predloni v lete zase nemeli nekolik dni zelirovaci cukr u nas v hyper. Zadny. Proste nekdy se to vykoupi a kdyz to nekdo blbe hlida, tak pak neni. Plus to musi do regalu nekdo donest a nekdy je lehci rict, ze to neni.
pankaplan panKaplan 27.12.2008 23:26  12907
Vanda [12904]: No, prolezl jsem celý regál s kořením (a to jsem tahal 4 kg jablek, 2 kg mandarinek...) a skořice nikde. Pak jsem koukal u vanilkového cukru - a vůbec u cukrů a nic. Pak jsem šel hledat prodavačku a o dvě uličky jsem ji našel - a tohle mi řekla (a nevypadala na někoho, kdo je tam na brigádě)

Foxka [12903]: Jo, štrůdl jsem neměl asi dva roky (nepočítám kupované a štrůdly v cukrárnách) :-) Ale já jsem hlavně chtěl udělat něco na nedělní snídani, protože se mi ráno nikam nebude chtít :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 23:20  12906
Foxka [12905]: Ono kolikrát ty prodavačky v hypermarketech netuší, co je ve vedlejším regálu...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.12.2008 23:14  12905
No ale když mu to řekla prodavačka, tak ji asi fakt něměli.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2008 23:11  12904
Tak já dávám do štrůdlu směs od Vitany - kupodivu se jmenuje "jablkový závin" a né štrůdl ;)
ale mletá skořice je snad všude, pK asi neumí hledat ;)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.12.2008 23:08  12903
Mně teda taky... Tos na na štrúdl musel mít děsnou chuť, když jsi podstoupil tuhle anabázi :-))
pankaplan panKaplan 27.12.2008 23:05  12902
Foxka [12901]: Schválně jsem se ptal a paní mi řekla, že ještě nedostali zboží, že je teď po svátcích vykoupená. Trošku mi to připomnělo staré časy...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt