Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2008 20:49  12923
klupi [12922]: To je vcelku jedno:)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 29.12.2008 20:47  12922
kdo ji veze?
stanny stanny - Wroc³awský démon - Pacific Panzer General creator 29.12.2008 19:52  12921
Tak pekárna zatím nedorazila a řekl bych, že dnes už asi nedorazí... :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.12.2008 11:32  12920
uz par dni pekarnicku zdarne zajizdime, ale nic extra sme zatim neexperimentovali. zatim jen skvarkovej chleba. vysledek je takova zvlastne tvarovana skvarkova placka. ale teda dobra, to jo .o)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.12.2008 11:27  12919
Dnes by nam snad mela dorazit domaci pekarna, moc se tesim :)
Mame nakoupeno par chlebovych smesi na zacatek, ale pak se chystam na tvorbu vlastnich podle receptu z "Damy" - mate nekdo nejake vyzkousene - oblibene? Planuju i rohliky, sladke pecivo a podobne.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.12.2008 15:43  12918
Nebo místo strouhanky podrcený piškoty či zbytky vanilkových rohlíčků:-)) Každej má něco.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 28.12.2008 14:20  12917
na sucho ne. musi se velmi mirne smrncnout olejem. ovsem my do strudlu davame drceny a pak na sucho oprazeny liskace a mandlicky
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.12.2008 13:37  12916
... a když se ta strouhanka nasucho ojede v kastrólku, tak je to pošušňáníčko ještě lepší :) ale pozor - rádo se to připálí ;)
pankaplan panKaplan 28.12.2008 13:08  12915
MrMar [12913]: Vidíš, s tou strouhankou jsem na to zapomněl, myslím že babička to tak taky dělala. Ale ona tam dávala hodně sekaných oříšků, kokos a tak dál - já kokos moc nemusím
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 28.12.2008 12:55  12914
Kupovat hotový těsto na pizzu mi přijde zbytečné. Dělat listové těsto musí být pěkný porod, ale těsto na pizzu je jen mouka, voda, olej a droždí....
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 28.12.2008 12:54  12913
panKaplan [12910]: Já ve štrůdlu jablka jemně podsypávám strouhankou, po zabalení natřu žloutkem a párkrát propíchnu vidličkou abych "uvolnil tlak".
nenufer 28.12.2008 12:32  12912
panKaplanNemackat jablka ale lepsie zavriet strudl, vajickom zalepit spoje.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.12.2008 12:10  12911
kaplanTohle listový těsto je vynikající. Ale taky patří mezi ty nejdražší, ano.-)

Jinak to na pizzu stejný výrobce mě nenadchlo. Tak hnusnou pizzu jsem ještě od sebe nejedla.
pankaplan panKaplan 28.12.2008 11:45  12910
gviPopravdě, já si včera v tom Tescu nebyl schopnej vzpomenout, jestli skořicový cukr je mix skořice a cukru, nebo je to nějaký ochucený cukr..

A ještě jedna věc - z toho štrůdlu mi při pečení vytékala "šťáva". Je to normální, nebo jsem měl ta strouhaná jablka "vymačkat"?
gvi 28.12.2008 11:42  12909
panKaplansmíchat cukr se skořicí je rychlovka, přímo skořicovej cukr se u nás nikdy nekupoval, listové zmražené je levné a obvykle k dostání v Kauflandech a v Plusu...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt