Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.1.2009 11:28  12958
moje dobrý slanečky:Vaničku slanečkových řezů (kupuju v Lídlu i v Plusu), půl cibule a přiměřeně sterilovaného zelí. Slanečky pokrájet na proužky, cibul na půlměsíčky a smíchat se zelím.
slava slava Nakonec to všechno dobře dopadne 5.1.2009 15:59 - Oblíbené kluby (18:54) 12957
Ankatip na dobrý kozí sýr:
http://www.longhand.cz/lheshop/holandanek/onas.php
vynikající... kozí (ale i ovčí, z kravského mléka) sýry. Typu gouda, plísňové, s bylinkami. Radost vybírat, ochutnávat...a nakonec to doma sežrat:)
Prodejna v Pze je na Koněvově
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.1.2009 13:44  12956
Dot [12955]: Diky.
dot Dot 5.1.2009 11:50  12955
to tigoDobrý a jednoduchý chléb je s bazalkou a oreganem. Třeba tady: italská focaccia
http://www.sweb.cz/hafca.h/download/bm102.pdf (str 15)

Taky byl dobrý podmáslový.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2009 09:58  12954
MrMarNevím jak britská kuchyně, ale někteří britští kuchaři jsou výteční. pominu-li Jamieho, tak dvě kuchařky co mám doma od Gordona Ramseye jsou výborné. Myslím, že Sunday Lunch vyšla i u nás.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.1.2009 18:59  12953
misulina [12952]: Diky za tip :)
misulina misulina 3.1.2009 15:20  12952
TigoAhoj, recepty k pekárně jsou na dámě super, zkouším hlavně se 4 a více hvězdičkami. Chleba, buchty, žemlovka, oblíbené u nás jsou rohlíčky plněné nutelou, těsto na knedlíky, pizu, cokoliv... Jen si to vždy drobně upravím, hlídám vzhled těsta atd.:-)
Směsi na chleba nejlepší a nejlevnější v německu.. Za necelé euro kilovka na dva chleby..
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 3.1.2009 13:34  12951
Tak jsem se podle kuchařky pokusil udělat rozinkové sušenky a bohužel až po vložení do trouby jsem zjistil, že autorem je Skot vařící britská jídla.Takže po dopečení a ochutnání se moje předsudky vůči britské kuchyni potvrdily a sušenky půjdou do koše :-(
gotreg 3.1.2009 03:39  12950
jba
shelle Shelle - Good Service 2.1.2009 23:36  12949
Jinak ja objevila ted jakoze hermelin MEDOVY, teda manzel objevil, tak toho bych se ujedla. A je takovy fakt odchazejici v zasade.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2009 23:01  12948
Hehe, ať žije tunelování nadnárodních společností:) Tak to bych pak kdyžtak prosila tři kusy a číslo účtu:)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.1.2009 22:48  12947
Anka [12944]: kouknu se ti v utery a pripadne poslu kuryrem :-)
shelle Shelle - Good Service 2.1.2009 22:36  12946
U nas je asi nejrozisrenejsi a hyper myslim hypernovu konkretne. DO jinych nechodim, takze jsem v tomhle omezena.

Ale vseobecne v tech velkych maji vetsi vyber v sekci cizich syru. Pak zkus jeste ty syrarske prodejny, jsou sice jakoze holandske, ale vedou i cerstvou fetu a fr. syry.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2009 20:48  12945
Tak ten jsme také jedly, ale není to, myslím, on. Ale dobrý byl, takže splaším.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2009 20:45  12944
Shelle [12942]: Soigon se to možná jmenovalo! Hm, budu muse někoho ukecat, aby se mi v hypernově (jestli ji myslíš, stavil), protože kde jsem se poslední dobou koukala já, tam jsem ho (ani jemu podobný) neobjevila.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt