Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 8.1.2009 20:09  12966
Z jáhel jsem dělávala i karbenátky. Ale opravdu je potřeba je spařit. Aspoň třikrát.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2009 19:23  12965
Ano, slavné sušené základy:))) Ono se v hospodách dost pozná, kdy je na všech hotovkách ten stejný "výpek". Je to hnus a skoro ve všech hospodách u podobných jídel říkám: "nepolejvat"
dot Dot 8.1.2009 19:03  12964
Časopis Reflex : podvod z prášku. Většina českých restaurací vaří polévky, omáčky a kaše z prášku. Omáčka demiglase z prášku k hranolkům.
A na závěr Babica. Rozpatlá směs zeleniny na pánvi, hodí na to majoránku a rohlík a říká tomu "ratatule".
dot Dot 8.1.2009 08:17  12963
Cirna? Co ještě koupit sezamovou pastu a udělat hummus? nebo nadrtit sezam a přidat česnek.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.1.2009 08:13  12962
Já zase koupila cizrnu, že ji vyzkouším. Taky by se hodil tip:-)
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 7.1.2009 21:06  12961
Nejlepší je klasická sladká kaše se skořicí :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.1.2009 21:05  12960
Z jáhel jahelník - na sladko, se švestkama, oříškama a s medem.
Je dobré jáhly před vlastním vaření spařit ve vroucí vodě - odplaví se z nich jáhlový prach a hořkost.

Nebo na slano - po uvaření smíchat s cibulkou osmahnutou s nakrájenou slaninou, nebo upraveným špenátem, nebo sýrem.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 7.1.2009 20:27  12959
Už jste někdo upravoval jáhly? Nějaký doporučení na recept? Mám je tady, tak letmo přemýšlím co s nimi.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.1.2009 11:28  12958
moje dobrý slanečky:Vaničku slanečkových řezů (kupuju v Lídlu i v Plusu), půl cibule a přiměřeně sterilovaného zelí. Slanečky pokrájet na proužky, cibul na půlměsíčky a smíchat se zelím.
slava slava Nakonec to všechno dobře dopadne 5.1.2009 15:59  12957
Ankatip na dobrý kozí sýr:
http://www.longhand.cz/lheshop/holandanek/onas.php
vynikající... kozí (ale i ovčí, z kravského mléka) sýry. Typu gouda, plísňové, s bylinkami. Radost vybírat, ochutnávat...a nakonec to doma sežrat:)
Prodejna v Pze je na Koněvově
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.1.2009 13:44  12956
Dot [12955]: Diky.
dot Dot 5.1.2009 11:50  12955
to tigoDobrý a jednoduchý chléb je s bazalkou a oreganem. Třeba tady: italská focaccia
http://www.sweb.cz/hafca.h/download/bm102.pdf (str 15)

Taky byl dobrý podmáslový.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2009 09:58  12954
MrMarNevím jak britská kuchyně, ale někteří britští kuchaři jsou výteční. pominu-li Jamieho, tak dvě kuchařky co mám doma od Gordona Ramseye jsou výborné. Myslím, že Sunday Lunch vyšla i u nás.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.1.2009 18:59  12953
misulina [12952]: Diky za tip :)
misulina misulina 3.1.2009 15:20  12952
TigoAhoj, recepty k pekárně jsou na dámě super, zkouším hlavně se 4 a více hvězdičkami. Chleba, buchty, žemlovka, oblíbené u nás jsou rohlíčky plněné nutelou, těsto na knedlíky, pizu, cokoliv... Jen si to vždy drobně upravím, hlídám vzhled těsta atd.:-)
Směsi na chleba nejlepší a nejlevnější v německu.. Za necelé euro kilovka na dva chleby..

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt