Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 9.1.2009 15:33  12981
kysany zeli je dobry samo o sobe. proc ho necim kazit .o) max tak trochou krenu
shelle Shelle - Good Service 9.1.2009 15:26  12980
vinyl [12977]: :)))

Ale tak cizrna je zdrava.

Kvitko, mne nejvic chutna proste rajce, okurka, cibulka, ta cizrna, olej, citron, sul. Nekdy salat i nejaky.

Btw kdyz jsem v listopadu odjzidela z CR, stal v hyper ledovy salat asi 23 koruny. Ted je za 35. Ta hlavka mela asi 300neco gramu. Tak jsem jako radsi vzala ty predpripravene smesi 300 g za 26 korun. ALe proste ten pidi ledovej drahej me dneska dostal.

A dotaz: Delate nekdo nejaky zajimavy salat s kysanym zelim?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2009 15:24  12979
Zítra budem vařit hovězí oháňku. Surovina to velmi levná ovšem výsledek předpokládám diametrálně odlišný od jáhel nebo cizrny :-)
scalex Scalex 9.1.2009 15:23  12978
Přišel moderátor. A s ním ruku v ruce nulová tolerance. Začnou mizet příspěvky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2009 15:22  12977
jj, přišla krize :-)

makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 9.1.2009 15:20  12976
"vezmeme pul kila jahlu, odlozime stranou mimo dohled, z lednice vyndame pul kila zadniho hoveziho...." .o))
scalex Scalex 9.1.2009 15:18  12975
Čemu nerozumíte na vcelku primitivních dotazech typu "co uvařit z jáhel nebo cizrny"?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2009 15:17  12974
Mně teda nejvíc chutná kaše bramborová, nejlíp se špetkou lanýžového másla :-)
scalex Scalex 9.1.2009 15:15  12973
Z cizrny dělám cizrnový guláš - základ jako na guláš, pak do toho přisypu na kostky nakrájené uzené maso a předem uvařenou cizrnu. A je to mňamózní.

V dobách dietních jsem si občas dával cizrnovou pastu. Prostě uvařená a najemno rozmixovaná cizrna a do ní vmíchané nějaké dobré intenzivní koření (já dával třeba uzenou papriku, cumin, čerstvě utřený česnek a nepálivé chilli). Tohle jsem měl neustále v lednici a když jsem pociťoval hlad, dal jsem si pár lžiček téhle pasty. Zahnalo to hlad, díky chuti měl člověk na jazyku pocit, že se pořádně nabaštil no a cizrna jako taková je tukově a cukrově dietní a přitom dostatečně výživná co do bílkovin a i relativně malé množství člověka docela zasytí.

Cizrna je báječná i na sladko, díky své lehce oříškové chuti se z ní dá udělat i sladká hustší kaše.

Co se týká jáhel, jáhlová kaše mně osobně chutná mnohem víc než běžnější ovesná. Opět jak v slané, tak v sladké verzi.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 9.1.2009 13:48  12972
já jsem dělala chilli s cizrnou místo fazolí a bylo to super. Ale nejradši mám cizrnovou polévku s citronem, to je fakt luxus :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2009 13:44  12971
Cizrnu jsem jedl párkrát v salátu, poživatelné, ale žádný odvaz.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.1.2009 13:40  12970
znami davali cizrnu do lasagni se zeleninou...
shelle Shelle - Good Service 9.1.2009 13:20  12969
kvitko [12968]: Ja cizrnu kupuji v konzerve v nalevu a davam do salatu. Jinak bych ji asi zksuial do nejake poelvky nebo jak ti nekdo radil humus.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.1.2009 13:14  12968
RoyalOpravdu k popukání:-(
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.1.2009 13:11  12967
jáhly a cizrnaJáhly nebo cizrnu vložíme do většího hrnce a zalijeme dostatečným množstvím vody. Vezmeme lehce naklepané a osolené plátky krkovičky v množství dva na osobu, obalíme v trojobalu a smažíme na sádle do zlatova. Poté jáhly či cizrnu za stálého míchání pomalu vléváme do záchodu. Řízky jíme s chlebem nebo s bramborem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt