Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gvi 17.1.2009 21:34  13036
dotazdá se kopr zamrazit? Nějak mi ho zbylo a v nejbližším týdnu nemám příležitost jej upotřebit.
scalex Scalex 17.1.2009 20:25  13035
Denise [13033]: no když Apetit testoval kdysi kečupy, tak Heinz skončil na prvním místě a McD na druhém. Ano, ta cena je vyšší, ale kvalita taky. Ono šest pětek se může jevit jako hodně, ale když večer vyrazím do hospody a dám si panáka s nějakým nealkem, tak těch šest pětek utratím během deseti minut a ani se nad tím nepozastavím. 8^) Docela jsem si zvykl na jídle nešetřit za každou cenu a občas si dopřát něco kvalitního, i když dražšího. A ten kečup mi pak přeci jen vydrží docela dlouho.

Díky za zprávu o Normě, v té už jsem dlouho nebyl, takže se tam někdy skočím podívat, třeba tam toho bude víc, na co už jsem dlouho nenarazil a přitom bych narazil rád.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 17.1.2009 20:13  13034
mně ještě nikdy nechutnal žádnej guláš, kromě toho, kterej dělá teta, a toho, kterej dělám já :)

btw. tak jsem se dnes omylem podívala na Babicu. Debilnější pořad o vaření jsem skutečně ještě neviděla. Nejhezčí bylo, jak se ta "bystrá" (kolik tam dáváte tý cibule? - já to nevim, i když na vás celou dobu čumim) slečna, co mu tam dělala křoví, hrabala v mletém mase s těma prstýnkama na pařátech a nalakovanými nehty. Fuj. Za zlatou perlu podvečera pak považuji páně Babicovu nevšední úvahu o tom, že sekaná se pravděpodobně jmenuje sekaná, protože se na ni maso sekalo... hmmm. Poslední jídlo vypadalo skutečně chutně, jen by mne zajímalo, proč se tomu říká segedín - když to má se segedínem společné snad jenom to zelí. Nikdy víc, ještě bych přestala mít ráda jídlo...
denise 17.1.2009 18:58  13033
Táák, ten hnusnej kečup byl Hamé v plastu, Heinz hot je už v lednici, ještě jsem vzala Heinz omáčku barbecue. Kdysi jsem ji kupovala v Bille a byla výborná, ale tohle není ona. A v Normě jsem objevila ten Mc Donald kečup s tím jejich M, ale 56 kč mne odradilo.
scalex Scalex 17.1.2009 17:53  13032
Hospodský guláš je etalon lahodnosti. Nenech se ovlivnit tím, že občas v některé hospodě uvaří nepoživatelnou šlichtu.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 17.1.2009 14:03  13031
kdyby se mi někdy doma povedlo omylem udělat echt hospodskej guláš, asi se půjdu zastřelit. Minimálně už nikdy nebudu vařit (=ani jíst) guláš. Pro jistotu. Brrrrrrr! :D
mina 17.1.2009 01:41  13030
vinylno tak prave ta tvoje omacka mi nechutna, nemam rada opecene (grilovane, uvarene, sparene ani jinak osetrene) rajcata, jsou takova vodova, to uz radsi ten kecup, nejradsi heinz. ale i tak mi jedno baleni vydrzi mesice, moc to neprehanim.
scalex Scalex 16.1.2009 21:38  13029
Jsou věci, které doma budou vždycky chutnat jinak. Netvrdím, že tvoje rajčatová omáčka nemůže být vynikající. Věřím, že je. Ale hospodský guláš taky doma nikdy nenapodobím. Uvařím desítky výborných gulášů, ale ten echt hospodský ne. Stejné je to s kečupem. Chuť některých se prostě nedá napodobit. Já osobně Heinz zbožňuju - a to nejsem člověk, který by jakékoli jídlo bohatě zaléval kečupem, jako to dělají někteří šílení amerikáni.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.1.2009 14:35  13028
RoyalRajčata spařím, oloupu, nakrájím na větší kusy, na oleji orestuju cibulku, přidám rajčata, osolím a opepřím, po 10-15 minutách propasíruju.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.1.2009 12:14  13027
vinylPověz jak
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.1.2009 08:47  13026
phannyKrevety jím samotný, koktejl nedělám :-)

Když potřebuju něco jako kečup, třeba na těstoviny nebo pizzu, vezmu čtyři rajčata a udělám si rajčatovou omáčku sám. Řádově lepší než kečup.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.1.2009 18:53  13025
Ať jsou ty různé italské speciality se sušenými rajčaty a bůhvíčím sebelepší, tak občas mě přepadne neovladatelná touha po obyčejných špagetách s obyčejným kečupem a obyčejným strouhaným eidamem.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 15.1.2009 16:12  13024
já mám skoro radši obyčejnej protlak než kečup, ale jinak jo, sem tam nějakej kečup se dá jíst :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.1.2009 15:58  13023
čoveče vinyle co že tak militantně? Bez kečupu by nebyl krevetový koktejl :-)!
scalex Scalex 15.1.2009 14:05  13022
vinyl [13017]: když jsem se jednou účastnil ochutnávačky kečupů a ochutnal jsem jich v krátkém sledu 16, tak mě opravdu překvapilo, kolik chuťových variací skrývá rozmašírovaný rajče.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt