Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
dot Dot 19.1.2009 18:22  13046
sůl a voda se přidává, když jsou vajíčka starší
gvi 19.1.2009 16:15  13045
na nejvyšší rychlost a nic se přidávat nemusí, jen se ti tam nesmí dostat ani trocha žloutku
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.1.2009 15:06  13044
rychlonohSe sněhem není žádný problém, nikdy jsme nic nepřidávali, jen nádoba nesmí být mastná.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 19.1.2009 14:56  13043
potreboval bych nejake tipy a rady na slehani bilkoveho snehu... ze se tam ma pridat spetka soli, a ze pry je dobre tam pridat lzicku studene vody behem slehani atd.. koupil jsem si elektricky slehac a ma tri rychlosti - kdyz slehate snih se slehacem tak na jakou rychlost nejlip? dik :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.1.2009 08:32  13042
ScalexTak hospodský guláš pro mě etalonem lahodnosti rozhodně není, takže se ho rozhodně napodobit nesnažím, udělám li srnčí případně teďka z divočáka, bude o třídu jinde než ten hospodský. Už jen tím, že tam nedám mouku.

mina: Nemá-li někdo rád tepelně upravená rajčata, je pro něj kečup dobrá nahrážka, ta totiž s chutí rajčat nemá téměř nic společného.
gotreg 18.1.2009 14:04  13041
mc donald kečupjsem včera viděl v Globusu (ale stejně vyhrál Hainz .-)
gvi 18.1.2009 00:01  13040
a ještě jeden...(za kopr dík)

Na kolik stupnu pečete maso na vepřo-knedlo-zelo? Apetit to v receptu nějak tají...
denise 17.1.2009 22:11  13039
Mám dvě uzený kuřecí stehna, teď dumám co s nimi. Kečup Heinz je asi kvalitní, ale něco mi tam nesedí, asi nějaký koření nebo co. Zkusím jinej.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 17.1.2009 21:36  13038
gvi [13036]: určitě, mrazíme ho běžně.o)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 17.1.2009 21:36  13037
máme mražený v mikrotenových sáčcích
gvi 17.1.2009 21:34  13036
dotazdá se kopr zamrazit? Nějak mi ho zbylo a v nejbližším týdnu nemám příležitost jej upotřebit.
scalex Scalex 17.1.2009 20:25  13035
Denise [13033]: no když Apetit testoval kdysi kečupy, tak Heinz skončil na prvním místě a McD na druhém. Ano, ta cena je vyšší, ale kvalita taky. Ono šest pětek se může jevit jako hodně, ale když večer vyrazím do hospody a dám si panáka s nějakým nealkem, tak těch šest pětek utratím během deseti minut a ani se nad tím nepozastavím. 8^) Docela jsem si zvykl na jídle nešetřit za každou cenu a občas si dopřát něco kvalitního, i když dražšího. A ten kečup mi pak přeci jen vydrží docela dlouho.

Díky za zprávu o Normě, v té už jsem dlouho nebyl, takže se tam někdy skočím podívat, třeba tam toho bude víc, na co už jsem dlouho nenarazil a přitom bych narazil rád.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 17.1.2009 20:13  13034
mně ještě nikdy nechutnal žádnej guláš, kromě toho, kterej dělá teta, a toho, kterej dělám já :)

btw. tak jsem se dnes omylem podívala na Babicu. Debilnější pořad o vaření jsem skutečně ještě neviděla. Nejhezčí bylo, jak se ta "bystrá" (kolik tam dáváte tý cibule? - já to nevim, i když na vás celou dobu čumim) slečna, co mu tam dělala křoví, hrabala v mletém mase s těma prstýnkama na pařátech a nalakovanými nehty. Fuj. Za zlatou perlu podvečera pak považuji páně Babicovu nevšední úvahu o tom, že sekaná se pravděpodobně jmenuje sekaná, protože se na ni maso sekalo... hmmm. Poslední jídlo vypadalo skutečně chutně, jen by mne zajímalo, proč se tomu říká segedín - když to má se segedínem společné snad jenom to zelí. Nikdy víc, ještě bych přestala mít ráda jídlo...
denise 17.1.2009 18:58  13033
Táák, ten hnusnej kečup byl Hamé v plastu, Heinz hot je už v lednici, ještě jsem vzala Heinz omáčku barbecue. Kdysi jsem ji kupovala v Bille a byla výborná, ale tohle není ona. A v Normě jsem objevila ten Mc Donald kečup s tím jejich M, ale 56 kč mne odradilo.
scalex Scalex 17.1.2009 17:53  13032
Hospodský guláš je etalon lahodnosti. Nenech se ovlivnit tím, že občas v některé hospodě uvaří nepoživatelnou šlichtu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt